Είθισται οι πρεμιέρες των πρωταθλημάτων να κρύβουν εκπλήξεις και «θύμα» μίας τέτοιας έκπληξης έπεσε και ο ΠΑΣ Γιάννινα που έμεινε στο 0-0 με την Αναγέννηση Άρτας στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής μέσα στους «Ζωσιμάδες».
Αν και είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε εκτίμηση, εν τούτοις απώλειες βαθμών μέσα στην έδρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο όταν βάζεις στόχους για την 1η θέση στον όμιλο, αν και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, ενώ και τα υπόλοιπα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι μικρές οι διαφορές μεταξύ των ομάδων. Τα περισσότερα παιχνίδια θα είναι κλειστά, οπότε η έδρα, η καλή μέρα, η τύχη, αλλά και η διαιτησία θα παίζουν ρόλο στο ποιος θα φεύγει με τους βαθμούς της νίκης.
Ειδικά η διαιτησία φαίνεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο και το γεγονός ότι ακυρώθηκε στον ΠΑΣ ένα γκολ στο οποίο ο Γκόγκας φαίνεται να καλύπτεται, δεν είναι και το καλύτερο μήνυμα για ξεκίνημα.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και αρκετά ελαφρυντικά για την απώλεια των 2 βαθμών στους «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ μάλλον έδειξε αγχωμένος παίζοντας μπροστά σε πάνω από 2.000 φιλάθλους και ίσως και επηρεασμένος από τις απουσίες δύο βασικών και έμπειρων παικτών, των Σιατραβάνη και Λαζαρίδη. Η Αναγέννηση Άρτας από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι θα είναι μία από τις καλές και πιο ανταγωνιστικές ομάδες του ομίλου με δυνατότητες να κάνει κι άλλες «ζημιές».
Πέρα από το άγχος της πρεμιέρας, πάντως, οι απουσίες βασικών παικτών σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους, αφού ο κ. Ράπτης αναγκάστηκε να διαχειριστεί και το ποιοι μικροί θα έπαιζαν στην ενδεκάδα, οπότε έγιναν και οι ανάλογες εσωτερικές μετακινήσεις κι άλλων πιο έμπειρων όπως του Κιτσάκη που έπαιξε αριστερό μπακ, και του Ζδράβου που έγινε δεξί μπακ.
Πάντως το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο βάσει ευκαιριών που δημιουργήθηκαν από τις δύο ομάδες, με το παιχνίδι σε γενικές γραμμές να είναι μοιρασμένο, με πολλές μονομαχίες και αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Παραπάνω κατοχή μπάλας από τον ΠΑΣ, που είχε και μία μεγάλη τετραπλή ευκαιρία στο 13ο λεπτό με τους παίκτες του Χρήστου Ράπτη να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Από τη δική της πλευρά η Αναγέννηση Άρτας δεν ήταν απειλητική στο α’ ημίχρονο,
Στην επανάληψη οι Γιαννιώτες έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, ειδικά στις φάσεις του 51′ με τον Τσιάμη και τον Μπαλλά που είχαν κι εδώ τριπλή ευκαιρία και στο 63′ που ο Παππάς έσωσε πριν τη γραμμή, αλλά η Αναγέννηση Άρτας είχε τις δικές της στιγμές στις οποίες θα μπορούσε να είχε σκοράρει είτε στο 56′ στη φάση του Δρόσου είτε στο 65′ στην κεφαλιά του Τσούτση.
Ο Χρ. Ράπτης το πάλεψε το ματς από τον πάγκο δοκιμάζοντας και τακτικά κάποια πράγματα, αλλά και με εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές , όμως η Άρτα έδειξε πιο έμπειρη να διαχειριστεί το ματς και θα μπορούσε να φύγει κι εκείνη νικήτρια.
Στα θετικά η ανέλπιστα πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου στο γήπεδο, που ξεπέρασε τους 2.000. Για αγώνα Γ’ Εθνικής η εικόνα της εξέδρας ήταν μοναδική!
Πλέον στον ΠΑΣ στρέφουν το βλέμμα στο ματς της Κυριακής με αντίπαλο την Θύελλα Κατσικά, όπου η νίκη είναι το ζητούμενο για να αρχίσει να αποκτάει αυτοπεποίθηση η ομάδα.
Το φιλμ του αγώνα
13΄ Τεράστια τετραπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Μετά από κόρνερ του Ζδράβου, η κεφαλιά του Τζοβάρα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή, ο Πότσης πήρε το ριμπάουντ και η νέα προσπάθειά του σταμάτησε ξανά στη γραμμή, ο Τζοβάρας δοκίμασε ανάποδο ψαλίδι χωρίς να βρει καλά την μπάλα και στη συνέχεια το φαλτσαριστό σουτ του Πάνου μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών.
22΄ Σέντρα-σουτ του Ζδράβου, η μπάλα στην πάνω πλευρά των διχτύων.
26΄ Κεφαλιά του Λιόλιου μετά από εκτέλεση φάουλ, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Κολιοφούκας.
36΄ Ο Μπελεβώνης έκανε συρτό σουτ έξω από την περιοχή και ο Νίκου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.
51΄Ο Νίκου απέκρουσε αρχικά σουτ του Τσιάμη και στη συνέχεια δύο διαδοχικές προσπάθειες του Μπαλλά από πολύ πλάγια θέση δεν νίκησαν τον Νίκου που με διπλή απόκρουση παραχώρησε τελικά κόρνερ.
56΄ Σπουδαία επέμβαση του Κολιοφούκα σε δυνατό σουτ του Δρόσου προς το αριστερό «Γ» της εστίας του.
57΄ Από εκτέλεση κόρνερ με πάσα στον Μπελεβώνη, ο τελευταίος σούταρε διαγώνια μέσα από την περιοχή, ο Γκόγκας έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.
62΄ Σουτ του Μπελεβώνη εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Νίκου.
63′ Γύρισμα του Μπαλλά, ο Παππάς με τάκλιν στη γραμμή έδιωξε προ του Τσιάμη που έπεσε για προβολή!
65΄ Κόρνερ του Άνθη και κεφαλιά του Τσούτση, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.
84΄ Σέντρα του Κιτσάκη και κεφαλιά του Ζδράβου άουτ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα: Κολιοφούκας, Ζδράβος, Κιτσάκης, Πότσης, Γκόγκας, Καφενζής, Τσιάμης (76΄ Φερεντίνος), Μπελεβώνης, Πάνος (78΄ Σίντος), Μπαλλάς, Τζοβάρας (66΄ Γκόγκος).
Αναγέννηση Άρτας: Νίκου, Ράικος, Δήμος, Μελιόπουλος, Παππάς (83΄ Χρήστου), Άνθης (83΄ Δημήτρης Τζουμάκας), Καπετάνος (72΄ Γιάννης), Δρόσος (72΄ Ροβίνας), Μανιώτης, Λιόλιος (72΄ Νάστος), Τσούτσης.
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
ΑΣ Βατολάκκου-Καστοριά 0-1
Μακεδονικός Σιάτιστας-Εορδαϊκός 0-0
Μέγας Αλέξανδρος-Θύελλα Κατσικά 4-1
Δόξα Μοσχολουρίου-ΦΑΣ Νάουσα 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Αναγέννηση Άρτας 0-0
Ρεπό: Βέροια















