ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ
Με την έγκριση νέας Κανονιστικής απόφασης και την οριοθέτηση χώρων υπαίθριων δραστηριοτήτων, ο Δήμος Σουλίου επιχειρεί την τακτοποίηση της “αταξίας” που επικρατούσε στον Αχέροντα και αποτελούσε σημείο τριβής ανάμεσα σε επαγγελματίες, κατοίκους και αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών.
Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, απαγορεύεται ρητά ο σταυλισμός και η διέλευση αλόγων καθώς και η άσκηση επιχειρήσεων ιππικών περιηγήσεων στον Αχέροντα.
Επιπλέον, απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών στο αγρόκτημα της Γλυκής και στις όχθες του ποταμού.
Οι επιτρεπόμενες ψυχαγωγικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν το ράφτινγκ και το υπαίθριο μικροεμπόριο.
Η νέα κανονιστική καθορίζει επίσης τις θέσεις εντός του αγροκτήματος που αφορούν στη δραστηριότητα του ράφτινγκ, την εναπόθεση λέμβων, τη στάθμευση και τις θέσεις για το υπαίθριο μικροεμπόριο.
Οι θέσεις αυτές θα εκμισθώνονται μέσω δημοπρασίας, εκτός εάν η ετήσια πρόσοδος δεν υπερβαίνει τα δύο χιλιάδες ευρώ, ενώ απαγορεύεται η επέκταση οποιουδήποτε μισθωτή πέραν του παραχωρούμενου χώρου.
Η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός του αγροκτήματος απαγορεύεται.













