• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Αθλητισμός

Μπροστά σε νέες προκλήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

από Συντακτική Ομάδα
3 Ιουλίου 2026
σε Αθλητισμός
Μπροστά σε νέες προκλήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα
Share on FacebookShare on Twitter

Το ακατόρθωτο για δεύτερη χρονιά θα επιχειρήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, να βγάλει τη χρονιά μόνο με τη βοήθεια του κόσμου του και των χορηγών του, εως ότου φυσικά παρουσιαστεί κάποιος επενδυτής, ο οποίος θα θελήσει να σηκώσει τα βάρη του παρελθόντος… στο εγγύς μέλλον.
Η νέα εποχή ξεκίνησε την Τετάρτη 1η Ιουλίου, με τη διοικούσα επιτροπή του τμήματος  ποδοσφαίρου του ερασιτέχνη να παρουσιάζεται στο κοινό, στη συνέχεια να παρουσιάζει το νέο τεχνικό επιτελείο που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να φτιάξει μία ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις τη νέα σεζόν και φυσικά να παρουσιάζει και τα διαρκείας, τα οποία θα λειτουργούν τρόπον τινά με δύο τρόπους, ο ένας είναι για να εξασφαλίσει κάποιος θέση στο γήπεδο και ο δεύτερος για να μπορέσουν να ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα οι απόδημοι Ηπειρώτες.
Παρουσιάστηκε επίσης ο χορηγός ένδυσης της ομάδας, που θα είναι μία γιαννιώτικη εταιρεία με μεγάλη εμβέλεια σε όλη την Ελλάδα, η εταιρεία του κ. Θοδωρή Βαντόλα, «Athlos», με σημαντικές συνεργασίες όπως το ντύσιμο της  Εθνικής άρσης βαρών, οι διαιτητές  μπάσκετ και αρκετοί σύλλογοι.
Και φυσικά ΠΑΣ Γιάννινα δίχως «Ζαγόρι» και «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ» δεν νοείται, με την οικογένεια Χήτου γι’ άλλη μια φορά να είναι δίπλα στα δύσκολα και είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα ότι οι πρώτες χορηγίες έρχονται από δύο τόσο δυνατές εταιρείες.
Στο πλευρό των «κυανόλευκων» θα βρίσκονται το ΠΕΑΚΙ, το οποίο προχώρησε πρόσφατα σε συμφωνία με την ομάδα να χρησιμοποιούνται γραφεία, αποδυτήρια και βοηθητικό στο Πανηπειρωτικό και φυσικά έδωσε το παραχωρητήριο έδρας στους «Ζωσιμάδες», με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ να τονίζει ότι η διοίκηση θα είναι δίπλα στην ομάδα για να κάνει το νέο της ξεκίνημα.
Σε ό,τι αφορά το τεχνικό επιτελείο, ο Χρήστος Ράπτης αναλαμβάνει προπονητής, ο Δημήτρης Χαρίσης προπονητής φυσικής κατάστασης, ο Νίκος Σπυρίδης προπονητής τερματοφυλάκων και ο Γιώργος Ντάσιος σε πιο διευρυμένο ρόλο, αυτόν του τιμ μάνατζερ.
Η διοικούσα επιτροπή απάντησε και σε κρίσιμα ερωτήματα για τα οικονομικά ζητήματα και αν έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση Χριστοβασίληδων ή τον κ. Νίκο Σιόντη για την κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ, ώστε να δοθούν τα στοιχεία σε πιθανούς επενδυτές. Επικαλούμενος το απόρρητο της αλληλογραφίας ο κ. Λαζάνης, πρόεδρος της Δ.Ε., δεν έδωσε πολλές διευκρινίσεις, ενώ για το θέμα του ενδιαφέροντος του κ. Καλαμάρη, πέραν κάποιων πρωταρχικών επαφών, δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος μέσω δικηγόρων, ενώ επιβεβαιώθηκε και από τα χείλη του κ. Λαζάνη ότι είναι αδύνατον να τελειώσει η εκκαθάριση σε 1 μήνα για να μπορεί να έχει καθαρή εικόνα των οικονομικών ο κ. Καλαμάρης.
Να σημειωθεί ότι η αίθουσα τύπου στους «Ζωσιμάδες» ήταν κατάμεστη, καθώς έδωσαν το «παρών» μέλη της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και της ΕΠΣΗΠ, των βετεράνων, εκπροσωπήθηκαν τα υπόλοιπα τμήματα του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα δείχνοντας ότι όλος ο οργανισμός φέτος θα είναι μια γροθιά, ήταν παρόντα παιδιά των υποδομών της Κ17 που είδαν από κοντά τον προπονητή τους να αναλαμβάνει πλέον τον ρόλο του πρώτου προπονητή και φυσικά και κάποιοι φίλαθλοι.

Πιο αναλυτικά:
Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Ναπολέων Τσακανέλης, αναφέρθηκε αρχικά στη μεγάλη απώλεια που βιώνει το σωματείο, αυτή του Μάριου Οικονόμου, λέγοντας: «Η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα βιώνει μία μεγάλη απώλεια. Ο Μάριος ήταν ένας άνθρωπος όμορφος, ευγενικός, δοτικός. Όπου πέρασε δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς σεβασμού και αγάπης. Θα είναι πάντα ένα δικό μας παιδί και θα είναι πάντα κοντά μας.
Από σήμερα 1 Ιουλίου ο ΠΑΣ Γιάννινα αλλάζει σελίδα, αφήνει πίσω του κάθε ιδιοκτησιακό καθεστώς και ανήκει πλέον στον ερασιτέχνη. Θέλουμε αυτό το πέρασμα να είναι πολύ σύντομο και ο σύλλογος να επανέλθει εκεί που ανήκει, ανάμεσα στις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας.
Συστήθηκε η Δ.Ε. που περιλαμβάνει τους Χάρη Λαζάνη, τον αντιπρόεδρο του ερασιτέχνη τον κ. Πέταλη, τον εκπρόσωπο των βετεράνων κ. Θανάση Χαρίση, τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο από τους Old Fans και τον κ. Μίαρη από τον σύνδεσμο φιλάθλων.
Η Δ.Ε. και ο ερασιτέχνης θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα που θα συμμετέχει σε όμιλο και να γίνει ελκυστική για κάποιον επενδυτή, γιατί χωρίς επενδυτή δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω την επόμενη χρονιά. Όλα αυτά θα βασιστούν στην ειλικρίνεια και τη διαφάνεια.
Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα είναι μόνος του, έχει ένα όπλο που το έχουν λίγες ομάδες στην Ελλάδα. Θα έχει θεματοφύλακα στο πλευρό του τον κόσμο του, που εγγυάται την ιστορία και τη συνέχειά του».
Ο κ. Πέταλης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε τους στόχους της Δ.Ε.: «Στόχος της Δ.Ε. είναι η πλήρης διαφάνεια και η συνεχής ενημέρωση των φιλάθλων για τα οικονομικά δεδομένα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της ομάδας που γίνεται κάτι τέτοιο, ώστε να ξέρει ο κόσμος την κατάσταση. Ζητάμε από τον κόσμο να είναι γι’ άλλη μια φορά δίπλα μας, είμαστε όλοι μία οικογένεια.
Πρωταρχικός αγωνιστικός είναι να τερματίσει η ομάδα 1η στον όμιλο, δεν μπορεί να μην τερματίσει ο ΠΑΣ πρώτος στον όμιλο.
Και τέλος, θέλουμε να παραδώσουμε ομάδα και όχι φανέλα σ’ έναν επίδοξο επενδυτή».
Ο κ. Λαζάνης από την πλευρά του είπε: «Το βασικότερο απ’ όλα είναι ότι είμαστε όλοι μαζί για να τον οδηγήσουμε στη νέα εποχή. Κάναμε τα πάντα για να ξεκινήσουμε ομαλά από σήμερα. Καταφέραμε να κλείσουμε μία σημαντική συμφωνία με το ΠΕΑΚΙ. Ευχαριστούμε τον κ. Γκαρτζονίκα και όλο το Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ» και κάλεσε δίπλα του τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ.
Στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ κ. Κώστας Γκαρτζονίκας, λέγοντας: «Από την πρώτη στιγμή που μου ανέφερε την επιθυμία ο κ. Λαζάνης για τη χρήση των χώρων, ανταποκριθήκαμε άμεσα, βρεθήκαμε οι δύο επιτροπές και βρήκαμε τη λύση για να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στη φυσική του έδρα και να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ. Κάναμε αυτά που έπρεπε και στηρίζουμε το τιτάνιο εγχείρημα της ομάδας. Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα και θα βάλουμε όλοι πλάτη να αναστηθεί η ομάδα και να γυρίσει εκεί που ανήκει.
Θέλω να ευχαριστήσω και την Περιφέρεια Ηπείρου, γιατί σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχίσουμε, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυναμική στον ΠΑΣ Γιάννινα».
Ο κ. Λαζάνης αναφέρθηκε στη συνέχεια στη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χάρη και στις προσπάθειες του κ. Παΐλα.
Το τρίτο κομμάτι στο οποίο αναφέρθηκε ήταν η ένδυση της ομάδας κι εκεί ανακοινώθηκε ο χορηγός ενδυμασίας που θα είναι η εταιρία Athlos του κ. Βαντόλα. Η εταιρία θα ντύνει όλα τα τμήματα από εδώ και στο εξής»!
Ο κ. Βαντόλας ανεβαίνοντας στο βήμα κι αυτός ευχαρίστησε τη διοίκηση του ερασιτέχνη και όλες τις διοικούσες επιτροπές του ερασιτέχνη, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, «μας έκαναν την τιμή να ενώσουμε την ιστορία μας μ’ εκείνη του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν είναι μία εμπορική συμφωνία για εμάς, αλλά είναι μία υποχρέωση απέναντι στην ομάδα που μας έμαθε την αθλητική παιδεία. Όλοι έχουμε συνδυάσει τον αθλητισμό με τον ΠΑΣ Γιάννινα σ’ αυτήν την πόλη. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής ομάδας και θα είμαστε δίπλα».
Ερωτηθείς αν θα αναλάβει την μπουτίκ της ομάδας, απάντησε: «Ναι θα υπάρχει μπουτίκ και θα υπάρχει και μία έκπληξη έξω από το γήπεδο. Θα είναι, πάντως, όλα τα είδη, όλων των αθλημάτων διαθέσιμα και στα καταστήματά μας και σ’ έναν χώρο έκπληξη που θα σας τον ανακοινώσει η Δ.Ε.».
Το μέλος του Σ.Φ., Παύλος Μίαρης εξέφρασε τα συλλυπητήρια όλων των φιλάθλων για τον Μάριο Οικονόμου και θα αφιερωθεί όλη η προσπάθεια σ’ αυτό και συμπλήρωσε. «Εισπνέουμε υγεία σήμερα μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα, είτε έρθει επενδυτής είτε όχι. Μπήκαμε στη διοίκηση για να αλλάξουμε κάποια πράγματα, όποιος έρχεται θα πληρώνεται στο ακέραιο, τα λεφτά θα πηγαίνουν εκεί που πρέπει και τέλος θα ανάψουμε την καρδιά του ταύρου στα 60 χρόνια που θα εορταστούν».
 
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Για το αν ο ερασιτέχνης έχει ενημέρωση τι πληρώθηκε και τι όχι πέρυσι και αν ο κ. Σιόντης έκανε κάποια κίνηση έχοντας τη first option, ο κ. Τσακανέλης απάντησε: «Κάναμε τρεις συναντήσεις με τον κ. Σιόντη, η τελευταία ήταν τέλος Φλεβάρη παρουσία και των φιλάθλων. Από τότε δεν έγινε καμία πρόταση ούτε υπήρξε κάποια ενόχληση από την πλευρά του προς εμάς.
Κύριο μέλημα τώρα είναι να στηθεί ομάδα. Πρώτη κίνηση ήταν να εξασφαλίσουμε τα γήπεδα σε συνεργασία με  το ΠΕΑΚΙ, μετά να κάνουμε την αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα που ήταν απαιτητική, ακολουθεί η συμμετοχή στο κύπελλο ερασιτεχνών και όλα αυτά έπρεπε να γίνουν γρήγορα. Έπρεπε να κλείσουμε τεχνικό τιμ και τώρα θα αναζητήσουμε και τα οικονομικά στοιχεία.
Επικοινωνήσαμε με τους πρώην ιδιοκτήτες, αλλά και τον κ. Σιόντη αναζητώντας τα οικονομικά στοιχεία».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Λαζάνης προσθέτοντας: «Αυτοδικαίως η εταιρεία οδηγείται σε εκκαθάριση, είναι δικό τους θέμα να την κάνουν, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε πουθενά.
Η ομάδα έχει συνέχεια, έχουμε κι εμείς αθλητική διαδοχή, αυτό ο κόσμος να το ξέρει.
Από εκεί και πέρα ζητήσαμε τα οικονομικά στοιχεία, μας απάντησαν οι δύο πλευρές, είναι εμπιστευτικά αυτά τα έγγραφα, δεν μπορώ να πω τι περιείχαν. Εμείς δεν είμαστε δικαστές, θα τα λύσουν οι πρώην ιδιοκτήτες κάποια θέματα».
Για το αν έχουν ενημέρωση αν από την Strategic και την ΑΜΚΕ έχουν περισσέψει χρήματα από πέρυσι ή αν έχουν διατεθεί όλα τα χρήματα: «Δεν έχουμε τέτοια ενημέρωση. Υπήρχε πάντως μία σαφής απάντηση του κ. Σιόντη».
Για το αν έχουν γνώση των δεδομένων της τελευταίας χρήσης: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας νόμιμα, όπως πρέπει, προς τους πρώην ιδιοκτήτες για να λάβουμε γνώση των οικονομικών. Είναι απαραίτητα, ώστε ο επόμενος επενδυτής να ξέρει τι θα παραλάβει, όταν ανέβει η ομάδα».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η εκκαθάριση σε 1 μήνα, ο κ. Λαζάνης τόνισε: «Σε καμία περίπτωση. Εδώ δεν τελείωσε της προηγούμενης από το 2004».
Για τον κ. Καλαμάρη και αν υπήρξαν επαφές ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Τσακανέλης απάντησε: «Με τον ερασιτέχνη δεν είχε κάποια επαφή ο κ. Καλαμάρης. Περίπου στις 27 Μαΐου  μίλησε μαζί μου ο κ. Ζώτος, τον παρακάλεσα να μη γίνει κάτι ως την Τρίτη που ήταν η κηδεία του Μ. Οικονόμου. Μετέπειτα, όμως, πάλι δεν έγινε επαφή μ’ εμένα».
Ο κ. Λαζάνης ανέφερε ότι είχε εκείνος απευθείας επαφή με τον κ. Καλαμάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επικοινώνησε μαζί μου ο ίδιος και τον ενημέρωσα να επιστρέψει με δικηγόρο για να συνεννοηθούμε καλύτερα. Από τότε δεν μας έχει ξαναενοχλήσει».
Για το αν έχει προχωρήσει κάτι στα χορηγικά πακέτα κι αν υπάρχει ένα έστω μικρό ταμείο για να ξεκινήσει η ομάδα: «Το ταμείο είναι μηδέν. Σήμερα είχαμε τα πρώτα έσοδα. Μιλήσαμε με ανθρώπους, πρέπει να τους μεταφέρουμε το όραμά μας. Πρέπεινα εξηγήσουμε κάποια κακά του παρελθόντος. Βλέπετε τον κ. Βαντόλα που είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που βλέπετε ως χορηγία, βλέπετε το νερό Ζαγόρι, γιατί ΠΑΣ χωρίς Ζαγόρι δεν γίνεται.
Θα φτιάξουμε ένα σύνολο αντάξιο Α’ Εθνικής γιατί είναι προϋπόθεση να βρούμε επενδυτή, να δείξουμε ότι η ομάδα έχει όραμα, είναι καθαρή και είναι της πόλης».
Για το αν έχουν υπολογίσει το μπάτζετ ανόδου πόσο είναι: «Και το έχουμε υπολογίσει και η ομάδα θα είναι πρώτη. Δεν μας αρέσουν κάποιες διαρροές, γιατί μπορεί να μη δώσουν δελτία σε κάποιους παίκτες. Προσοχή λοιπόν στο τι γράφετε γιατί επηρεάζονται κάποιες μεταγραφές».
Για το αν επηρεάζουν τα ban της FIFA τον ερασιτέχνη: «Αυτή τη στιγμή όχι. Είναι όμως ένα πιθανό σενάριο, λόγω της αθλητικής διαδοχής, αν θελήσει κάποιος να την εκκινήσει».

Προηγούμενο άρθρο

«Γάμος … αλά Σκλίβανη!», εκδήλωση αφιερωμένη στο Σύλλογο “ΕΣΤΙΑ”

Πρόσφατα νέα

Μπροστά σε νέες προκλήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μπροστά σε νέες προκλήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

3 Ιουλίου 2026
«Γάμος … αλά Σκλίβανη!», εκδήλωση αφιερωμένη στο Σύλλογο “ΕΣΤΙΑ”

«Γάμος … αλά Σκλίβανη!», εκδήλωση αφιερωμένη στο Σύλλογο “ΕΣΤΙΑ”

3 Ιουλίου 2026
Η κινηματογραφική όπερα «À Paris tous les deux» στα Γιάννενα

Η κινηματογραφική όπερα «À Paris tous les deux» στα Γιάννενα

3 Ιουλίου 2026
 Λούρος και Άραχθος “θέλουν” καθαρισμό και παρεμβάσεις

 Λούρος και Άραχθος “θέλουν” καθαρισμό και παρεμβάσεις

3 Ιουλίου 2026
perifereia_ipirou-750x375

Γιατί άφησε την επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο

3 Ιουλίου 2026
“Να σταματήσει η θεσμική διολίσθηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο”

“Να σταματήσει η θεσμική διολίσθηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο”

3 Ιουλίου 2026

Δημοφιλή

pas-giannina

Επίκειται συνάντηση δικηγόρων Καλαμάρη και ΠΑΣ Γιάννινα

4 Ιουνίου 2026
9ο Φολκλορικό Φεστιβάλ  από τον ΧΟΙ  στην πλατεία Μαβίλη

9ο Φολκλορικό Φεστιβάλ  από τον ΧΟΙ  στην πλατεία Μαβίλη

26 Ιουνίου 2026
Ο Καλαμάρης παίρνει θέσεις, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα ακόμα…

Ο Καλαμάρης παίρνει θέσεις, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα ακόμα…

29 Ιουνίου 2026
H αρχή της επόμενης μέρας του ΠΑΣ Γιάννινα

Η φιέστα της ΑΕΚ στα Γιάννενα έφερε αντιδράσεις από οπαδούς του ΠΑΣ

19 Ιουνίου 2026
zosimades-genikh-

 «Καυτή» η ατζέντα του ΠΑΣ Γιάννινα την τρέχουσα εβδομάδα

9 Ιουνίου 2026
Οι ελπίδες αλλαγής σελίδας ξεθωριάζουν καθώς ο Καλαμάρης θα περιμένει την εκκαθάριση της ΠΑΕ

Οι ελπίδες αλλαγής σελίδας ξεθωριάζουν καθώς ο Καλαμάρης θα περιμένει την εκκαθάριση της ΠΑΕ

25 Ιουνίου 2026
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Μπροστά σε νέες προκλήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μπροστά σε νέες προκλήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

3 Ιουλίου 2026
«Γάμος … αλά Σκλίβανη!», εκδήλωση αφιερωμένη στο Σύλλογο “ΕΣΤΙΑ”

«Γάμος … αλά Σκλίβανη!», εκδήλωση αφιερωμένη στο Σύλλογο “ΕΣΤΙΑ”

3 Ιουλίου 2026
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ