«Σήμερα, με της νέες αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές, στο ρεύμα και στο υγραέριο που χρησιμοποιείται για θέρμανση των πτηνοτροφιών, έχει εκτοξευτεί το κόστος παραγωγής κατά 70 με 80 % και την επιβάρυνση αυτή, την απορροφούν οι πτηνοτρόφοι» εξηγεί στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Β. Σιώμο ο πτηνοτρόφος κ. Κ. Φούκας.
Αν το λειτουργικό κόστος συνεχίσει να αυξάνεται τότε ο κλάδος αυτός θα μαραζώσει με δραματικές συνέπειες στο τραπέζι του καταναλωτή, αφού ως γνωστόν το κοτόπουλο είναι το ποιο φτηνό κρέας στην διατροφή μας σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη κρέατος που καταναλώνουμε.
Ο πτηνοτρόφος παραγωγός, εδώ και δυο χρονιά δεν έχει δει αύξηση στην τιμή πώλησης του προϊόντος, με την τιμή να κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ, την στιγμή που ο καταναλωτής το αγοράζει προς 3,50 ευρώ το κιλό και η τιμή είναι μόνο ενδεικτική γιατί αναμένονται μεγάλες αυξήσεις.
Στο ερώτημα γιατί η τιμή που αγοράζει ο καταναλωτής είναι υψηλή ο κ Κώστας Φούκας, τόνισε πως στην διαμόρφωση της τιμής προστίθεται το κόστος του σφαγείου, η επεξεργασία, η μεταφορά, η φορολόγηση του προϊόντος και το νόμιμο κέρδος της εκάστοτε εταιρείας.
Πηγή: ertnews.gr