Με είκοσι ασθενοφόρα θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Ηπείρου, μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος». Την ένταξη της προμήθειας των ασθενοφόρων, ως και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ειδικότερα, η πράξη είναι συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.481.020 ευρώ και αφορά στην ενίσχυση των τομέων του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια Ηπείρου με ασθενοφόρα οχήματα και εξοπλισμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των τομέων του παραρτήματος.
Μέσω αυτής θα γίνει προμήθεια για:
–14 ασθενοφόρα οχήματα τύπου Β’ 4x2,
–3 ασθενοφόρα οχήματα τύπου Β’ 4x4
–1 κινητή μονάδα τύπου C
–2 ασθενοφόρα οχήματα μικρού όγκου
–Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια αναγκαία και επείγουσα ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο που διαθέτει πολλά γηρασμένα οχήματα, δεδομένου ότι η προηγούμενη προμήθεια νέων ασθενοφόρων είχε γίνει προ αρκετών ετών, πάλι από το προηγούμενο πρόγραμμα “Ήπειρος”, τότε για 11 ασθενοφόρα. Παλιότερα υπήρχαν και κάποιες δωρεές από τους εφοπλιστές και τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, αλλά πάντα οι ανάγκες είναι μεγάλες.