Τη συνεργασία και συμβολή των πολιτών και των καταστηματαρχών για καθαρά Γιάννενα κατά την εορταστική περίοδο ζητά με μήνυμα του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, Μάκης Χρυσοστόμου, επισημαίνοντας ότι μαζί με την Υπηρεσία Καθαριότητας και την θετική εμπειρία προηγουμένων ετών, μπορεί να κερδηθεί και φέτος το “στοίχημα”.
Ο κ. Χρυσοστόμου επισημαίνει ότι η καθαριότητα του δήμου αποτελεί μια καθημερινή πρόκληση και ένα διαρκές “στοίχημα”, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει κερδηθεί, χάρη στη σωστή οργάνωση, τον έγκαιρο σχεδιασμό και, κυρίως, στη συνεχή προσπάθεια και τη στήριξη των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ προσθέτει ότι “ασφαλώς όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσουμε τους στόχους που θέσαμε αλλά και τις προσδοκίες των πολιτών”.
Αναφερόμενος στις προηγούμενες εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σημειώνει ότι αποδείχθηκε στην πράξη ότι με υπευθυνότητα, προετοιμασία και συνεργασία, η πόλη των Ιωαννίνων μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται από τον αυξημένο όγκο απορριμμάτων και την έντονη κινητικότητα πολιτών και επισκεπτών. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, η λειτουργία της υπηρεσίας εξελίχθηκε ομαλά.
Με βάση αυτή την εμπειρία, έχει ήδη ολοκληρωθεί η απαραίτητη προετοιμασία και για τη φετινή εορταστική περίοδο, με στόχο η πόλη να παραμείνει καθαρή, λειτουργική και φιλόξενη για όλους.
Ο αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για τη συμβολή τους στην κοινή αυτή προσπάθεια,
Ειδικότερα, κατά τις ημέρες των εορτών, παρακαλεί όπου είναι εφικτό, τα απορρίμματα να διατηρούνται εντός των οικιών (σε μπαλκόνια ή άλλους κατάλληλους χώρους) και να αποτίθενται στους κάδους λίγο πριν την προγραμματισμένη διέλευση των απορριμματοφόρων.
Επίσης, σε περιοχές με αυξημένη εμπορική και τουριστική δραστηριότητα, καλεί όλους να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, ώστε οι κοινόχρηστοι χώροι να παραμείνουν καθαροί και ευπρεπείς.
Ιδιαίτερα, τα μεγάλα καταστήματα και πολυκαταστήματα της πόλης, που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, παρακαλούνται να αποθέτουν υλικά όπως χαρτόνια, πλαστικά και λοιπά ανακυκλώσιμα στους μπλε κάδους μετά το πέρας της λειτουργίας τους και όχι σε ώρες που προκαλούν πολύωρη επιβάρυνση των κάδων έως την αποκομιδή από τα οχήματα ανακύκλωσης.
“Ο σεβασμός στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, των κατοικιών και των γειτονιών μας αποτελεί κοινή ευθύνη. Μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια μπορούμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει στην πόλη μας”, αναφέρει ο κ. Χρυσοστόμου και καταλήγει: “Ο τομέας καθαριότητας, και οι άνθρωποι θα κάνουν ότι είναι εφικτό και αυτή την περίοδο ωστόσο, Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα των γιορτών. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα Ιωάννινα την καθαρότερη πόλη. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους”














