12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
Μετά την απαίτηση των θεατών αλλά και ατόμων που δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση η “Οικογένεια Γαμπέτα” από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας Ναταλία Μίγδου θα παρουσιάσει για μια μοναδική βραδιά την επιτυχημένη κοινωνική της σάτιρα στις 12 Ιουλίου και ώρα 21:15 στο Θέατρο της Ε.Η.Μ. Φρόντζου.
Γενική Είσοδος: 10€
Σκηνοθεσία: Ναταλία Μίγδου
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Ηλίας Νούσης, Αγλαϊα Μαμακή, Βάσω Ζησίδη, Κατερίνα Στεφάνου, Σωτήρης Παππάς, Ελευθερία Αρλέτου, Βιβή Βλάχου, Αθανασία Κυριακοπούλου, Σοφία Σιώζιου, Γιάννης Δασκαλάκης, Νατάσα Πατσιούρα, Γεωργία Ψόχιου, Μιχάλης Τσιάνος
Συμμετέχει φιλικά: Σωτήρης Δογορίτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Κοτσόκολου
Χορογραφική Επιμέλεια: Νίκη Μυριούνη
Graphic Design: Ιλεάνα Ζώη
Λίγα λόγια για την παράσταση..
Κοινωνική σάτιρα σε άπταιστα ηπειρώτικα. Η Σχολή Θεάτρου Ορφέας κάνει το πρώτο της άνοιγμα προς τα έξω με την παράσταση της “Οικογένειας Γαμπέτα”. Το πρωτόλειο έργο – ένα σχεδίασμα κοινωνικής σάτιρας – της μαθήτριας της Σχολής, Αγλαΐας Μαμακή, θίγει τις ανούσιες συμβάσεις μιας μικρής κοινωνίας σε κάποιο χωριό της Ηπείρου, και τον τρόμο του «τι θα πει ο κόσμος».
Όμως, το στοιχείο που κάνει αυτή την συγγραφική απόπειρα να ξεχωρίζει είναι η ανάδειξη της ζώσας γλώσσας. Η ηπειρώτικη ντοπιολαλιά, ο φυσικός, χυμώδης και απροσποίητος λόγος, προκαλεί πηγαία ευφορία και πολύ συχνά εκρήξεις γέλιου.
Ο πολυμελής θίασος απαρτίζεται από μαθητές της Σχολής, καθώς και τη φιλική συμμετοχή του Σωτήρη Δογορίτη, που αγόγγυστα δάμασαν τις δυσκολίες της γλώσσας και υπέμειναν την αυστηρή σκηνοθετική καθοδήγηση της δασκάλας τους, Ναταλίας Μίγδου.














