Για το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη και της Κυριακής (20/2, 19:30) με την ΑΕΚ, τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν για ακόμη μια εβδομάδα τον ΠΑΣ Γιάννινα, την επιστροφή του Πέδρο Κόντε και για την “μάχη των πάγκων” απάντησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς στην media day της Παρασκευής (18/2)
Για το ματς με τον Άρη
Ο coach απάντησε σχετικά με το ματς με τον Άρη, αν η τακτική μπορεί να “κέρδισε” το ταλέντο ότι «ναι το έχω ξαναπεί και ισχύει για όλη τη χρονιά μας. Το ξαναλέω όμως, για το ταλέντο όπως το εννοούμε στην Ελλάδα, γιατί και το άλλο ταλέντο είναι, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να τον μάθεις κάποιον. Ο γιος μου παίζει σε μια Κ10 ομάδα, βλέπεις ότι μερικοί έχουν ταλέντο απ’ αυτήν την ηλικία. Είναι δύσκολο να βάλεις σε κάποιον το πάθος και την ενέργεια, αλλά μερικά παιδιά το έχουν και δεν θα το χάσουν ποτέ. Και αυτό ταλέντο είναι».
Επίσης, για το προηγούμενο ματς τόνισε πως «απ’ όλη την πορεία βλέπουμε ότι η ομάδα προσπαθήσει να κρατήσει ένα πλάνο, παρά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες. Καμιά φορά μας βγαίνει, καμιά φορά δεν μας βγαίνει. Αυτή τη φορά μας βγήκε με αρκετή τύχη, γιατί στο πρώτο γκολ η μπάλα πήγε δοκάρι και στο δεύτερο έχουμε τέσσερις ευκαιρίες να το βάλουμε, αλλά παίκτης του Άρη στέλνει την μπάλα πάνω στο γόνατο του Ντομίνγκεθ και μπαίνει η μπάλα μέσα. Από την άλλη μεριά ο Άρης δεν είχε τύχη στα δικά του σουτ. Θυμόμαστε όμως και παιχνίδια μας που οι αντίπαλοι σούταραν, η μπάλα πήγαινε άουτ, αλλά χτυπούσε σε δικά μας πόδια και έμπαινε μέσα. Αυτήν την τύχη που είχαν άλλοι, ο Άρης δεν την είχε».
Για την ΑΕΚ
“Ένας πολύ δύσκολος αγώνας” χαρακτήρισε το ματς της Κυριακής (20/2, 19:30) με την ΑΕΚ ο Ηρακλής Μεταξάς.
«Έχει πολύ καλούς παίκτες. Ο Άμραμπατ είναι ένα ‘τανκ’ που ξέρει να παίζει, αλλά και να κρατάει την μπάλα. Υπάρχουν και παίκτες που είναι ‘τανκ’ αλλά δεν ξέρουν να την κρατάνε. Ο Ανσαριφάρντ, ο Μάνταλος που τον θυμάμαι και από την Εθνική ομάδα, ο Τζαβέλλας που είναι παίκτης της Εθνικής κτλ. Δηλαδή μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Για μας είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και ετοιμαζόμαστε για μια πολύ σκληρή μάχη. Θα δούμε στο τέλος αν καταφέρουμε κάποια πράγματα που τα συζητάμε και που τα δουλέψαμε στην προπόνηση. Θέλω να δω αυτά τα πράγματα στο γήπεδο και πιστεύω ότι αν τα κάνουμε θα πάμε καλύτερα απ’ ό,τι αν δεν τα κάνουμε» υποστήριξε.
Ο κος Μεταξάς ερωτηθείς για την εικόνα της ΑΕΚ που δεν βρίσκεται σε “καλό φεγγάρι” και κατά πόσο μπορεί να αποπροσανατολίσει τον ΠΑΣ δήλωσε «Δεν νομίζω ,γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε εμείς και ποια είναι η αξία των απέναντι. Αυτό με το “καλό φεγγάρι” είναι σχετικό και θα το κρίνουν άλλοι. Με τον Ολυμπιακό είχε τεράστιες ευκαιρίες, δεν της βάλανε και φάγανε ένα στο τέλος. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί, παίζουμε στην έδρα της και μας περιμένει μια “καυτή” έδρα. Νομίζω ότι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό τα παιδιά της ΑΕΚ θα τα δώσουν όλα. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς και στο τέλος θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε».
Στο ενδεχόμενο η εξάδα να αποτελεί έξτρα κίνητρο, ο ίδιος απάντησε πώς δεν είναι έξτρα κίνητρο και συμπλήρωσε «ούτε θα ήθελα να είναι έξτρα κίνητρο, γιατί αυτό σημαίνει ότι όσο δεν είμαστε κοντά στην εξάδα δεν θα έχουμε έξτρα κίνητρο; Δεν νομίζω…. Πάντα πρέπει να έχεις το ίδιο κίνητρο, να δώσεις ότι καλύτερο μπορείς να δώσεις και μετά βλέπεις το αποτέλεσμα».
Οι τραυματισμοί
Αναφορικά με την υγεία του Γιάννη Κάργα ο κος Μεταξάς επισήμανε πως είναι είναι καλά, έχει βγει από το νοσοκομείο, του δόθηκαν λίγες μέρες ρεπό, αφού έτσι και αλλιώς δε θα έπαιζε λόγω καρτών με την ΆΕΚ και από την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει.
Στη προπόνηση της Παρασκευής (18/2) Σνάιντερ και Περέα αποχώρησαν πριν την ολοκλήρωση της με τον κο Μεταξά να τονίζει ότι «ο Σνάιντερ είχε πρόβλημα και στο προηγούμενο ματς, γι’ αυτό βγήκε αλλαγή. Δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος. Στον Περέα σήμερα εμφανίστηκε ένα προβληματάκι και οι Γκαρντάβσκι και Πίρσμαν δεν θα είναι μαζί μας»
Για τους τραυματισμους των Γκαρντάβσκι – Πίρσμαν και αν είναι σοβαροί ώστε να τους αφήσει καιρό εκτός πλάνων δήλωσε «μπορεί να κάνουν ένα παιχνίδι και μετά να μείνουν έξι μήνες off. Αυτό το πρόβλημα που έχουν (σ.σ. κοιλιακούς-προσαγωγούς) ξέρω κι εγώ από άλλα παιδιά που προπόνησα ότι μπορεί να κρατήσει πολύ. Είμαστε κοντά με τον γιατρό και τα παιδιά που ξέρουν καλύτερα το σώμα τους και δεν θα το διακινδυνεύσουμε, γιατί θα τους χρειαστούμε. Δεν παίζουμε με την υγεία των παικτών για ένα ματς».
Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι το ματς με την ΑΕΚ θα είναι “μάχη των πάγκων” λόγω του οτι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αργύρης Γιαννίκης προέρχονται από την ίδια γερμανική “νοοτροπία” ποδοσφαίρου: «Όσο είναι και κάθε άλλο ματς. Οι καλοί ποδοσφαιριστές μάς κάνουν πιο εύκολα καλούς προπονητές, παρά κάνουμε εμείς καλούς ποδοσφαιριστές. Όταν ήρθα στην ομάδα ρώτησα όλα τα παιδιά αν ξέρανε τον Μαραντόνα. Όλοι τον ξέρανε. Μετά τους ρώτησα με ποιον προπονητή έκανε τις μεγάλες επιτυχίες και κανένας δεν το θυμόταν. Ελπίζω να έχουμε κι εμείς μία επιρροή στο παιχνίδι από τον πάγκο, αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Όταν σφυρίξει ο διαιτητής μετά είναι ό,τι κάνουν τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο».
«Μάτια έχω και την κοιτάω, αλλά ελπίζω να μη με επηρεάσει. Θα ήθελα με την ίδια σοβαρότητα να μπω άσχετα με τους πόντους που έχει κάθε ομάδα. Είναι κάτι που ζητάω από τον εαυτό μου και προσέχω να μην κάνω κάποιο βήμα που δεν θα το έκανα. Θα είναι λάθος αυτή η σκέψη» απάντησε στην ερώτηση για το αν κοιτάει τη βαθμολογία.
Αν η χρησιμοποίηση του Ποζνάνσκι με τον Άρη ήταν “ρίσκο” δήλωσε «αφού δεν ήταν ο Πίρσμαν; Αμυντικά ένιωθα το ίδιο σίγουρος με τον Οικονομόπουλο, αλλά βλέποντας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ήθελα την ανάπτυξη με αριστερό πόδι για τακτικούς λόγους και γι’ αυτό δοκιμάσαμε τον Ποζνάνσκι. Έχουμε και τον Ρίζο που ξέρουμε ότι θα μας δώσει ένα στάνταρ απόδοσης, αλλά προετοιμάζουμε την ομάδα και για τα επόμενα παιχνίδια, δεν βλέπο μόνο το ένα παιχνίδι».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον Κόντε ο κος Μεταξάς επισήμανε πως «δεν ξέρω ακόμα. Μιλάμε και με τους γιατρούς. Μέσα στο γυμναστήριο εγώ τον βλέπω πανέτοιμο. Μπορεί πριν τον τραυματισμό να μην είχε τόσες δυνάμεις όσες τώρα. Βγαίνει με τον γυμναστή, αλλά το πότε θα είναι κοντά μας ίσως κρατήσει 2-3 εβδομάδες, όμως είναι η δική μου εκτίμηση. Θα τον βάλουμε σε κάποια passing game να είναι μαζί μας».