Πλήρως επιβεβαιώθηκε το χθεσινό ρεπορτάζ μας στους «Ν.Α.», ότι επίκεινται αλλαγές στο προπονητικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα. Η συνεργασία με τον Αριέλ Γκαλεάνο δεν είχε πλέον ιδιαίτερο νόημα και απομένουν μόνο τα τυπικά για τις επίσημες ανακοινώσεις της λύσης των συμβολαίων μ’ εκείνον και τους βοηθούς που έφερε μαζί του τον Οκτώβριο.
Από τη στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα καί το μπάτζετ έριξε καί «λευκή πετσέτα», έπρεπε τα ηνία να κρατήσει ένας προπονητής που θα ήταν δεδομένα και την επόμενη σεζόν στην ομάδα, ώστε να δώσει τώρα χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά για να τα αξιολογήσει ως τον Μάιο και να πάρει μετέπειτα τις αποφάσεις του ενόψει της επόμενης σεζόν.
Και αυτός ο προπονητής θα είναι ο Νίκος Μπαδήμας, που έχει ξαναπεράσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα από δύο πόστα. Από το 2016 ως το 2019 ήταν προπονητής των ομάδων Κ17 και Κ19 και στη συνέχεια για δύο χρόνια βοηθός του Αργύρη Γιαννίκη.
Ο κ. Μπαδήμας ήταν να συνεργαστεί και το καλοκαίρι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ως βοηθός του Γιώργου Γεωργουλόπουλου, αλλά η όλη κωλυσιεργία στις αποφάσεις, τον οδήγησε στο πλευρό του Νίκου Παπαδόπουλου, ως βοηθός του στον Λεβαδειακό.
Τον τελευταίο 1 μήνα ήταν προπονητής του Παναιγιάλειου στη Γ’ Εθνική, με την προοπτική του ΠΑΣ Γιάννινα να τον εξωθεί σε παραίτηση από εκεί για να πιάσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- από σήμερα δουλειά, αφού το μεσημέρι θα επιστρέψουν οι παίκτες στις προπονήσεις για τη μίνι προετοιμασία ως την έναρξη των πλέι οφ.
Μία περίοδος με πολλά ευτράπελα…
Όσον αφορά τον Γκαλεάνο, παρέλαβε τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη βαριά ήττα με 4-0 από τον ΠΑΟΚ Β’ και στο -6 από την πρωτοπόρο ΑΕΛ. Έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια μίας ομάδας που δεν έπαιζε ορθολογικά και δεν είχε διοικητική σταθερότητα και ηρεμία. Ως ένα σημείο κατάφερε να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να ακολουθήσει πορεία πρωταθλητισμού, με συνέπεια το -6 να γίνει -17 στην κανονική περίοδο.
Η περίοδος 3,5 μηνών που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα σημαδεύτηκε από αρκετά… «ευτράπελα» και πρωτόγνωρα πράγματα που καταδείκνυαν ότι δεν υπήρχε σε τίποτα σχέδιο από τη διοίκηση, αλλά όλα γίνονταν με τη λογική «πάμε και όπου βγει». Καταρχάς πήρε σχεδόν 3 μέρες να βγει «λευκός καπνός» μετά από συζητήσεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια έπρεπε να επιλυθεί το θέμα της αναγνώρισης του πτυχίου του και να εξομοιωθεί με το UEFA PRO. Ακολούθησε η περίοδος που δεν μπορούσε να κάνει δηλώσεις και έπρεπε να «επιστρατεύεται» ο Βαγγέλης Τζιάρρας. Όταν πλέον άναψε το «πράσινο φως» για δηλώσεις, δεν μπορούσε να είναι πάντα «παρών» ο διερμηνέας! Είχαμε την απίστευτη ξαφνική ανακοίνωση ότι παντρεύεται και δεν μπορεί να καθίσει στον πάγκο στον αγώνα με τον Καμπανιακό, επειδή έπρεπε να φύγει για την Παραγουάη! Μετέπειτα, όταν αποχώρησε από την ομάδα ο Σόρια, που αναλάμβανε να μεταφράζει με περισσότερες λεπτομέρειες από τα ισπανικά στα αγγλικά στους συμπαίκτες του, υπήρχε πλέον και πρόβλημα επικοινωνίας μέσα στα αποδυτήρια, αφού μιλούσαν μόνο τα βασικά αγγλικά αυτός και οι συνεργάτες του. Το αποκορύφωμα όλων ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα, όπου είχαμε τη λήξη της άδειας παραμονής δύο βοηθών του κ. Γκαλεάνο που δεν είχαν τα απαραίτητα πτυχία για να δηλώνοντας ως προπονητές. Κι αφού πλέον τα προβλήματα συσσωρεύονταν «βουνό», έπρεπε να μπει ένα τέλος, γιατί δεν οδηγούσε κάπου όλη αυτή η κατάσταση, με ευθύνη κυρίως της διοίκησης και του κ. Παλαιολόγου που δεν αξιολόγησαν σωστά όλα τα δεδομένα, πριν φέρουν έναν ακόμα ξένο προπονητή, σ’ ένα πρωτάθλημα που δυστυχώς απευθύνεται μόνο σε γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μπαδήμας έγινε κάτοχος του πτυχίου UEFA PRO μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έχοντας ως «συμμαθητή» τον Βαγγέλη Τζιάρρα. Περιττό να αναφερθεί αυτό θα πει κάποιος, αλλά μετά απ’ όσα ζήσαμε με τον κ. Στάικο που έπρεπε να φεύγει συχνά για να παρακολουθεί τη σχολή UEFA PRO και τα όσα έγιναν μέχρι να αναγνωριστεί το πτυχίο του Γκαλεάνο στην Ελλάδα, και τα αυτονόητα πρέπει να τονίζονται.
Στις 22 Φεβρουαρίου η επανέναρξη
Ο νέος προπονητής θα έχει ένα διάστημα σχεδόν 2,5 εβδομάδων να περάσει τη δική του φιλοσοφία, αφού στις 23-23 Φεβρουαρίου θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα της Super League 2 με τη διεξαγωγή των playoffs και playouts. Ως τότε οι ομάδες θα κάνουν μίνι προετοιμασία, ενώ ορισμένες κατάφεραν να κλείσουν και φιλικά παιχνίδια για να διατηρηθούν σε αγωνιστικό ρυθμό.
Προς το παρόν στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για φιλικό παιχνίδι, δείγμα του ότι η ομάδα είναι τελείως εκτός στόχου. Η διοίκηση απλά περιμένει να κλείσει τη σεζόν και να δει τι θα γίνει το καλοκαίρι και αν θα προκύψουν ως τότε εξελίξεις διαδοχής της.
Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τώρα τους αδερφούς Χριστοβασίλη είναι να μπορέσει η ομάδα να αδειοδοτηθεί, ώστε αν τυχόν βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής ως το καλοκαίρι, να μην έχει το «βαρίδι» του περιορισμού των μεταγραφών. Πάντως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, αφού ό,τι χρήματα ήρθαν το τελευταίο διάστημα έφυγαν εν ριπή οφθαλμού σε οφειλές σε παλιούς παίκτες, αλλά και πληρωμές που έγιναν στους τωρινούς και απομένουν ως τελευταία έσοδα της σεζόν μόνο το ποσοστό από το στοίχημα και κάποια χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.