• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Δημιουργία Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας

από Συντακτική Ομάδα
24 Αυγούστου 2023
σε Επικαιρότητα
agrotes
Share on FacebookShare on Twitter

Με στόχο την υλοποίηση της εντολής του πρωθυπουργού, να οπλισθεί ο αγροτικός κόσμος με το ισχυρότερο όπλο που μπορεί να έχει στη διάθεσή του, τις γνώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για τη δημιουργία Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι επιμελητηριακές εκλογές δεν θα γίνουν το Νοέμβριο, όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά θα πάρουν παράταση ενός χρόνου…

Στο πλαίσιο των επαφών της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους φορέων του αγροτικού κόσμου, ο Λευτέρης Αυγενάκης προήδρευσε σε σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Θανάσης Λιούτας, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Κώστας Μπαγινέτας και Γιώργος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Μιχαλάκης, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, βασική συνιστώσα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να λειτουργήσουν τα Αγροτικά Τμήματα σε κάθε Επιμελητήριο. Επίσης με τη λειτουργία Τμημάτων Αγροτών στα  Επιμελητήρια, θα ξεκαθαρίσει ποιοι είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες και ποιοι όχι. Ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει συζήτηση για το ζήτημα αυτό με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, όπου διαπίστωσε, ότι το κλίμα, πλέον είναι διαφορετικό. Μέσω της συμμετοχής τους στα Επιμελητήρια οι αγρότες, εκτιμάται ότι θα αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και ενημέρωση για τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. «Όταν κάποιος έχει γνώσεις και πληροφορίες, μπορεί να κάνει θαύματα», είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν είναι υπουργείο επιδοτήσεων, αλλά υπουργείο που συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις τέσσερις προτεραιότητες του υπουργείου:

  • Την αύξηση, μέχρι το τέλος της τετραετίας, στους 60.000 των νέων που θα ενταχθούν με επιλογή τους και όχι από ανάγκη, στο αγροτικό επάγγελμα,
  • Την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και κυρίως της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, μέσω του προγράμματος «Ύδωρ 2.0» ύψους 4 δις ευρώ. Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι θα εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ που είναι ίδιο από το 1958 και δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες των αγροτών.
  • Τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ με δικαιοσύνη και πλήρη διαφάνεια.
  • Τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ έως το τέλος του έτους, μέσα από διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους. Ο υπουργός τόνισε ότι ο Οργανισμός θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και θα υπάρχουν τρία επίπεδα ασφάλισης.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης  είπε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ότι για την πρώτη οργανωμένη παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους φορέων του πρωτογενούς τομέα, επελέγη η Θεσσαλία. «Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά με τη συνεργασία όλων μπορούμε να τα επιλύσουμε», σημείωσε ο Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη σύντμηση του χρόνου για την καταβολή αποζημιώσεων μέσω της Κρατικής Αρωγής. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε την Περιφέρεια με αρδευτικά έργα, έργα αγροτικής οδοποιίας κλπ. Σχετικά με το πρόβλημα της άρδευσης του κάμπου έκανε αναφορά στο έργο του Αχελώου, λέγοντας: «Δεν είναι πολιτικό έργο. Είναι έργο ζωής. Η κλιματική αλλαγή απαιτεί να γίνει το έργο του Αχελώου. Η Θεσσαλία χρειάζεται νερό από τον Αχελώο, διαφορετικά θα έχει πρόβλημα». Ο Περιφερειάρχης εξήρε το ενδιαφέρον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη Θεσσαλία.

Τα θέματα που ετέθησαν από τους αγρότες αφορούσαν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την έλλειψη εργατών γης, την αγροτική οδοποιία, τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Προηγούμενο άρθρο

Έφυγε από τη ζωή ο Ν.Αντωνίου

Επόμενο άρθρο

Υποψήφια με την παράταξη του Ν. Γκόντα η Νατάσα Τύρου

Επόμενο άρθρο
gkontas-tyroy

Υποψήφια με την παράταξη του Ν. Γκόντα η Νατάσα Τύρου

Πρόσφατα νέα

Νίκη επί της Καβάλας για τη φανέλα και το γόητρο!

Τέλος εποχής την Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα με ελπίδα να ξεκινήσει νέα

24 Απριλίου 2026
ioannina-psila

Πρόγραμμα  “In Loco” για την ένταξη μεταναστών

24 Απριλίου 2026
“Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα” από την Ομάδα Τέχνης “βορείως”

«Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα» ξανά την Κυριακή

24 Απριλίου 2026
giatros-

Γιατί έμεινε εκτός επαναληπτικών εκλογών στον Π.Ι.Σ. εξηγεί ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων

24 Απριλίου 2026
Εγνατία της μιας λωρίδας και των αυξημένων διοδίων…

Σοβαρές οι επιπτώσεις, αλλά περιορισμένες οι δυνατότητες παρέμβασης

24 Απριλίου 2026
Από φυσικά αίτια ο  θάνατος ψαριών στην Παμβώτιδα

Από φυσικά αίτια ο  θάνατος ψαριών στην Παμβώτιδα

24 Απριλίου 2026

Δημοφιλή

«Βγάζει μάτι» υπόθεση κομμώτριας στα Γιάννενα με 472.200 ευρώ αδήλωτη περιουσία

«Βγάζει μάτι» υπόθεση κομμώτριας στα Γιάννενα με 472.200 ευρώ αδήλωτη περιουσία

21 Απριλίου 2026
Διαβεβαίωση Σιόντη ότι το -3 θα είναι προσωρινό, αλλά οι αντοχές του τελείωσαν!

Στο χέρι του Σιόντη αν θα εμφανίσει επενδυτή ή συμπαίκτη

31 Μαρτίου 2026
Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Η μάχη με τις αφαιρέσεις βαθμών συνεχίζεται

16 Απριλίου 2026
Διάσταση απόψεων στην Ογκολογική του ΠΓΝΙ

Στα άκρα η κόντρα για την Ογκολογική

20 Απριλίου 2026

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟΥΣ Ν.Α.: «Τους καλώ να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι πορευόμαστε αυτόνομα χωρίς προστάτες και χωρίς συμβιβασμούς»

26 Μαρτίου 2026
Όταν το κλίμα αλλάζει, το τραπέζι αδειάζει

Όταν το κλίμα αλλάζει, το τραπέζι αδειάζει

3 Απριλίου 2026
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Νίκη επί της Καβάλας για τη φανέλα και το γόητρο!

Τέλος εποχής την Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα με ελπίδα να ξεκινήσει νέα

24 Απριλίου 2026
ioannina-psila

Πρόγραμμα  “In Loco” για την ένταξη μεταναστών

24 Απριλίου 2026
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ