• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Αυτό είναι πράγματι πρωτοφανές

από Συντακτική Ομάδα
23 Μαΐου 2023
σε Επικαιρότητα
Share on FacebookShare on Twitter

Του Σπύρου Θεμελή

Πέρα από την πρωτοφανή εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνικά δεδομένα, υπάρχει ένα ακόμη πρωτοφανές γεγονός.

Ένα κόμμα επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη για την εκλογική συντριβή σε ένα άλλο!!!

Και όχι στα δικά του λάθη.

Η δήλωση του κου Αλέξη Τσίπρα πραγματικά ξεπερνάει κάθε νοήμονα έλληνα.

Μία μόλις μέρα από την εκλογική συντριβή του κόμματός του βγήκε να δηλώσει μεταξύ άλλων τα εξής:

«…Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ…».

Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το ΜΕΡΑ25 και το ΚΚΕ, μια και αυτές θεωρεί (λέμε τώρα) προοδευτικές δυνάμεις της χώρας είχανε μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Προφανώς αναφέρετε στις αρνήσεις των αρχηγών τους να συνεργαστούν μαζί του σε προτάσεις όπου η μια αναιρούσε την άλλη.

Σε προγραμματικές θέσεις οι οποίες ποτέ δεν ήταν ενιαίες και διατυπωνότανε κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με το στέλεχος που θα μιλούσε δημόσια κάθε φορά.

Να αναφερθούμε σε παραδείγματα; Γιατί όχι.

Αρχικά ναι στην κυβέρνηση ηττημένων.

Όταν το πήρε πίσω ο κος Τσίπρας κορυφαία στελέχη έλεγαν δημόσια ότι είναι θεμιτό να μαζευτούν κάποια κόμματα τα οποία συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό 47% νομιμοποιούταν να κυβερνήσουν.

Τους μάζεψε ο κος Τσίπρας αλλάζοντας θέση. Δεν μιλάμε για κυβέρνηση ηττημένων γιατί δεν νοείται μια τέτοια κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα. Η δήλωσή του αυτή ακύρωση αυτόματα την λογική της απλής αναλογικής. Η οποία στην καρδιά της εφαρμογής της απλά ζητά την πλειοψηφία στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο ανεξάρτητα αν σε αυτή μετέχει το πρώτο κόμμα ή όχι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ιταλίας. Στην χώρα που χρόνια εφαρμόστηκε η απλή αναλογική και στην οποία (χώρα) σχηματιζόταν κυβερνήσεις με ή χωρίς το πρώτο κόμμα. Με ή χωρίς πρωθυπουργούς τους αρχηγούς των κομμάτων.  

Μετά πήγε στην πρόταση για κυβέρνηση ανοχής. Τι έλεγε αυτή η πρόταση; Να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και να σχημάτιζε κυβέρνηση που δεν θα είχε πλειοψηφία στην βουλή αλλά θα στηριζόταν στην ανοχή κάποιων άλλων κομμάτων. Ότι δηλαδή έκανε στην τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης τους με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον συνεταίρο του Πάνο Καμμένο.

Με την διαφορά ότι τα προοδευτικά κόμματα δεν είναι καιροσκοπικά. Όπως οι ΑΝΕΛ του Καμμένου.

Λογικά απορρίφθηκε και αυτή ως μη ρεαλιστική.

Στην συνέχεια ανακάλυψε την κυβέρνηση συνεργασίας με προοπτική τετραετίας η οποία θα ήταν και κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Απορρίφθηκε και αυτή ως μη ρεαλιστική από ΟΛΑ τα προοδευτικά κόμματα.

Πολιτική σκοπιμότητας

Μέχρι στιγμής τι παρατηρούμε;

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί να για διασφαλίσει αρνήσεις από τα άλλα κόμμα της κεντροαριστεράς με μοναδικό στόχο και σκοπό να τα φθείρει.

Στην στρατηγική λογική ότι εγώ κάνω προτάσεις αλλά εσείς τις απορρίπτετε.

Κι εγώ θα ήθελα να πάω στο φεγγάρι αλλά δεν με θέλει η ΝΑΣΑ. Η ΝΑΣΑ φταίει που δεν πήγα και όχι εγώ που είχα παράλογη πρόταση.

Ύστερα ήρθε η διαγραφή του Πολάκη που κράτησε μόνο στα χαρτιά.

Για να ακολουθήσουν τα τοπικά νομίσματα του Τσακαλώττου.

Η επιβολή 20% φόρο για τον ΕΦΚΑ του Κατρούγκαλου.

Και η αποκορύφωση το κάλεσμα προς τους χυραυγίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Φανταστείτε αν αυτή την αθλιότητα να την έκανε ο Ανδρουλάκης, ο Μητσοτάκης, ο Βαρουφάκης ή ο Κουτσούμπας τι θα γινόταν την ίδια στιγμή στην χώρα. Απλά σκεφτείτε το.

Την είπε όμως ο Τσίπρας και δεν κουνήθηκε φύλλο.   

Ταυτόχρονα αναλογιστείτε δε σε πια απελπιστική κατάσταση βρισκόταν για να κάνει αυτό το κάλεσμα προς τους χρυσαυγίτες του Κασιδιάρη.

Όλα αυτά λοιπόν δεν τα λέει ο Μητσοτάκης για να πάρει τις πρέπουσες απαντήσεις.

Όλα αυτά τα λέει και τα κάνει ο Τσίπρας ο οποίος μοιραία με τον τρόπο αυτό παίρνει απαντήσεις. Τους βάζει δηλαδή απέναντι συνειδητά. Άρα αυτός που σπρώχνει τις προοδευτικές Δυνάμεις να ασχολούνται με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο οργανισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μοιραία εμφανίζεται, αν θέλεις έτσι να το δεις ένα μέτωπο εναντίον του.

Περί πανηγυρισμών

Πάμε τώρα και στους πανηγυρισμούς για να δούμε τι είπε ο κος Τσίπρας: «…Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ…».

Ενοχλήθηκε λέει ο κος Τσίπρας για τους πανηγυρισμούς του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκδηλώθηκαν κατά την εκτίμησή του όχι επειδή το κόμμα άντεξε όλη αυτή την πίεση από αριστερά και δεξιά, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε εκλογική συντριβή!!!

Δηλαδή ακόμη και αυτό, οι πανηγυρισμοί των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη δεν θα έπρεπε να γίνουν για να μην παρεξηγηθούν.

Δηλαδή στην Χαριλάου Τρικούπη έπρεπε κρεμάσουν πλερέζες για την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήπως θυμάστε άραγε τους πανηγυρισμούς των συριζαίων όταν το ΠΑΣΟΚ είχε πέσει στο 4,6%;

Αλλά να δούμε και τις εκτιμήσεις για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς άλλα κόμματα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Η Ν.Δ. πήρε ένα 10,8% των ψηφοφόρων που το 2019 είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ πήρε ένα 9,9%, το ΚΚΕ ένα 5%, η Ελληνική Λύση ένα 3,4% το 3,3% προς Μέρα25 και το 7,5% προς άλλο κόμμα.  

Ακόμη και αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το μεγάλο κομμάτι που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στην Ν.Δ. Ούτε αυτό σας προβληματίζει;

Και πατριωτισμό

Και ο κος Τσίπρας είπε κάτι πατριωτικό

«…Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι…»

Δηλαδή δεν είναι τραγικό να μιλάει ο κος Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοίταζε την χώρα ενώ οι άλλοι το χωράφι τους.

Ποιος ξεχνάει άραγε ότι το 2010 όταν το ΠΑΣΟΚ απελπιστικά μόνο του ανέλαβε μια βαριά ευθύνη να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Αναγκάστηκε, (όπως στην συνέχεια αναγκάστηκαν και ο Σαμαράς με τα Ζάππεια και ο Τσίπρας με το έναν νόμο και ένα άρθρο να κάνουν το ίδιο) έχοντας απέναντί του όλα τα κόμματα. Την Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ την Χρυσή Αυγή, τα Ζάππεια, την άνω και κάτω πλατεία, τους αγανακτισμένους, το κίνημα δεν πληρώνω, τους αλήτες που όπου έβρισκαν μέλος του ΠΑΣΟΚ τον πετροβολούσαν, τον γιαούρτωναν, του έριχναν αυγά και στο τέλος του απαγόρευαν να κάνει ομιλία.

Ποιος ξεχνάει το δάκρυ του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια τον οποίο εκδίωξαν από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης οι «αγανακτισμένοι» συριζαίοι;

Ποιος ξεχνάει τι και ποιος να πρωτοθυμηθεί πόσα εκείνες τις σκληρές εποχές που το ΠΑΣΟΚ αγνόησε το πολιτικό κόστος και έβαλε πλάτη να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Και θα μας μιλήσει σήμερα ο κος Τσίπρας ότι κοίταξε την χώρα ενώ οι άλλοι το χωράφι τους.

Προφανώς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για όλα φταίνε οι άλλοι.

Είναι προφανές ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εκλογικός  μηδενισμός του ΠΑΣΟΚ. Αυτό και τίποτε άλλο.

Μένει να φανεί αν θα το πετύχει.

Αλλά για ένα κόμμα που είναι σε ελεύθερη πτώση, που δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, φαντάζει κάπως δύσκολο

Προηγούμενο άρθρο

Επιμόρφωση στα σχολεία για την διαχείριση της πολιτισμικής ετερότητας

Επόμενο άρθρο

Eυχαριστήριο μήνυμα Μ.Κεφάλα

Επόμενο άρθρο
κεφαλα 2023

Eυχαριστήριο μήνυμα Μ.Κεφάλα

Πρόσφατα νέα

Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Η μάχη με τις αφαιρέσεις βαθμών συνεχίζεται

16 Απριλίου 2026
noi-718x375

                                    Τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στη μάχη του  92ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος!                                   

16 Απριλίου 2026
Τον ορεινό τουρισμό στην Ήπειρο εκθειάζει το Bloomberg

Τον ορεινό τουρισμό στην Ήπειρο εκθειάζει το Bloomberg

16 Απριλίου 2026
Σεμινάριο βιολοντσέλου και συναυλία

Σεμινάριο βιολοντσέλου και συναυλία

16 Απριλίου 2026
Η φοιτητική μέριμνα θα το κάνει πιο ελκυστικό

Η φοιτητική μέριμνα θα το κάνει πιο ελκυστικό

16 Απριλίου 2026
Επανασχεδιασμό της άρδευσης στον κάμπο της Λαψίστας προτείνει η παράταξη  “Ήπειρος Όλον-Τόπος να Ζεις”

ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας: “Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί…”

16 Απριλίου 2026

Δημοφιλή

Διαβεβαίωση Σιόντη ότι το -3 θα είναι προσωρινό, αλλά οι αντοχές του τελείωσαν!

Στο χέρι του Σιόντη αν θα εμφανίσει επενδυτή ή συμπαίκτη

31 Μαρτίου 2026
E-65: Μόνο η διαγράμμιση έμεινε στο Καλαμπάκα – Οξύνεια

E-65: Μόνο η διαγράμμιση έμεινε στο Καλαμπάκα – Οξύνεια

23 Μαρτίου 2026
Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Η μάχη με τις αφαιρέσεις βαθμών συνεχίζεται

16 Απριλίου 2026
Διάσταση απόψεων στην Ογκολογική του ΠΓΝΙ

Διάσταση απόψεων στην Ογκολογική του ΠΓΝΙ

17 Μαρτίου 2026
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟΥΣ Ν.Α.: «Τους καλώ να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι πορευόμαστε αυτόνομα χωρίς προστάτες και χωρίς συμβιβασμούς»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟΥΣ Ν.Α.: «Τους καλώ να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι πορευόμαστε αυτόνομα χωρίς προστάτες και χωρίς συμβιβασμούς»

26 Μαρτίου 2026
Μικρή περιπέτεια για μαθητές από τα Ιωάννινα σε εκδρομή στην Αθήνα – Σύγκρουση λεωφορείου με αστικό

Μικρή περιπέτεια για μαθητές από τα Ιωάννινα σε εκδρομή στην Αθήνα – Σύγκρουση λεωφορείου με αστικό

23 Μαρτίου 2026
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Η μάχη με τις αφαιρέσεις βαθμών συνεχίζεται

16 Απριλίου 2026
noi-718x375

                                    Τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στη μάχη του  92ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος!                                   

16 Απριλίου 2026
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ
  • Πρώτα οι μελέτες, μετά οι αποφάσεις