• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Η καταγγελία της χήρας και οι φόβοι του άτυχου του 39χρονου

από Συντακτική Ομάδα
6 Σεπτεμβρίου 2022
σε Επικαιρότητα
Share on FacebookShare on Twitter

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΧΟΧΛΑ

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία στην Πρέβεζα από την φονική έκρηξη που σημειώθηκε σε ιχθυοτροφείο την Κυριακή.

Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους ένας 39χρονος και ένας 40χρονος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου αλλά και της συζύγου του άτυχου 39χρονου, οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε διαρροή υγραερίου.

Η σύζυγός του 39χρονου δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας. Πριν από χρόνια είχε χάσει σε τροχαίο δυστύχημα τις δύο αδερφές της και τώρα έρχεται αντιμέτωπη με την απώλεια του άντρα της.

«Ήθελε να αλλάξει δουλειά εδώ και καιρό»

«Ο σύζυγός μου ήθελε να αλλάξει δουλειά καιρό τώρα. Πολλές φορές έλεγε στο αφεντικό του ότι υπήρχε διαρροή στη δεξαμενή αλλά τον αγνοούσε. Κανείς δεν τον άκουγε και το πλήρωσε με τη ζωή του» λέει αναστατωμένη στο protothema.gr.

«Υπήρχε διαρροή υγραερίου, μύριζε έντονα το υγραέριο και έτσι προκλήθηκε η έκρηξη» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Πρεβέζης. Συγκλονισμένοι είναι και οι κάτοικοι στο χωριό Μύτικας από τον θάνατο του Γεράσιμου Φατούρου ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από την ισχυρή έκρηξη στην επιχείρηση στην περιοχή του Καναλακίου κοντά στο χωριό Χόχλα.

Ο άτυχος άντρας ήταν πατέρας τριών παιδιών, ηλικίας 10, 6 και 5 ετών. Μαζί με τον άτυχο Γεράσιμο, έχασε τη ζωή του κι ένας 40χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής.

Όσον αφορά στον εργαζόμενο που τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου και αναμένεται να γίνει η διακομιδή του σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Πώς σημειώθηκε η έκρηξη

Η έκρηξη έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την ώρα που οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι επιχειρούσαν να κάνουν ηλεκτροσυγκόλληση.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σώμα του 39χρονου  βρέθηκε κομμένο στα δύο.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ το τραγικό περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε λόγω έκρηξης σε μπουκάλια υγραερίου. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έβγαλε από τα σπίτια του κατοίκους των γύρω περιοχών.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικά και περιπολικά οχήματα.

«Τους έστειλαν στον θάνατο»

Μιλώντας στο «LIVE NEWS» και μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η Ζιζέλ Πάσχου, σύζυγος του 39χρονου, επανέλαβε ότι οι άτυχοι εργάτες είχαν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για τη διαρροή.

«Τους είχε πει ότι δεν είναι τίποτα ‘μπείτε να δουλέψετε’. Η δουλειά του άντρα μου ήταν εργάτης, να ταΐζει τα ψάρια, τίποτα άλλο. Αλλά το αφεντικό τον έβαζε να κάνει τα πάντα».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το 2006 ο άτυχος 39χρονος είχε σώσει τον δεύτερο νεκρό από άλλη έκρηξη που είχε σημειωθεί στην επιχείρηση.

«Τον πέταξε μέσα σε μια δεξαμενή γιατί καιγόταν ολόκληρος. Το αφεντικό του είπε ‘μη με κυνηγήσεις, ό,τι χρειαστείς θα στα προσφέρω εγώ’. Κουκούλωσαν τότε το θέμα και τώρα έγιναν τα χειρότερα».

Όπως λέει, ο σύζυγός της επέστρεφε στο σπίτι και τής έλεγε «θα με βρεις κάρβουνο».

Η άτυχη γυναίκα, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ζήτησε την τιμωρία του δράστη.

«Το μόνο που θέλω είναι να ακουστώ ώστε να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν θέλω ούτε χρήματα, ούτε τίποτα. Άφησε πίσω τα παιδιά του, εγώ χήρα, άνεργη πώς θα τα βγάλω πέρα δεν ξέρω. Ο Μάκης μου ήταν από τα καλυτέρα παιδιά, δούλευε μέρα νύχτα για να τα βγάλει πέρα, δεν ξέρω τι είναι όλο αυτό που με βρήκε».

Πρέβεζα: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπεύθυνοι της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους, ο πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος, καθώς και ο αναπληρωτής διευθυντής παραγωγής της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία χτες Κυριακή, έχασαν την ζωή του δύο άνθρωποι.

Οι δύο προαναφερθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα Καναλακίου, με τραγική συνέπεια την απώλεια δύο εργαζόμενων, καθώς και την άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.  

Ο κ. Μπάρκας ζητά από τον Υπουργό να κινητοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας στην κατεύθυνση εντατικοποίησης των ελέγχων για την τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Δυστυχώς αυτό παραμένει ακόμη ζητούμενο, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στον Νομό Πρέβεζας να είναι υποστελεχωμένοι, αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών. 

Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη, με την εξάλειψη κάθε γραφειοκρατικού εμποδίου, η άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων. 

Η Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο των δύο εργαζομένων σε επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας και τον τραυματισμό ακόμη ενός, σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Χόχλα του Δήμου Πάργας την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Δυστυχώς η λίστα των νεκρών και των τραυματιών εργαζομένων μέρα με την ημέρα μεγαλώνει.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ, μέχρι και το 2020 καταγράφονταν 2-3 εργατικά δυστυχήματα τον μήνα, ενώ στο διάστημα των τελευταίων δύο ετών το ποσοστό έχει διπλασιαστεί. Πλέον, υπολογίζεται πως καταγράφεται περίπου ο ίδιος τραγικός αριθμός, αλλά κάθε εβδομάδα. Το υψηλότερο ποσοστό εργατικών ατυχημάτων απαντά στις κατασκευές και ακολουθούν ο πρωτογενής τομέας και η βιομηχανία.

Η κατάσταση αυτή λοιπόν δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι αδιανόητο να μετράμε σε εβδομαδιαία βάση εργατικά ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς ή θανάτους εργαζομένων και κανένας αρμόδιος να μη συγκινείται. Είναι αδιανόητο οι ειδήσεις θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στην εργασία  να κοντεύουν να γίνουν μέρος της καθημερινότητας. 

Όλα τα παραπάνω όμως έχουν εξήγηση και πολιτικό πρόσημο μιας και η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Νόμο 4808/21, προχώρησε στη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, και εμπέδωσε την γενικευμένη ασυδοσία στους χώρους εργασίας υποτιμώντας τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Εργασίας να αναλάβουν, έστω και τώρα, την ευθύνη για την εργασιακή ζούγκλα που έχει δημιουργηθεί, με τραγικά αποτελέσματα όχι μόνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και για την ίδια τους τη ζωή και να μεριμνήσουν για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την  υγεία και ασφάλεια στην εργασίας.

Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν, ας κάνουν ίσως τη μοναδική θετική κίνηση που μπορεί ο κόσμος της εργασίας να περιμένει από αυτούς. Να παραιτηθούν για να ανοίξει ο δρόμος σε μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα έχει στο επίκεντρο τα εργασιακά δικαιώματα και σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

To Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα στην  εταιρία υδατοκαλλιέργειας «ΧΟΧΛΑΣ ΑΕΒΕ» στην Πρέβεζα.

«Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η δουλειά τις Κυριακές, το τσάκισμα του ωραρίου και των συμβάσεων εργασίας, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς βυθίζουν στο πένθος τις οικογένειες των εργατών. Η εργοδοσία βάζοντας πάντα στο ζύγι τα κέρδη, δεν λογαριάζει τις ζωές των εργατών. 

Μας συγκλονίζουν τα λόγια της συζύγου του νεκρού συναδέλφου μας: 

«Θα με βρείτε κάρβουνο»,

προειδοποιούσε ο αδικοχαμένος εργάτης, ενώ αντίστοιχη έκρηξη είχε συμβεί και το 2016.

Η εκτόξευση των εργατικών «ατυχημάτων» είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής βάρβαρης πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ξηλώνει εργατικά δικαιώματα, προσαρμόζει τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στις ανάγκες των κερδών των επιχειρήσεων.

Απαιτούμε: 

  • Να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα!
  • Να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα σε βάρος της ζωής των εργατών.
  • Άμεση στήριξη των οικογενειών των αδικοχαμένων εργατών.
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.
Προηγούμενο άρθρο

Οικονομία για να βγει ο λογαριασμός

Επόμενο άρθρο

Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για επιχορήγηση αθλητικών σωματείων

Επόμενο άρθρο

Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για επιχορήγηση αθλητικών σωματείων

Πρόσφατα νέα

Μισό εκατ. ευρώ για επισκευές στο“Πολυκλαδικό” 

Μισό εκατ. ευρώ για επισκευές στο“Πολυκλαδικό” 

16 Μαρτίου 2026
Νερό για άρδευση  τον Ιούνιο από ΔΕΥΑΙ

Νερό για άρδευση  τον Ιούνιο από ΔΕΥΑΙ

16 Μαρτίου 2026
Εγνατία της μιας λωρίδας και των αυξημένων διοδίων…

Βλέποντας και κάνοντας στην Εγνατία…

13 Μαρτίου 2026
Η ΠΕΔ Ηπείρου ζητά ολοκλήρωση των εργασιών στην Εγνατία μέχρι τον Ιούνιο

Η ΠΕΔ Ηπείρου ζητά ολοκλήρωση των εργασιών στην Εγνατία μέχρι τον Ιούνιο

13 Μαρτίου 2026
sxoleio_

Επιπλέον πόρους για σχολική στέγη διεκδικεί η ΠΕΔ

13 Μαρτίου 2026
Υπομονή για &νέα χάραξη και αποκατάσταση στο Μονολίθι

Τελική ευθεία για αλλαγή χάραξης, χωρίς αποκατάσταση στο Μονολίθι

13 Μαρτίου 2026

Δημοφιλή

parelasi-28oct24tsoliades

Τα Γιάννενα γιορτάζουν 113 χρόνια ελευθερίας

20 Φεβρουαρίου 2026
Κάθε μέρα με διαφορετική βαθμολογία ο ΠΑΣ Γιάννινα

Κάθε μέρα με διαφορετική βαθμολογία ο ΠΑΣ Γιάννινα

20 Φεβρουαρίου 2026
ΠΑΣ Γιάννινα: Δεν σκοράρει, δεν κερδίζει, δεν μένει στην SL2…

ΠΑΣ Γιάννινα: Δεν σκοράρει, δεν κερδίζει, δεν μένει στην SL2…

10 Μαρτίου 2026
plateia_parghs_ekklhsia

Ανησυχία για τη δράση καθηρημένου Ιερομόναχου στα Γιάννενα

10 Ιανουαρίου 2025
Καρναβάλι Κατσικά το μεσημέρι της Κυριακής

Καρναβάλι Κατσικά το μεσημέρι της Κυριακής

17 Φεβρουαρίου 2026
«Λευκή πετσέτα» σε 25 δευτερόλεπτα έριξε ο ΠΑΣ στην Καβάλα

«Λευκή πετσέτα» σε 25 δευτερόλεπτα έριξε ο ΠΑΣ στην Καβάλα

3 Μαρτίου 2026
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Μισό εκατ. ευρώ για επισκευές στο“Πολυκλαδικό” 

Μισό εκατ. ευρώ για επισκευές στο“Πολυκλαδικό” 

16 Μαρτίου 2026
Νερό για άρδευση  τον Ιούνιο από ΔΕΥΑΙ

Νερό για άρδευση  τον Ιούνιο από ΔΕΥΑΙ

16 Μαρτίου 2026
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ
  • Πρώτα οι μελέτες, μετά οι αποφάσεις