Την απόδοση του ειδικού τέλους του Ν. 3468/2006 στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας-κατοίκους των περιοχών όπου είναι εγκατεστημένοι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί (Υ.Η.Σ) με ισχύ άνω των 15 ΜW, ζητά με επιστολή του από τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, τους Βουλευτές του Νομού Άρτας και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Με την επιστολή ο κ. Τσιρογιάννης ζητά να γίνει αντίστοιχη τροποποίηση του ήδη υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, ώστε όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Τσιρογιάννης « Να οδηγηθούμε σε μια νεότερη και πιο δίκαιη νομοθετική μεταχείριση των ΥΗΣ και σε αντίστοιχη άρση της αδικίας την οποία αισθάνονται και βιώνουν καθημερινώς οι συμπολίτες μας, που τυχαίνει να ζουν σε περιοχές όπου έχουν εγκατασταθεί μεγάλης ισχύος υδροηλεκτρικοί σταθμοί».
«Χρειάζεται πολιτική βούληση και κοινές συνέργειες από την στιγμή που δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Άρα είναι όλα θέμα απόφασης, σε μια τόσο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που βιώνουν οι δημότες μας λόγο της ενεργειακής κρίσης. Μία λύση, θα ήταν να συμπεριληφθούν οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί με μεγαλύτερη ισχύ από αυτή 15 MW, με ταυτόχρονη διαβάθμιση των αποδοτέων τελών, ώστε να εφαρμοστεί ένα σύστημα ολοκληρωμένο και δίκαιο για όλους τους ΥΗΣ. Έτσι, θα μπορεί να αποδίδεται το ποσοστό 3% του παραγωγού (χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού) στους δημότες ή στους Δήμους, όπου είναι εγκατεστημένοι οι ΥΗΣ και να ωφεληθούν έμπρακτα οι συμπολίτες μας», όπως πρότεινε στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Αρταίων.