• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

«Όλοι φταίμε όμως η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας»

από Συντακτική Ομάδα
9 Μαρτίου 2023
σε Επικαιρότητα
mhtsotakis_grafeio
Share on FacebookShare on Twitter

 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας για να μην υπάρξει ξανά δυστύχημα όπως αυτό στα Τέμπη.

«Η συνεδρίαση διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και της εθνικής οδύνης που ακόμη διαρκεί. Θέλω αν εκφράσω για ακόμη μια φορά τη δημόσια συγγνώμη στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός.

 «Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων», σημείωσε.

Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, θα ήταν πρακτικά αδύνατον να συμβεί αυτό το δυστύχημα. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να το εγκαταστήσουμε πριν συμβεί το κακό», τόνισε.

«Όλοι φταίμε»

«Όλοι φταίμε», είπε ο πρωθυπουργός.

«Όμως, η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας», τόνισε. «Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω»

Στη συνέχεια υποσχέθηκε απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα και ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου με κέντρο την ασφάλεια.

«Τα τρένα μας όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, θα έχουμε δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια. Αυστηροποιούμε το νομικό πλαίσιο για τις καταστροφές και τις κλοπές στο σιδηροδρομικό δίκτυο», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών. «Οι νέοι που διαμαρτύρονται με ευπρέπεια έχουν κάθε δίκιο», είπε, ανάμεσα σε άλλα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμα στους «εργατοπατέρες» και στο «προβληματικό» κράτος, το οποίο τόνισε ότι θα αλλάξει ή «τώρα ή ποτέ» για να γίνει πράξη αυτό που άκουσε στη Λάρισα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία «ποτέ ξανά».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μητσοτάκη

«Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και γι’ αυτό θα επαναλάβω τη δημόσια συγγνώμη. Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί αυτό το δυστύχημα θα ήταν αρκετά αδύνατο να συμβεί. Η τεχνολογία θα είχε αποτρέψει από το να συμβεί το αδιανόητο. Το έργο της τηλεδιοίκησης θα λειτουργεί σε λίγους μήνες από τώρα. Αυτό κάνω τον προσωπικό μου πόνο ακόμα μεγαλύτερο αφού δεν προλάβαμε το κακό» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλοι φταίμε και ας το ομολογήσουμε με θάρρος. Διοικήσεις και συντεχνίες. Τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η Δικαιοσύνη. Ομως η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι. Δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο αλλά μπορώ να εγγυηθώ:

  • Απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα και δίκαιη κρίση όσων εμπλέκονται
  • Άμεσες πρωτοβουλίες για τους σιδηροδρόμους (τεχνολογία και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού)

Ακούγοντας τους διαλόγους αισθάνθηκα οργή και ντροπή. Έχω υποχρέωση να μετατρέψω τα συναισθήματά μου σε δημιουργική δράση και αυτό θα κάνω».

«Μέχρι τέλη καλοκαιριού η τηλεδιοίκηση»

«Τα τρένα μας θα κινούνται το συντομότερο δυνατόν με τη μέγιστη ασφάλεια. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες. Αυστηροποιούμε άμεσα στο πλαίσιο για καταστροφές και κλοπές στο δίκτυο, κάνουμε προσλήψεις. Θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί το συντομότερο το έργο της τηλεδιοίκησης. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τελειώσει το έργο», είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως θα υπάρξουν κονδύλια για το σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε πως ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα θα γίνει ασφαλής και έχει ζητηθεί

Οι νέοι που διαμαρτύρονται με ευπρέπεια έχουν κάθε δίκιο να είναι θυμωμένοι. Και οι γονείς τους… Όσο σημαντικό είναι να δώσουμε τόπο στη θλίψη και την γιορτή και να μην επιτρέψουμε να γίνει σπίθα για εθνικό διχασμό. Στο παρελθόν αποδείχτηκε στα Τέμπη πόσο δύσκολος είναι ο εκσυγχρονισμός στη χώρα. Σε μία χώρα όπου σώθηκαν ζωές με ηλεκτρονικά ραντεβού για ψηφιακές μαστογραφίες, οι πολίτες παίρνουν φάρμακα, με 112 και οι σταθμάρχες δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους μηχανοδηγούς.

Να αφήσουμε πίσω ένα σύστημα που δεν κρύψαμε και θέλουμε να αλλάξουμε και να το αλλάξουμε ριζικά. Οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από εμάς. Προσωπικά γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολη είναι η μάχη και το έμαθα καλά όταν συγκρούστηκα με εργατοπατέρες της δικής μου παράταξης. Δεν έκανα πίσω τότε, δεν θα κάνω τώρα. Είναι ένας πόλεμος με το σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού. Ένα κράτος που παίρνει διαφορετικά χρώματα αλλά παραμένει αδρανές. Είναι το προβληματικό κράτος που σας ζητώ να ανατρέψουμε σε όποιον τομέα και με όσα εμπόδια συναντήσουμε.

Το ποτέ ξανά θα μετατραπεί σε τώρα ή ποτέ για την αναγέννηση της χώρας. Η δική μας απάντηση είναι τώρα. Προσπαθώντας, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά, ξεκινώντας άμεσα…».

Προηγούμενο άρθρο

Οι εκλογές “φρενάρουν” τις ιδιωτικοποιήσεις

Επόμενο άρθρο

H εταιρεία Βίκος στο 7o Dine Athens

Επόμενο άρθρο

H εταιρεία Βίκος στο 7o Dine Athens

Πρόσφατα νέα

Η αιθαλομίχλη… ξαναπήγε Δημοτικό

Η αιθαλομίχλη… ξαναπήγε Δημοτικό

24 Οκτωβρίου 2025
Τα τραπεζοκαθίσματα… παίρνουν θέσεις

Αύξηση χώρων για τραπεζοκαθίσματα, χωρίς αλλαγή στον κανονισμό λειτουργίας

24 Οκτωβρίου 2025
panepistimio_ioanninon

Ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι μοιρασμένο…

24 Οκτωβρίου 2025
astiko_ktel_ioanninon-750x375

Ο Δήμος επιδοτεί για δυο χρόνια εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ

24 Οκτωβρίου 2025
Αποκτά ζωή το “Κέντρο για το Παιδί”

Αποκτά ζωή το “Κέντρο για το Παιδί”

24 Οκτωβρίου 2025
Βανδάλισαν φωτογραφίες  του φεστιβάλ της Photometria

Βανδάλισαν φωτογραφίες  του φεστιβάλ της Photometria

23 Οκτωβρίου 2025

Δημοφιλή

perifereia_ipirou-750x375

Καλύφθηκαν οι  θέσεις σε 2,5 ώρες…

17 Οκτωβρίου 2025
Ξεκίνημα μεταγραφικών ανακοινώσεων με Κόντε και Φλόρες

Ο αντικαταστάτης του Κόντε στην ενδεκάδαμοναδικός «πονοκέφαλος» του Κούστα

26 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

1 Οκτωβρίου 2025
Κατόπιν… εορτής έδειξε καλό πρόσωπο

Κατόπιν… εορτής έδειξε καλό πρόσωπο

7 Οκτωβρίου 2025
Αρνητική εμφάνιση και κολλημένος στον… βυθό της βαθμολογίας ο ΠΑΣ, οφείλει να συνεχίσει να παλεύει όμως…

Αρνητική εμφάνιση και κολλημένος στον… βυθό της βαθμολογίας ο ΠΑΣ, οφείλει να συνεχίσει να παλεύει όμως…

30 Σεπτεμβρίου 2025
Στο χάρτη του αεροπορικού τουρισμού τα Γιάννενα

Στο χάρτη του αεροπορικού τουρισμού τα Γιάννενα

9 Οκτωβρίου 2025
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Η αιθαλομίχλη… ξαναπήγε Δημοτικό

Η αιθαλομίχλη… ξαναπήγε Δημοτικό

24 Οκτωβρίου 2025
Τα τραπεζοκαθίσματα… παίρνουν θέσεις

Αύξηση χώρων για τραπεζοκαθίσματα, χωρίς αλλαγή στον κανονισμό λειτουργίας

24 Οκτωβρίου 2025
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ
  • Πρώτα οι μελέτες, μετά οι αποφάσεις