Καταγγελία για κύμα συμπτύξεων τμημάτων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων κάνει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, επικαλούμενη διαμαρτυρίες από διευθυντές και εκπαιδευτικούς για μαζική μείωση των υφιστάμενων τμημάτων μέσα από συμπτύξεις.
Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ, συγχωνεύουν τμήματα αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε 27 και 28, για να μην προσλάβουν καθηγητές και να «καμουφλάρουν» τα κενά, αδιαφορώντας για την υγεία των παιδιών σε τόσο πολυπληθείς αίθουσες.
Αλήθεια το Υπουργείο Υγείας και οι Λοιμωξιολόγοι έχουν ενημερωθεί για αυτά;, αναρωτιέται η ΕΛΜΕ και κατηγορεί την Υπουργό Παιδείας πως με διθυραμβικές ανακοινώσεις στην αρχή της σχολικής χρονιάς ανήγγειλε ότι τα σχολεία εφέτος θα ανοίξουν κανονικά με όλους τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους. “Η “κανονικότητα”, την οποία επικαλέστηκε η Υπουργός Παιδείας, μεταφράζεται σε πάνω από 6.000 εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία τα οποία το υπουργείο επιχειρεί να καλύψει με μπαράζ συμπτύξεων τμημάτων” σημειώνεται.
Το Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει η ΕΛΜΕ πως επιχειρεί ουσιαστικά να μην καλύψει τα κενά των σχολείων με τη γ΄ φάση προσλήψεων των αντίστοιχων αναπληρωτών, αλλά με «κόφτες» που επιβάλλονται από το Υπουργείο και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Είναι ξεκάθαρο ότι ο σχεδιασμός είναι η δραστική μείωση των τμημάτων, άμεσα, μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.
“Το μόνο σίγουρο είναι πως η Υπουργός θα πάει στα δικαστήρια και τον covid-19 αλλά και τη μετάλλαξη “Δέλτα” αλλά, και όποιον δε συμφωνεί μαζί της” σχολιάζει ειρωνικά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και όπως συμπληρώνει: “Αντί η Υπουργός να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως στα Ειδικά σχολεία, όπου οι γονείς αγωνιούν επειδή μένουν υποστελεχωμένα λόγω αύξησης του αριθμού των μαθητών και του στεγαστικού, στην παράλληλη στήριξη, και καλύπτοντας τα κενά σε μαθήματα που ακόμα δεν διδάσκονται λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, εφαρμόζει αυταρχικές πολιτικές για να συρρικνώσει το Δημόσιο Σχολείο, να το απομακρύνει από το κράτος και απ’ την κύρια ευθύνη της παροχής Δημόσιας Εκπαίδευσης και να εφαρμόσει την λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια”.
Η ΕΛΜΕ ζητά μέγιστο αριθμός μαθητών: 20 ανά τμήμα, 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.












