• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Επόμενος στόχος η ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό για το “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”

από Συντακτική Ομάδα
16 Οκτωβρίου 2026
σε Επικαιρότητα
Επόμενος στόχος η ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό για το “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”
Share on FacebookShare on Twitter

Με την παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εγκαινιάστηκαν χθες το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» τα ανακαινισμένα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και Ακτινολογικό Τμήμα, δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,85 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 30 ατόμων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, της διοίκησης του νοσοκομείου και εργαζόμενοι.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τόσο η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όσο και η στελέχωση του νοσοκομείου, με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, να παρουσιάζουν αναλυτικά τις παρεμβάσεις στις υποδομές, τις προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί και τις θέσεις προσωπικού που βρίσκονται σε διαδικασία κάλυψης.

Από 370 σε 905 τετραγωνικά μέτρα

Την τεχνική διάσταση των έργων παρουσίασε η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

Όπως ανέφερε, η συνολική έκταση των ΤΕΠ υπερδιπλασιάστηκε, από 370 σε 905 τετραγωνικά μέτρα, με τη συνένωση και αναδιαμόρφωση επιμέρους χώρων.

Οι βασικές αλλαγές περιλαμβάνουν:

-Επέκταση των ΤΕΠ κατά 535 τετραγωνικά μέτρα, με νέους και αναδιαμορφωμένους χώρους.

-Ενίσχυση των δυνατοτήτων αναζωογόνησης, με περισσότερους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

-Βελτίωση της λειτουργικής οργάνωσης, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών.

-Ανακαίνιση του Ακτινολογικού Τμήματος, με έμφαση στη λειτουργικότητα και την προσβασιμότητα.

-Ειδικές διαμορφώσεις για άτομα με κινητικές δυσκολίες, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβασή τους στις υπηρεσίες.

Η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε ότι οι νέες εγκαταστάσεις ακολουθούν σύγχρονες προδιαγραφές και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους επαγγελματίες υγείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, αναγνωρίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης, κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε:

-Από το 2019 το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με 21 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

-Στην προκήρυξη του Μαΐου περιλήφθηκαν 10 θέσεις γιατρών, από τις οποίες οι εννέα συγκέντρωσαν ενδιαφέρον.

-Έχουν δρομολογηθεί 16 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

-Προβλέπονται επίσης 17 μόνιμες θέσεις λοιπού προσωπικού.

-Σε πρόσφατες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ έχουν συμπεριληφθεί επιπλέον 16 θέσεις νοσηλευτών.

Η κ. Βιλδιρίδη τόνισε ότι η προσπάθεια του υπουργείου δεν περιορίζεται στις κτιριακές παρεμβάσεις, αλλά περιλαμβάνει την αύξηση της χρηματοδότησης και τη σταδιακή ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό.

Ευχαρίστησε επίσης τους εργαζομένους του νοσοκομείου για την καθημερινή τους προσφορά και τη συμβολή τους στη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας.

“Είναι λίγο άδικο να λένε διαρκώς ότι δεν κάνουμε προσλήψεις”

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση του «Χατζηκώστα», απαντώντας παράλληλα στις διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν κατά την επίσκεψή του.

Υποστήριξε ότι η εικόνα που παρουσιάζεται για την κατάσταση του ΕΣΥ δεν αποτυπώνει το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί.

«Είναι λίγο άδικο να λένε διαρκώς ότι δεν κάνουμε προσλήψεις, όταν κάνουμε και προσλήψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός συμπλήρωσε τα στοιχεία της Γενικής Γραμματέως, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταχθούν στο νοσοκομείο 14 επικουρικοί νοσηλευτές.

Σε συνδυασμό με τις 16 θέσεις νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ, έκανε λόγο για 30 επιπλέον νοσηλευτές που προβλέπεται να ενισχύσουν το νοσοκομείο.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσληψη πέντε επικουρικών γιατρών κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, Παιδιάτρου, Νεφρολόγου, Χειρουργού, τον Ιούνιο, Καρδιολόγου, τον Ιούνιο και Ιατρού Βιοπαθολογίας για το Αιματολογικό Τμήμα, τον Αύγουστο.

Συνυπολογίζοντας τους 21 γιατρούς από το 2019, τους πέντε επικουρικούς και τις εννέα θέσεις μόνιμων γιατρών για τις οποίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, ο υπουργός υποστήριξε ότι η συνολική ενίσχυση ξεπερνά τις 35 θέσεις.

Διευκρινίζεται ότι στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται τόσο ολοκληρωμένες προσλήψεις όσο και διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε πάντως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν είναι μόνο κτίρια

Απαντώντας στην κριτική για τα εγκαίνια κτιριακών εγκαταστάσεων, ο υπουργός υποστήριξε ότι οι παρεμβάσεις στα ΤΕΠ δεν αφορούν μόνο την ανακαίνιση των χώρων, αλλά συνολικά τον τρόπο λειτουργίας τους.

Όπως εξήγησε, έχει αλλάξει η φιλοσοφία διαχείρισης των ασθενών, με στόχο την καλύτερη ροή των περιστατικών, τη μείωση της αναμονής και την ενίσχυση της δυνατότητας άμεσης αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους χώρους αναζωογόνησης και στον εξοπλισμό, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να δοθούν στο προσωπικό περισσότερα μέσα για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι το ΕΣΥ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, υποστήριξε ωστόσο ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις υποδομές και στη στελέχωση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν κατά την υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Όπως είπε, υπήρξε κίνδυνος να χαθούν χρηματοδοτήσεις λόγω προβλημάτων στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, καθώς οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ανέλαβαν την επίβλεψη έργων, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωσή τους εντός των απαιτούμενων προθεσμιών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Θεοδωρόπουλο, τονίζοντας ότι κλήθηκε να διαχειριστεί σημαντικές δυσκολίες για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απορρόφηση πόρων από το Υπουργείο Υγείας ξεπέρασε τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς αξιοποιήθηκαν και διαθέσιμα κονδύλια άλλων υπουργείων.

Χωρίς διακοπή λειτουργίας οι εργασίες

Την εκδήλωση άνοιξε ο διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Ευάγγελος Σταματιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των δύο έργων σημαντικό σταθμό για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Υπογράμμισε ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με το νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία, χωρίς να διακοπεί η εφημερία του.

Ευχαρίστησε το προσωπικό για τη συνεργασία και την προσαρμογή στις προσωρινές συνθήκες λειτουργίας, καθώς και τους πολίτες για την υπομονή τους.

Αναφέρθηκε επίσης στον νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που έχει εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ και για τον οποίο αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης.

Η συνδρομή της Περιφέρειας

Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τόνισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας συμμετείχαν στην επίβλεψη παρεμβάσεων σε δομές υγείας σε ολόκληρη την Ήπειρο, ώστε να ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνεργασία και ευχήθηκε οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις να αποτελέσουν ουσιαστικό εργαλείο για τους εργαζομένους και τους ασθενείς.

Οι βουλευτές Μ. Κεφάλα,  Γ. Αμυράς και Β. Γιόγιακας

Η   Μαρία Κεφάλα αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στη σχέση της με το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου έχει εργαστεί και πραγματοποιήσει την ειδικότητά της.

Όπως σημείωσε, γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας των εργαζομένων και εκτίμησε ότι οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα διευκολύνουν το έργο τους.

Ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για τις παρεμβάσεις στις υποδομές, στον εξοπλισμό και στο προσωπικό του ΕΣΥ.

Ο  Γιώργος Αμυράς στάθηκε στη σημασία των ευρωπαϊκών πόρων για την υλοποίηση έργων στις δημόσιες δομές υγείας.

Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνδέοντας την ολοκλήρωση των έργων με την κυβερνητική πολιτική αξιοποίησης των συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων.

Ευχαρίστησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την προώθηση των παρεμβάσεων στο  «Χατζηκώστα».

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας αναφέρθηκε συνολικά στις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, των Φιλιατών, της Πρέβεζας και της Άρτας.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι υγειονομικές δομές της Ηπείρου παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ευχαρίστησε τον υπουργό για τις παρεμβάσεις ενίσχυσης του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Τα επόμενα βήματα

Με την ολοκλήρωση των εγκαινίων, τα ανακαινισμένα ΤΕΠ και το Ακτινολογικό Τμήμα παραδίδονται προς χρήση.

Τα επόμενα βήματα αφορούν:

-Την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

-Την προκήρυξη και προμήθεια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

-Την αξιοποίηση των νέων χώρων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασθενών.

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΥΑΙ και ΣΥΔΛΙ θα γίνουν ένα, αλλά…

Επόμενο άρθρο

168 θέσεις για  πλήρη δυναμικότητα στο… μέλλον για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Επόμενο άρθρο
168 θέσεις για  πλήρη δυναμικότητα στο… μέλλον για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

168 θέσεις για  πλήρη δυναμικότητα στο... μέλλον για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πρόσφατα νέα

Από τα μπλόκα στα διόδια ο αγώνας των αγροτών

Μέχρι το τέλος του 2027 η απαλλαγή διοδίων στην Εγνατία

16 Οκτωβρίου 2026
Υπέγραψε ο Γιάκος στον ΠΑΣ και δήλωσε: «Χαρούμενος και συγκινημένος που επιστρέφω στην ομάδα της πόλης μου»!

Υπέγραψε ο Γιάκος στον ΠΑΣ και δήλωσε: «Χαρούμενος και συγκινημένος που επιστρέφω στην ομάδα της πόλης μου»!

16 Οκτωβρίου 2026
 “Ρωμαίος και Ιουλιέττα, από ύλη Ονείρου”  και “Το Μπαλκόνι μας” από το ΔΗΠΕΘΕ

 “Ρωμαίος και Ιουλιέττα, από ύλη Ονείρου”  και “Το Μπαλκόνι μας” από το ΔΗΠΕΘΕ

16 Οκτωβρίου 2026
Αναπτυξιακός Οργανισμός θα γίνει η  ΔΗΑΝΕΤΑΙ

Αναπτυξιακός Οργανισμός θα γίνει η  ΔΗΑΝΕΤΑΙ

16 Οκτωβρίου 2026
168 θέσεις για  πλήρη δυναμικότητα στο… μέλλον για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

168 θέσεις για  πλήρη δυναμικότητα στο… μέλλον για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

16 Οκτωβρίου 2026
Επόμενος στόχος η ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό για το “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”

Επόμενος στόχος η ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό για το “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”

16 Οκτωβρίου 2026

Δημοφιλή

epimelhthrio-επιμελητηριο_ιωαννινων

Αίτημα παράτασης  και προτάσεις για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

21 Σεπτεμβρίου 2026
“Έφυγε” σε ηλικία 69  ετών  ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Ευάγγελος Παρασκευαΐδης

“Έφυγε” σε ηλικία 69  ετών  ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Ευάγγελος Παρασκευαΐδης

13 Οκτωβρίου 2026
Ο ΛΕΞ  ολοκληρώνει στα Γιάννενα την καλοκαιρινή περιοδεία

Ο ΛΕΞ  ολοκληρώνει στα Γιάννενα την καλοκαιρινή περιοδεία

17 Σεπτεμβρίου 2026
ΠΑΣ Γιάννινα: Κανένας εφησυχασμός στα οικονομικά – Θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές

ΠΑΣ Γιάννινα: Κανένας εφησυχασμός στα οικονομικά – Θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές

13 Οκτωβρίου 2026
Παλάσχας για ΠΑΣ Γιάννινα: «Καταγράψαμε τις ανάγκες,περνάμε σε πράξεις»

Παλάσχας για ΠΑΣ Γιάννινα: «Καταγράψαμε τις ανάγκες,περνάμε σε πράξεις»

18 Σεπτεμβρίου 2026
Ύποπτες για ευλογιά τρεις εκτροφές στη Νέα Σαμψούντα

Ο ορολογικός έλεγχος της ευλογιάς και ο εμβολιασμός…

7 Οκτωβρίου 2026
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Από τα μπλόκα στα διόδια ο αγώνας των αγροτών

Μέχρι το τέλος του 2027 η απαλλαγή διοδίων στην Εγνατία

16 Οκτωβρίου 2026
Υπέγραψε ο Γιάκος στον ΠΑΣ και δήλωσε: «Χαρούμενος και συγκινημένος που επιστρέφω στην ομάδα της πόλης μου»!

Υπέγραψε ο Γιάκος στον ΠΑΣ και δήλωσε: «Χαρούμενος και συγκινημένος που επιστρέφω στην ομάδα της πόλης μου»!

16 Οκτωβρίου 2026
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

imunify-bot-check
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ