Στο πλαίσιο επιθεώρησης των τακτικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Γιώργος Σαουνάτσος και ο Υποδιοικητής Διαχείρισης Αερολιμένων Αλέξανδρος Καρύδης επισκέφθηκαν και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» και είχαν συναντήσεις στο Δήμο και την Ένωση Ξενοδόχων με αντικείμενο την ενίσχυση με νέες αεροπορικές γραμμές.
Το αεροδρόμιο που εγκαινιάστηκε το 2019, χαρακτηρίζεται ως το «διαμάντι» της ΥΠΑ λόγω των σύγχρονων υποδομών του. Κατά την επίσκεψη, η Διοίκηση της ΥΠΑ συναντήθηκε με τον Αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου και το προσωπικό του αεροδρομίου, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα συντήρησης και λειτουργίας.
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με:
Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον Αντιδήμαρχο Εμπορίου, Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, Χρήστο Τάτση, με αντικείμενο την ενίσχυση του αεροδρομίου με νέους αεροπορικούς προορισμούς,
Την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή του Προέδρου Σπύρου Σουρέλη, του Α΄ Αντιπροέδρου Θεόδωρου Βαντόλα, της Β΄ Αντιπροέδρου Έφης Εξάρχου και του Μέλους Στάθη Σιούτη, για τη διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με νέες αεροπορικές γραμμές,
Τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου, Κωνσταντίνο Τσιώπο, με θέμα τη στέγαση και ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία των πυροσβεστικών πτητικών μέσων που εδρεύουν στον αερολιμένα.