Στο πλαίσιο του προγράμματος του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2025», με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα δοθούν δυο παραστάσεις με το έργο “Η Διαθήκη” στις 26 και 27 Ιουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με έναρξη στις 9 το βράδυ.Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
Το έργο “Η διαθήκη” συνδυάζει το θέατρο με το 3D animation και αποτελεί μια ανατρεπτική παράσταση για παιδιά και εφήβους με απρόσμενο τέλος, η οποία πραγματεύεται την αξία του πολιτισμού μας, αλλά και πληθώρα σύγχρονων ζητημάτων που θα απασχολήσουν την κοινωνία μας και στο μέλλον.
Δύο αδέλφια, ο Ποσειδώνας και η Αυγή, ζουν στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου. Δεν εργάζονται, δεν κοινωνικοποιούνται και για όποια απόφαση καλούνται να πάρουν, από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη, ρωτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, ώστε να τους δώσει απαντήσεις και λύσεις στα θέματα που τους αφορούν. Η καθημερινότητά τους κυλά μέσα σε τέσσερις τοίχους, ώσπου ένας συμβολαιογράφος επικοινωνεί μαζί τους και η ζωή τους παίρνει διαφορετική τροπή. Από έναν θείο τους κληρονομούν ένα κάστρο με ιστορική αξία, το οποίο βλέπουν ως ευκαιρία για αξιοποίηση και εκμετάλλευση, ώστε να πραγματοποιήσουν τα καταναλωτικά τους όνειρα. Καθώς δεν έχουν μάθει να σκέφτονται και να λαμβάνουν αποφάσεις, απευθύνονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να τους προτείνει λύσεις εκμετάλλευσης της κληρονομιάς.
Συντελεστές
Θεατρικό κείμενο, σκηνοθεσία: Χάρις Μέγα
Επιστημονική συνεργάτρια: Αγγελική Πέτρου
Μουσική: Αβεσαλώμ Κουπτσίδης
Σκηνικά, κοστούμια: Δήμητρα Γούση
Δημιουργός 3D animation, τεχνικός προβολής / εικόνας 3D: Λευτέρης Μπέτσης
Αρχιτέκτονας: Κωνσταντίνος Σταμουλίδης
Σχεδιασμός φωτισμών και ήχου: Νικόλαος Κολιούσης
Διεύθυνση παραγωγής: Άρης Νούσης
Ερμηνεύουν: Άρης Νούσης, Ευαγγελία Πουλίζου
ΑΜΚΕ: Harmonica
Πληροφορίες & προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture.gr