Το ματς με τον Άρη και οι απουσίες των Περέα και Πίρσμαν που ενδέχεται να υπάρξουν ήταν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλή Μεταξά, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το ματς με τον Άρη στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “Οι Ζωσιμάδες”.
Ο προπονητής του ΠΑΣ στην ερώτηση για το αν επηρέασε ή συζητήθηκε το ενδεχόμενο τιμωρίας της ομάδας μετά το πόρισμα της ΕΕΑ τόνισε πως «καθόλου. Ούτε το συζητήσαμε ούτε το σκέφτηκα περισσότερο από δύο λεπτά απ’ όταν τα άκουσα. Σκέφτομαι μόνο αυτά που μπορώ να επηρεάσω. Τα άλλα δεν έχει νόημα να τα σκεφτούμε» ενώ συμπλήρωσε ότι «εμείς σαν προπονητικό τιμ δεν το συζητήσαμε με τους παίκτες. Τι άλλες συζητήσεις έχουν γίνει δεν γνωρίζω. Οι παίκτες μπορεί να μιλάνε μεταξύ τους, αλλά εμείς ως τεχνικό τιμ δεν το βάλαμε στο μυαλό μας».
Για τη δήλωσή του μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έγινε Μπαρτσελόνα, ο κος Μεταξάς δήλωσε ότι : «Δεν ήταν για να χαμηλώσω τον πήχη. Έγινε γιατί στο α’ ημίχρονο όταν δεν έβγαινε μία πάσα ή δεν κινηθήκαμε σε κάποιους χώρους που θέλαμε, ένιωσα κάποια νεύρα μεταξύ μας. Κι εκεί στάθηκα. Και στο ημίχρονο, γιατί αυτά δεν χρειάζονται. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, πως φτάσαμε εδώ πέρα κι επειδή φτάσαμε κάπου, δεν σημαίνει ότι κατευθείαν θα τα κάνουμε όλα super. Αυτό ήθελα να εκφράσω. Βλέπω ότι η ομάδα επηρεάζεται. Κι εμείς άνθρωποι είμαστε, γράφονται διάφορα ότι είμαστε καλοί κτλ Και όταν το ακούς αυτό συνέχεια κάποια στιγμή πιστεύεις ότι πρέπει να περιμένεις πολλά και από τον εαυτό σου, αλλά και από τους συμπαίκτες σου. Στο β’ ημίχρονο δεν το είδα (σ.σ. τη νευρικότητα) και μου άρεσε».
Αναφορικά με το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Άρη, ο κος Μεταξάς υποστήριξε ότι «οπως κάθε αντίπαλο έτσι βλέπουμε κι αυτό το ματς. Εγώ κοιτάζω τον αντίπαλο, τις δυνάμεις και βλέπω ότι ο Άρης δεν πάει να ‘χει όσα προβλήματα έχει, είναι δυνατή ομάδα. Κι εμείς είχαμε πολλά προβλήματα την περασμένη εβδομάδα και ελλείψεις. Για ‘μενα είναι και πάλι ο Άρης το φαβορί και θα δούμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε».
Ο προπονητής των Ηπειρωτών υπογράμμισε ότι οι Περέα και Πίρσμαν είναι αμφίβολοι για το ματς με τον Άρη. Ο Περέα προπονείται με το ένα χέρι και ο Πίρσμαν αντιμετωπίζει πρόβλημα λίγες εβδομάδες, ωστόσο, παίζει γιατί είναι επαγγελματίας και επειδή θέλει να παίξει, τόνισε ο κος Μεταξάς και συμπλήρωσε πως “κάποια στιγμή πρέπει να τον αφήσουμε 1-2 ματς όπως μου λένε και οι γιατροί. Το ποια θα είναι αυτή η στιγμή θα το δούμε. Θα αποφασίσουμε μετά τις προπονήσεις του Σαββατοκύριακου. Το ίδιο και με τον Περέα. Όπως είδατε κι εσείς, προπονούταν με το χέρι στο πλάι. Αν είναι να παίξει μ’ ένα χέρι, καλύτερα να μην παίξει καθόλου».
Ερωτηθείς για το αν είναι στο μυαλό των παικτών το σκορ του πρώτου γύρου με 0-5 στο Βικελίδης απάντησε ότι «εμείς κάνουμε τα πάντα και μιλάμε στα παιδιά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παίζει ρόλο. Τώρα από εκεί και πέρα αν κάποιος το έχει βαθιά στο μυαλό του, δεν μπορώ να μπω μέσα και να σας το πω αν υπάρχει αυτό. Για μας δεν υπάρχει. Ήταν ένα παιχνίδι που χαρήκαμε τότε που το κερδίσαμε, αλλά αν με ρωτάτε σήμερα θα σας πω καλύτερα να κερδίσουμε με 1-0. Εκείνο το ματς έμοιαζε με το ματς που χάσαμε εμείς από τον ΠΑΟΚ. Κάναμε 6-7 σουτ και μπήκαν 5 γκολ. Έτσι και ο ΠΑΟΚ μας έκανε 5 σουτ και έβαλε 4 γκολ. Υπάρχουν αυτές οι μέρες. Από τότε δεν το ξαναζήσαμε αυτό το πράγμα. Γίνεται μία φορά τον χρόνο ή την τριετία. Το ξεγράφουμε και πάμε για το επόμενο».
Τέλος, ο κος Μεταξάς ρωτήθηκε αν στον ΠΑΣ κέρδισε η τακτική ή το ταλέντο, αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, και απάντησε «άσχετα με το πότε τελειώνει το πρωτάθλημα, μπορώ να το απαντήσω αυτό. Το ταλέντο έτσι όπως το θεωρούμε εμείς, για ‘μενα δεν μετράει τόσο όσο νομίζουμε. Το ταλέντο για να παίξεις εδώ όλοι το έχουν. Αν πάρω τις ομάδες που ξέρω στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας θα δείτε πιο πολλά παιδιά που εμείς εδώ στην Ελλάδα θα τα λέγαμε χωρίς ταλέντο, παρά με ταλέντο. Μπορεί μία ενδεκάδα να έχει 8 παίκτες χωρίς ταλέντο και μόνο 3 με ταλέντο. Βέβαια όλοι έχουν ταλέντο, αλλά το εννοώ όπως το εννοούμε γενικότερα. Στην Ελλάδα περιμένουμε παραπάνω πράγματα από ένα ταλέντο.
Το πρώτιστο είναι το πάθος, η θέληση και πως θα το βάλεις αυτό μέσα σ’ ένα τακτικό πλάνο. Μετράει το τακτικό πλάνο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι η ποιότητα, να μην το πω ταλέντο. Εγώ όταν τσεκάρω έναν παίκτη στο σκάουτινγκ βλέπω ακόμα και το ζέσταμα, τη συμπεριφορά του, αν συζητάει με τους συμπαίκτες του, αυτό είναι ένα είδος ταλέντου. Εγώ κοιτάω αυτό το ταλέντο να έχει ένας παίκτης. Να του πεις κάτι και να το κάνει πάντα σωστά και όχι μόνο δύο φορές και μετά την τρίτη φορά να το κάνει πάλι λάθος, επειδή έτσι το είχε μάθει».