• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Πολιτική

Σαμαράς και Καραμανλής έβαλαν «φωτιά» στη ΝΔ

από Συντακτική Ομάδα
2 Ιουλίου 2024
σε Πολιτική
nd-nea dhmokratia
Share on FacebookShare on Twitter

«ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΑΝ» ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Οι τριγμοί στην κυβέρνηση που ξεκίνησαν από το διχαστικό νόμο για τους ομόφυλους γάμους και την τεκνοθεσία, φάνηκε πόσο μεγάλοι είναι αρχικά τη νύχτα του αποτελέσματος της ευρωκάλπης. Το Μαξίμου αργά το βράδυ προσπάθησε να… μειώσει τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκλήθηκε από τις «βροντές» Σαμαρά – Καραμανλή, όμως το «δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών» περισσότερο επιβεβαίωσε την αμηχανία που προκάλεσαν στην κυβέρνηση.

Εξάλλου, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είχαν κλιμακωθεί τις προηγούμενες ημέρες, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ευθεία αμφισβήτηση από τους ίδιους τους υπουργούς του. Το χειρότερο, όμως, δεν το είχε δει ακόμη.

Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός δέχτηκε την πρώτη δημόσια διπλή επίθεση από δύο πρώην πρωθυπουργούς που «απασφάλισαν» κυριολεκτικά για τις πολιτικές που ακολουθεί εντός κι εκτός συνόρων.

Συγκεκριμένα, οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής βρισκόμενοι για πρώτη φορά μαζί σε κοινή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή» στο Πολεμικό Μουσείο, εξαπέλυσαν κεραυνούς για την πορεία της χώρας και την απομάκρυνση του κόμματος από τις ιδέες και τις αρχές του.

Σαμαράς: «Ο πρωθυπουργός κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος»

Ούτε, το «μήνυμα ελήφθη» που είπε ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών, ούτε ο ανασχηματισμός του και το νέο υπουργικό συμβούλιο, απέτρεψαν τους δύο πρώην αρχηγούς της ΝΔ από το να «βροντήξουν» κατά Μητσοτάκη, με τον κ. Σαμαρά να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και υπενθυμίζοντας πως είχε πει στην κυβέρνηση ότι πρέπει «να προσέχει».

«Δεν ξέρω ποιους ακούει ο πρωθυπουργός, αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η αποχή των πολιτών από τις Ευρωεκλογές ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυα κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κάνοντας «λευκή απεργία». Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αλλάξει άμεσα τις πολιτικές που ακολουθεί.

Ο κ. Σαμαράς αποδόμησε πλήρως την κυβερνητική πολιτική και αποδοκίμασε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που ούτε λίγο, ούτε πολύ τον κατέγραψε ως «ξένο σώμα» μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Έκανε λόγο για το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, για κυβέρνηση «μικρότερη και πιο φοβική», αλλά και για την «αδυναμία κατανόησης της κατάστασης από τους κυβερνώντες, όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται στις τουλάχιστον ”ατυχείς” δηλώσεις τους», ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς προέτρεψε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να διαβάσουν ξανά τα μηνύματα που τους έστειλαν οι πολίτες στις εκλογές και απάντησε προσωπικά στη δήλωση του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «…το μήνυμα δεν ήταν η επιτάχυνση της πολιτικής, αλλά η αλλαγή της πολιτικής».

Δριμεία κριτική άσκησε και στη «στρατηγική» του ανοίγματος της ΝΔ σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων, αλλά και σε επιλογές στελέχωσης της κυβέρνησης με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, την ώρα που, όπως υποστήριξε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα βρίσκεται σε απαξίωση. Τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές, «…αν και ήταν χωρίς πολιτικό αντίπαλό, δίχως τρόικα και σε συνθήκες επικοινωνιακής παντοδυναμίας».

Δεν έλειψε από τον κ. Σαμαρά η κριτική και στην ευρωπαϊκή ηγεσία στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, «η Ευρώπη και η ηγεσία της θα πρέπει να αρθούν επιτέλους στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να αποφασίσουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ευρωπαϊκή οικογένεια». Για τα εθνικά θέματα, το πιο καυστικό σχόλιο ήταν ότι «όπως πάμε τρώμε τη μία ταπείνωση μετά την άλλη».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς κάλεσε σε επιστροφή του κόμματος στη Δεξιά, διατυπώνοντας το ερώτημα «εάν ένα δέντρο μπορεί να αναπτυχθεί όταν έχει αποκοπεί από τις ρίζες του. Άλλο η διεύρυνση του κόμματος και άλλο η μετάλλαξή του», τόνισε σε άλλο σημείο. Ο κ. Σαμαράς καταχειροκροτήθηκε θερμά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αλλά και μετά το τέλος αυτής.

Καραμανλής: Η Τουρκία μας απειλεί ευθέως κι εμείς εθελοτυφλούμε

Μετά τους «κεραυνούς» του Αντώνη Σαμαρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, στο βήμα ανέβηκε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επίσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού επικεντρώνοντας κυρίως στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί.

«Το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, όπως και το χθεσινό των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, ήρθαν να επιβεβαιώσουν με ηχηρό τρόπο αυτό που γνωρίζουμε και βιώνουμε όλοι εδώ και χρόνια. Η Ευρώπη, στην οποία πιστέψαμε και για την οποία αγωνιστήκαμε για δεκαετίες, διολισθαίνει σε βαθιά κρίση».

Μάλιστα, έστειλε πληθώρα μηνυμάτων για τα εθνικά θέματα, αλλά κυρίως για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας η επιχείρηση διερεύνησης της ατζέντα, η ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι απροκάλυπτες. Μόνο εθελοτυφλούντες δεν μπορεί να το βλέπουν αυτό. Η Τουρκία ευθέως απειλεί και την Ελλάδα και την Κύπρο έχει αναθεωρητικό σχέδιο, αποδεικνύεται από την παρουσία της στη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο και τα Βαλκάνια».

Χαρακτήρισε αδιανόητη τη σύσταση συνυποσχετικού για την Χάγη και είπε ακόμη πως «Βήμα βήμα δημιουργείται προηγούμενο». Για αυτό όπως τόνισε χρειάζονται «καθαρές απαντήσεις μη επιδεχόμενες παρερμηνεία».

Αλαζονική και εσφαλμένη η ελληνική κρίση

Αναφερόμενος γενικότερα στις ελληνικές πρακτικές στα διεθνή ζητήματα, σχολίασε: «Με αποκορύφωμα την αλαζονική, κοντόφθαλμη, τιμωρητική και οικονομικά εσφαλμένη αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, η ΕΕ απαρνήθηκε μία από τις θεμελιώδεις αρχές της. Τη σύγκληση μεταξύ των χωρών, δηλαδή τον επιμερισμό των κινδύνων από την έκθεση σε κρίσεις χρέους».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καραμανλής, έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνησης αναφορικά με τα εθνικά θέματα μιλώντας για «αλυτρωτικές διαθέσεις και υπονόμευση των σχέσεων καλής γειτονίας», τόνισε πως «είναι ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα και προς τα Τίρανα και προς τα Σκόπια. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και επισύρουν συνέπειες. Με την πρόσθετη υπενθύμιση πως ο δρόμος τους προς την Ευρώπη εξαρτάται από την Ελλάδα. Καθαρές κουβέντες. Καθαροί λογαριασμοί».

Υπουργοί και Ντ. Μπακογιάννη στην εκδήλωση

Παρόντες από την κυβέρνηση ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, αλλά και δεκάδες βουλευτές στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση, η οποία έγινε σε μία συγκυρία, όπου το Μαξίμου και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχονται έντονη κριτική. Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησε η Ντόρα Μπακογιάννη που σημειολογικά ξεχώρισε από τις υπόλοιπες παρουσίες.

Άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έδωσαν το «παρών» ήταν: Στυλιανίδης, Αθανασίου, Καρασμάνης, Υψηλάντης, Βαρτζόπουλος, Γεωργαντάς, Γιόγιακας, Μαντάς, Βλάχος, Καραμανλή, Αραμπατζή, Χατζηβασιλείου, Κελέτσης, Μπαραλιάκος, Στύλιος, Κατσανιώτης, Χρυσομάλλης, Κατσαφάδος, Οικονόμου, Βόζενμπεργκ, Μπουκώρος, Πατούλης, Καλαφάτης, Σαλμάς, Πλακιωτάκης, Πέτσας, Πλεύρης, Αβραμόπουλος, Κακλαμάνη, Καραγκούνης, Μεϊμαράκης).

Προηγούμενο άρθρο

Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ θανάτων και γεννήσεων

Επόμενο άρθρο

Η θέση της Περιφέρειας Ηπέιρου για τον βιολογικό στο Μ. Πάπιγκο

Επόμενο άρθρο
perifereia_ipirou-750x375

Η θέση της Περιφέρειας Ηπέιρου για τον βιολογικό στο Μ. Πάπιγκο

Πρόσφατα νέα

«Δεσποινίς ετών 39» από τη «Δωδωναία Σκηνή»

«Δεσποινίς ετών 39» από τη «Δωδωναία Σκηνή»

18 Ιουνίου 2025
Προτάσεις για να “τρέξουν” τα προγράμματα “Εξοικονομώ”

Προτάσεις του ΤΕΕ Ηπείρου για βελτίωση του ψηφιακού εργαλείου της ΡΑΑΕΥ

18 Ιουνίου 2025
Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ: Τα νομοθετήματα της κυβέρνησης οδηγούν στην εξόντωση των μικρομεσαίων της υπαίθρου

Εν αναμονή κυβερνητικών αποφάσεων η ΠΕΔ Ηπείρου για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων

18 Ιουνίου 2025
Γ. Τσίμαρης: “Στο περιθώριο του κράτους οι ορεινές περιοχές”

Γ. Τσίμαρης: “Στο περιθώριο του κράτους οι ορεινές περιοχές”

18 Ιουνίου 2025
Ενστάσεις για την διαδικασία αξιολόγησης των ΟΤΑ

Ενστάσεις για την διαδικασία αξιολόγησης των ΟΤΑ

18 Ιουνίου 2025
Ξεκινά η “μάχη” για το Βελισσάριο

Ξεκινά η “μάχη” για το Βελισσάριο

18 Ιουνίου 2025

Δημοφιλή

Έρχεται το «Απασχολώ στην Ήπειρο» για πρόσληψη ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα

Έρχεται το «Απασχολώ στην Ήπειρο» για πρόσληψη ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα

19 Μαΐου 2025
vaseis-panelladikes_vathmologies

Οι βάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

26 Ιουλίου 2024
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ανοιχτή ακόμα η αλλαγή ιδιοκτησίας για τον ΠΑΣ

22 Μαΐου 2025
Τελευταία ευκαιρία για εξεύρεση λύσης

Τελευταία ευκαιρία για εξεύρεση λύσης

27 Μαΐου 2025
perifereia-epirus-kthrio-1024x488-1

Απαντήσεις για το πόρισμα της ΕΑΔ στην Περιφερειακή Επιτροπή

16 Ιουνίου 2025
Νέο οπαδικό εγχείρημα με την ονομασία Old Fans

Νέο οπαδικό εγχείρημα με την ονομασία Old Fans

22 Μαΐου 2025
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

«Δεσποινίς ετών 39» από τη «Δωδωναία Σκηνή»

«Δεσποινίς ετών 39» από τη «Δωδωναία Σκηνή»

18 Ιουνίου 2025
Προτάσεις για να “τρέξουν” τα προγράμματα “Εξοικονομώ”

Προτάσεις του ΤΕΕ Ηπείρου για βελτίωση του ψηφιακού εργαλείου της ΡΑΑΕΥ

18 Ιουνίου 2025
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ