Ο κλάδος της Εγνατίας οδού με κατεύθυνση από Γρεβενά προς Γιάννενα και ειδικότερα από τον ανισόπεδο κόμβο Μετσόβου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Περιστερίου (99ο έως 103ο χλμ.) θα παραμείνει κλειστός από 21 Μαΐου μέχρι 31 Ιουλίου, δηλαδή για περισσότερο από δυο μήνες, λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος. Αυτό έγινε γνωστό όχι από την “Εγνατία οδός Α.Ε”, αλλά από ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων χθες το απόγευμα, για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται αμφίδρομα στο τμήμα αυτό από τον κλάδο με κατεύθυνση τα Γρεβενά.
Η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνει με ευθύνη του αναδόχου του έργου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων. Προβλέπεται η πλήρης σήμανση του εργοταξίου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τις εγκεκριμένες μελέτες σήμανσης, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, ο ανάδοχος υποχρεούται στη συντήρηση και επιτήρηση της σήμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.
Οι οδηγοί καλούνται να επιδείξουν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τις σημάνσεις και να προγραμματίζουν εγκαίρως τα δρομολόγιά τους, προκειμένου να αποφύγουν καθυστερήσεις.