-Δρώμενα, μπάντες χάλκινων, γεύσεις και πολλές άλλες δράσεις από σήμερα μέχρι την Κυριακή.
Μετά από μια πετυχημένη πορεία σε Ζάππειο Μέγαρο, Ηράκλειο της Κρήτης και ΔΕΘ, το Ημαθία Quality «ταξιδεύει» το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου στα Γιάννενα, στα “Λιθαρίτσια”, με σκοπό να προβάλλει, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τον τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ημαθίας, με έμφαση στη προώθηση των τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής και των μοναδικών συνταγών της ημαθιώτικης κουζίνας, τα οποία συνδέονται με στοιχεία του πολιτισμού και της τοπικής παράδοσης.
Το Imathia Qualit
Το Imathia Quality διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας, τους Δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας, πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς και επαγγελματικούς και άλλους παραγωγικούς φορείς της Ημαθίας.
Στη διάρκεια του Imathia Quality παράλληλα με την προβολή των τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών της Ημαθίας διοργανώνονται επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιμελητηρίων και αντίστοιχων τοπικών φορέων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που επικεντρώνονται στην προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου
17:00–18:30: Αποκριάτικο δρώμενο της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες» από τον Σύλλογο «Νταβέλης»-Πατινάδες & χοροί στους δρόμους των Ιωαννίνων(Αγορά-ΠλατείαΜαβίλη- Μώλος)
17:00–20:00 Πάρκο Λιθαρίτσια
Παρουσίαση τοπικών προϊόντων (ξινόμαυρο κρασί Νάουσας, ροδάκινο Ημαθίας, μοσχάρι Βέροιας)
Stands: Οινοποιεία του Αμπελώνα Νάουσας, Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ημαθίας, Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας, Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Μελισσοκομικός Σύλλογος Βέροιας
Γευστικές δοκιμές – «Κερνάμε Ημαθία»
Σιρόν ποντιακό, βλάχικη πίτα με τσουκνίδα «μάρσνα», τζιγεροσαρμάδες, cheesecake με κεράσια τραγανά ΠΟΠ. Ροδοχωρίου, βλάχικη γαλατόπιτα Σελίου, σαλάτα Αλεξάνδρειας, μοσχάρι Βέροιας σε φετούλες, ρεβανί Βέροιας
Σάββατο 11 Οκτωβρίου
11:30–13:30 Στο Μώλο και στους δρόμους των Ιωαννίνων
Διασκεδάζουμε σε παραδοσιακούς και Balkan ρυθμούς με τους «Ροδάκοινους»
17:00–20:00 Πάρκο Λιθαρίτσια
Live cooking shows & γευσιγνωσία με προϊόντα και συνταγές της Ημαθίας
Stands: Οινοποιεία του Αμπελώνα Νάουσας, Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ημαθίας, Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας, Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Γιορτή Πίτας Δήμου Αλεξάνδρειας, Γιορτή Ροδάκινου, Γιορτή Κερασιού Ροδοχωρίου, Γιορτή Οπωροκηπευτικών Αγ. Γεωργίου Βέροιας, Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειάς
Γευστικές δοκιμές – «Κερνάμε Ημαθία»
• Πρωί: Ωτία με αλεύρι Αλεξάνδρειας & μέλι Βερμίου
• Απόγευμα: Burger με μοσχάρι Βέροιας, τηγανιά με λουκάνικο Ημαθίας, ρεβανί Βέροιας, πέστροφα Βέροιας με ροδάκινο ΠΟΠ Νάουσας (ΣΑΕΚ Ιωαννίνων), πιροσκί με μαρμελάδα πιπεριάς Αγ. Γεωργίου, τραχανότο με γίδα και καστανόσουπα Φυτειάς, λαχανοσαρμάδες, cheesecake με Κεράσια τραγανά ΠΟΠ Ροδοχωρίου, παραδοσιακές πίτες Ημαθίας.
18:00: Παρουσίαση: Ο Δήμος Βέροιας παρουσιάζει το project Veria Gastronomy.
19:00: Κλήρωση (Διήμερα ταξίδια στην Ημαθία, προϊόντα της Ημαθίας)
19:00–21:00 Πάρκο Λιθαρίτσια
Συναυλία με τη μπάντα χάλκινων
«ΡΟΔΑΚΟΙΝΟΙ» (Balkan & παραδοσιακοί ήχοι)
Κυριακή 12 Οκτωβρίου
11:30–13:30 Πάρκο Λιθαρίτσια
Juniors Master Chef – παιδιά δημιουργούν γεύσεις με προϊόντα Ημαθίας (Cheesecake, Giant Burger) και ο Chef & συγγραφέας Γιώργος Μεταξάς μαγειρεύει μαζί τους
12:00 Πάρκο Λιθαρίτσια
Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας παρουσιάζει το Imathia’ s Brunch (παρουσίαση: Δημήτρης Μάντσιος)














