• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Διάφορα

Το τέλειο τραπέζι για τους λάτρεις του κρέατος

από neoiagones
22 Φεβρουαρίου 2022
σε Διάφορα
kreata
Share on FacebookShare on Twitter

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα όμορφο τραπέζι γεμάτο ψητά κρέατα, ανάμεικτες σαλάτες, φρέσκα λαχανικά και νόστιμα επιδόρπια! Μια πραγματική γιορτή για τα μάτια και τους γευστικούς κάλυκες.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι καλό κρέας. Τα παραδοσιακά τραπέζια για τους λάτρεις του κρέατος πρέπει να περιλαμβάνουν όλα τα είδη κρέατος (κοτόπουλο, αρνίσια παϊδάκια, χοιρινό, προβατίνα, κοντοσούβλι) συνοδευόμενα από σαλάτες και ψωμιά που βοηθούν στην εξισορρόπηση της έντονης γεύσης των κρεάτων που ψήνονται στα κάρβουνα. 

Το σουβλάκι είναι ένα τυπικό ελληνικό πιάτο που δεν μπορεί να λείπει από κανένα μπάρμπεκιου. Αποτελείται από μικρά κομμάτια κρέατος (κοτόπουλο ή χοιρινό) σε σουβλάκι. Το κρέας μαρινάρεται πριν από το μαγείρεμα και στη συνέχεια ψήνεται στα κάρβουνα. Σερβίρεται με πίτα και γαρνίρεται με ντομάτες, κρεμμύδι και σάλτσα τζατζίκι.

Ο γύρος μοιάζει με το σουβλάκι αλλά διαφέρει σε πολλά σημεία. Πρώτον, ο γύρος δεν ψήνεται σε σουβλάκια αλλά σε μια κάθετη ψησταριά όπου το κρέας ψήνεται ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Ο γύρος φτιάχνεται από διαφορετικά κομμάτια κρέατος που τοποθετούνται σε μια κάθετη σούβλα που ονομάζεται γυροσκόπιο και ψήνονται αργά, ενώ παράλληλα περιχύνονται με ελαιόλαδο. Οι φέτες γύρου σερβίρονται συνήθως με πίτα, ντομάτες και κρεμμύδια σε φέτες και σάλτσα τζατζίκι.

Το κοντοσούβλι είναι ένα άλλο αγαπημένο πιάτο ψητού κρέατος για μπάρμπεκιου. Αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος ή κοτόπουλου τα οποία μαρινάρονται με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνονται αργά στη σούβλα πάνω από κάρβουνα για αρκετές ώρες. Το να προσφέρετε μόνο ένα είδος κρέατος δεν πρόκειται να είναι αρκετό, γι’ αυτό σχεδιάστε να έχετε πολλές διαφορετικές επιλογές, που να είναι και λίγο πιο ιδιαίτερες, όπως η προβατίνα https://roussis.com.gr/product-category/provato/ .

Μια ποικιλία από σάλτσες είναι πάντα μια πολύ σημαντική προσθήκη για να συνοδέψετε τα ψητά σας. Γίνετε δημιουργικοί προσφέροντας μια ποικιλία διαφορετικών τύπων σάλτσας: από γλυκές έως πικάντικες, από κρεμώδεις έως ελαφρώς ξινές. Επίσης, μπορείτε να συνοδέψετε τα ψητά σας με εποχιακά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές και μανιτάρια, τα οποία είναι εύκολο να προετοιμαστούν στη σχάρα. Οι καλεσμένοι σας θα σας ευχαριστήσουν γι’ αυτό!

Ένα καλό τραπέζι με ψητά κρέατα χρειάζεται χρόνο, προσπάθεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Μην κάνετε συμβιβασμούς στα βασικά και προσφέρετε στους καλεσμένους σας μια αξέχαστη εμπειρία.

Προηγούμενο άρθρο

Εργάνη: Χάθηκαν 25.804 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο 2022

Επόμενο άρθρο

Πανυγειονομική 24ωρη απεργία την Τετάρτη (23/2)

Επόμενο άρθρο
panigeionomiki_apergia

Πανυγειονομική 24ωρη απεργία την Τετάρτη (23/2)

Πρόσφατα νέα

Σημαντική πρόοδος για ίδρυση του Μουσείου Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών στο Γραμμένο  

Σημαντική πρόοδος για ίδρυση του Μουσείου Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών στο Γραμμένο  

20 Οκτωβρίου 2025
Από τα Δημοτικά Λουτρά στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη

Από τα Δημοτικά Λουτρά στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη

20 Οκτωβρίου 2025
Αντ. Μπέζας: Τριπλό σχέδιο αντίδρασης στο master plan του λιμένα Ηγουμενίτσας

Αντ. Μπέζας: Τριπλό σχέδιο αντίδρασης στο master plan του λιμένα Ηγουμενίτσας

20 Οκτωβρίου 2025
Γ. ΤΣΙΜΑΡΗΣ: Με κενά ο νόμος για το Εθνικό Σύστημα Τραύματος

Καθυστερήσεις, αδικία και αδιαφάνεια στα απογευματινά χειρουργεία

20 Οκτωβρίου 2025
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκλογών στο Επιμελητήριο, σύμφωνα με τον Γρ. Γκίκα

Στη δίνη των παραταξιακών αντιπαραθέσεων

20 Οκτωβρίου 2025
Σε…λιμνάζοντα ύδατα η έγκριση, για να έρθει το Π.Δ.

Σε…λιμνάζοντα ύδατα η έγκριση, για να έρθει το Π.Δ.

20 Οκτωβρίου 2025

Δημοφιλή

perifereia_ipirou-750x375

Καλύφθηκαν οι  θέσεις σε 2,5 ώρες…

17 Οκτωβρίου 2025
Ξεκίνημα μεταγραφικών ανακοινώσεων με Κόντε και Φλόρες

Ο αντικαταστάτης του Κόντε στην ενδεκάδαμοναδικός «πονοκέφαλος» του Κούστα

26 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

1 Οκτωβρίου 2025
Κατόπιν… εορτής έδειξε καλό πρόσωπο

Κατόπιν… εορτής έδειξε καλό πρόσωπο

7 Οκτωβρίου 2025
Αρνητική εμφάνιση και κολλημένος στον… βυθό της βαθμολογίας ο ΠΑΣ, οφείλει να συνεχίσει να παλεύει όμως…

Αρνητική εμφάνιση και κολλημένος στον… βυθό της βαθμολογίας ο ΠΑΣ, οφείλει να συνεχίσει να παλεύει όμως…

30 Σεπτεμβρίου 2025
Βελτίωσε την εικόνα του, όχι το αποτέλεσμα

Βελτίωσε την εικόνα του, όχι το αποτέλεσμα

23 Σεπτεμβρίου 2025
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Σημαντική πρόοδος για ίδρυση του Μουσείου Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών στο Γραμμένο  

Σημαντική πρόοδος για ίδρυση του Μουσείου Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών στο Γραμμένο  

20 Οκτωβρίου 2025
Από τα Δημοτικά Λουτρά στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη

Από τα Δημοτικά Λουτρά στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη

20 Οκτωβρίου 2025
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ
  • Πρώτα οι μελέτες, μετά οι αποφάσεις