Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει ότι με την υπ’ αριθμ. Α941 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, από τις 9 Μαρτίου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στην περιοχή στις 8 Μαρτίου.
Η απόφαση έχει διάρκεια τριών μηνών και ελήφθη άμεσα, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή κινήθηκε ταχύτατα προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.
Η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανοίγει τον δρόμο για την έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου – μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών – να υποβληθεί αίτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων παρεμβάσεων και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
Αποφάσεις και για άλλους Δήμους
Εκτός του Δήμου Ιωαννιτών, Δήμος Δωδώνης που μετρά τις περισσότερε ζημιές σε σπίτια, δημοτικά κτίρια και μνημεία από τον σεισμό τέθηκε με σχετική απόφαση σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Επίσης, ο Δήμος Ζίτσας για τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών και Πασσαρώνος και τέλος η Δημοτική Ενότητα Παραμυθιάς στο Δήμο Σουλίου, περιοχές που είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.














