• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα στα ΕΠΑΛ

από Συντακτική Ομάδα
1 Ιουνίου 2023
σε Επικαιρότητα
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο. Από τους 568 μαθητές που επρόκειτο να εξεταστούν, προσήλθαν οι 452. Στα σχολεία της Άρτας σε σύνολο 140 υποψηφίων δεν προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα 25 μαθητές, στη Θεσπρωτία σε σύνολο 82 ήταν 19 απόντες, στα Ιωάννινα από τους 274 υποψηφίους δεν προσήλθαν οι 57 και τέλος στην Πρέβεζα από τους 72, απόντες ήταν οι 15 υποψήφιοι. Αύριο Παρασκευή στη μάχη των Πανελλαδικών ρίχνονται 2325 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια της Ηπείρου. Από την Άρτα συμμετέχουν 431 απόφοιτοι, τη Θεσπρωτία 239, τα Ιωάννινα 1253 και τέλος από την Πρέβεζα 402 υποψήφιοι.

Το θέμα

Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένας νέος μέσα από την εθελοντική εργασία πραγματεύεται το κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα, Πέμπτη 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο της εξέτασης του μαθήματος των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Συγκεκριμένα, μεταξύ των δραστηριοτήτων, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα κείμενο σχετικά με τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους νέους.

Στο λογοτεχνικό κομμάτι της εξέτασης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βάσει του ποιήματος «Καταφύγια για τη νύχτα» του Μπέρτολντ Μπρεχτ.

Τι επιτρέπεται

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Πριν την είσοδο στις αίθουσες πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Ε.Κ ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Τα ανωτέρω ισχύουν επίσης για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Τα θέματα θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Εφόσον οι επιτηρητές διαπιστώσουν, ότι κάποιος εξεταζόμενος δολιεύεται τις εξετάσεις ή δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις τους ή παρενοχλεί τους λοιπούς εξεταζόμενους, αφαιρούν το τετράδιο από τον υποψήφιο και ενημερώνουν αμέσως τον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος παραμένει εντός της αίθουσας, μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Λυκειακή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα

Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕΛ

Παρασκευή 2/6/2023: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας

Τρίτη 6/6/2023: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, Ο.Π. Σπουδών Υγείας

Πέμπτη 8/6/2023: Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Δευτέρα 12/6/2023: Ιστορία, Φυσική, Οικονομία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ

Σάββατο 3/6/2023: Μαθηματικά (Άλγεβρα)

Τετάρτη 7/6/2023: Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

Παρασκευή 9/6/2023: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

Σάββατο 10/6/2023: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών

Τρίτη 13/6/2023: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές

Πέμπτη 15/6/2023: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα

Παρασκευή 16/6/2023: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Το πρόγραμμα των ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων

Οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), θα διενεργηθούν από 17 μέχρι και 29 Ιουνίου, σε ειδικά εξεταστικά κέντρα.

Σάββατο 17/6/2023: Αγγλικά 10.00 πμ

Δευτέρα 19/6/2023: Γερμανικά 8.30 πμ

Τρίτη 20/6/2023: Ελεύθερο Σχέδιο 8.30 πμ

Τετάρτη 21/6/2023: Γραμμικό Σχέδιο 8.30 πμ

Πέμπτη22/6/2023: Αρμονία 8.30 πμ

Παρασκευή 23/6/2023: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων 16.30 πμ

Σάββατο 24/6/2023: Μουσική Αντίληψη και Γνώση 12.30 πμ

Δευτέρα 26/6/2023: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία 8.30 πμ

Τρίτη 27/6/2023: Γαλλικά 8.30 πμ

Τετάρτη 28/6/2023: Ισπανικά 8.30 πμ

Πέμπτη 29/6/2023: Ιταλικά 8.30 πμ.

Αποτελέσματα και υποβολή Μηχανογραφικού

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Αυτό που θα αλλάξει φέτος, είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισάγεται στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να ακολουθηθεί ο ίδιος προγραμματισμός, βάση τον οποίο για πρώτη φορά μετά από χρόνια ανακοινώθηκαν κατά τα τέλη Ιουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εκλογικές διαδικασίες δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον συγκεκριμένο προγραμματισμό.

Προηγούμενο άρθρο

Εγκρίθηκαν 10,8 εκ. ευρώ για έργα υδροδότησης

Επόμενο άρθρο

Φεστιβάλ καντίνας στα Γιάννενα

Επόμενο άρθρο

Φεστιβάλ καντίνας στα Γιάννενα

Πρόσφατα νέα

Σημαντική πρόοδος για ίδρυση του Μουσείου Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών στο Γραμμένο  

Σημαντική πρόοδος για ίδρυση του Μουσείου Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών στο Γραμμένο  

20 Οκτωβρίου 2025
Από τα Δημοτικά Λουτρά στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη

Από τα Δημοτικά Λουτρά στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη

20 Οκτωβρίου 2025
Αντ. Μπέζας: Τριπλό σχέδιο αντίδρασης στο master plan του λιμένα Ηγουμενίτσας

Αντ. Μπέζας: Τριπλό σχέδιο αντίδρασης στο master plan του λιμένα Ηγουμενίτσας

20 Οκτωβρίου 2025
Γ. ΤΣΙΜΑΡΗΣ: Με κενά ο νόμος για το Εθνικό Σύστημα Τραύματος

Καθυστερήσεις, αδικία και αδιαφάνεια στα απογευματινά χειρουργεία

20 Οκτωβρίου 2025
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκλογών στο Επιμελητήριο, σύμφωνα με τον Γρ. Γκίκα

Στη δίνη των παραταξιακών αντιπαραθέσεων

20 Οκτωβρίου 2025
Σε…λιμνάζοντα ύδατα η έγκριση, για να έρθει το Π.Δ.

Σε…λιμνάζοντα ύδατα η έγκριση, για να έρθει το Π.Δ.

20 Οκτωβρίου 2025

Δημοφιλή

perifereia_ipirou-750x375

Καλύφθηκαν οι  θέσεις σε 2,5 ώρες…

17 Οκτωβρίου 2025
Ξεκίνημα μεταγραφικών ανακοινώσεων με Κόντε και Φλόρες

Ο αντικαταστάτης του Κόντε στην ενδεκάδαμοναδικός «πονοκέφαλος» του Κούστα

26 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

1 Οκτωβρίου 2025
Κατόπιν… εορτής έδειξε καλό πρόσωπο

Κατόπιν… εορτής έδειξε καλό πρόσωπο

7 Οκτωβρίου 2025
Αρνητική εμφάνιση και κολλημένος στον… βυθό της βαθμολογίας ο ΠΑΣ, οφείλει να συνεχίσει να παλεύει όμως…

Αρνητική εμφάνιση και κολλημένος στον… βυθό της βαθμολογίας ο ΠΑΣ, οφείλει να συνεχίσει να παλεύει όμως…

30 Σεπτεμβρίου 2025
Βελτίωσε την εικόνα του, όχι το αποτέλεσμα

Βελτίωσε την εικόνα του, όχι το αποτέλεσμα

23 Σεπτεμβρίου 2025
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Σημαντική πρόοδος για ίδρυση του Μουσείου Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών στο Γραμμένο  

Σημαντική πρόοδος για ίδρυση του Μουσείου Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών στο Γραμμένο  

20 Οκτωβρίου 2025
Από τα Δημοτικά Λουτρά στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη

Από τα Δημοτικά Λουτρά στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη

20 Οκτωβρίου 2025
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ
  • Πρώτα οι μελέτες, μετά οι αποφάσεις