ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕΙΛ ΣΕ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ
Τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με την αποστολή Mail σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Ειδικότερα, η αρχή σε ανακοίνωσή της αναφέρει για τα mail της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».
Την Κυριακή, το Υπουργείο Εσωτερικών με μία λιτή ανακοίνωση διά του γενικού γραμματέα υποστήριξε ότι «δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, με την κ. Ασημακοπούλου να υποστηρίζει με ανάρτησή της ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της είναι προϊόν επιμέλειας του γραφείου της, τα οποία συγκέντρωσε ως ευρωβουλευτής τα τελευταία 5 χρόνια.
Όπως υποστηρίζει, ουδέποτε έλαβε τα επίμαχα στοιχεία από το ΥΠΕΣ ή κάποιον άλλο φορέα της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας όσα γράφονται ως θεωρίες συνωμοσίας που έχουν σκοπό να βλάψουν την ίδια αλλά και τον θεσμό της επιστολικής ψήφου. «Δεν πτοούμαι και καλώ τους Έλληνες του εξωτερικού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να εγγραφούν στην πλατφόρμα», λέει η ευρωβουλευτής, δηλώνοντας στο Mega ότι έχει υποστεί απίστευτο bullying και πως τα στοιχεία έφτασαν στην ίδια με νόμιμους τρόπους.
Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι εκλογικοί κατάλογοι δίνονται σε όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως κόμματος, όμως στα στοιχεία αυτά δεν περιέχονται τα email, τα τηλέφωνα και η διεύθυνση στην οποία ο εκλογέας επιθυμεί να παραλάβει τον φάκελο με την επιστολική ψήφο (άρθρο 7 του νόμου 5083/2024 ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εκλογέων επιστολικής ψήφου).
Η κίνηση της ευρωβουλευτού συνάντησε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και συναδέλφων της στην ευρωβουλή. Ο Στέλιος Κούλογου είδε αντιφάσεις και δικαιολογίες από την κ. Αννα Ασημακοπούλου και προσφεύγει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Το ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρό του την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας ότι η σιωπή της είναι ύποπτη.












