Ο Σωτήρης Τσιλούλης έγινε ο πρώτος Έλληνας που χάνει πέναλτι φέτος.
Μπορεί ήδη να έχουν χαθεί 13 πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα Super League Interwetten, ωστόσο, αυτό που έχασε ο Σωτήρης Τσιλούλης στις καθυστερήσεις του ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “Οι Ζωσιμάδες” , εκεί όπου ο Απόλλων Σμύρνης έχασε με 2-0, ήταν το πρώτο από Έλληνα παίκτη!
Αυτό ήταν το 12ο στη σειρά, αφού λίγη ώρα μετά απέτυχε και ο Τσούμπερ.
Σύμφωνα με τα στατιστικά της διοργανώτριας αρχής, τα 12 από τα 13 πέναλτι λοιπόν τα έχουν χάσει ξένοι ποδοσφαιριστές, 11 συνολικά, με πρώτο τον Χουάν Άνχελ Νέιρα, που απέτυχε δύο φορές.
Συνολικά έχουν εκτελεστεί 65 πέναλτι, τα 58 από 24 ξένους και τα επτά από έξι Έλληνες. Αν και η διαφορά είναι μεγάλη, οι ξένοι έχουν 79% ευστοχία, ενώ οι Έλληνες 86%, ενώ είχαν 100% πριν εκτελέσει ο επιθετικός του Απόλλωνα.
Πέναλτι που έχουν εκτελεστεί: 65
Εύστοχα: 52 (80%)
Άστοχα: 13 (20%)
Πέναλτι που έχουν εκτελεστεί από ξένους: 58
Εύστοχα: 46 (79%)
Άστοχα: 12 (21%)
Πέναλτι που έχουν εκτελεστεί από Έλληνες: 7
Εύστοχα: 6 (86%)
Άστοχα: 1 (14%)