Πρόταση για την εφαρμογή παιδαγωγικού προγράμματος με θεματικό άξονα: «Οι αξίες & τα οφέλη του αθλητισμού» στους/στις μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με διακριθέντες αθλητές του Δήμου μας κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ιωάννινα_2023” Φίλιππος Ευαγγέλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων το απόγευμα της Δευτέρας.
Αφού εισαγωγικά αναφέρθηκε ο κ. Ευαγγέλου στην επιτυχία και διάκριση του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Στέφανου Ντούσκου, πρότεινε στο πλαίσιο αυτό να προτείνει ο Δήμος να δημιουργηθεί ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα, τύπου project διαθεματικής προσέγγισης (ενταγμένο και στο νέο μάθημα: «Εργαστήρια δεξιοτήτων»), με γενικό θεματικό άξονα: «Οι αξίες & τα οφέλη του αθλητισμού», το οποίο να εφαρμοστεί στη νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών.
Κυρίαρχο ρόλο στο πρόγραμμα αυτό θα παίξουν ο Ολυμπιονίκης καθώς και όλοι εκείνοι, οι Γιαννιώτες αθλητές, που έχουν διακριθεί σε προηγούμενες Ολυμπιάδες και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Η εφαρμογή του προτεινόμενου καινοτόμου προγράμματος προϋποθέτει τη συνεργασία των αρμόδιων επιτροπών του Δήμου – όπως είναι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης, κ.λπ. – με τους αρμόδιους φορείς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, όπως είναι ο Περιφερειακός Δ/ντης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Φυσικής Αγωγής και οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, κ.λπ.
“Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή και ωφέλιμη πρόταση αφού από τη μια πλευρά με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτούμε ότι τιμούμε όχι πρόσκαιρα αλλά με διάρκεια τους διακριθέντες αθλητές και από την άλλη προκύπτουν πολλαπλά παιδαγωγικά οφέλη για τους μαθητές του Δήμου μας. Παράλληλα, μέσα από αυτό το πρόγραμμα μπορούμε, έμμεσα, να στηρίξουμε τους διακριθέντες αθλητές και οικονομικά – ορίζοντάς τους ως συνεργάτες του Δήμου Ιωαννιτών με ανάθεση έργου στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος – έτσι ώστε να συνεχίσουν ανεμπόδιστα να προπονούνται για τις επόμενες διακρίσεις τους” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ευαγγέλου.