Η Τοπική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ χαιρετίζει τη μαζική και μαχητική παρουσία εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων στην συγκέντρωση στα Γιάννενα, την Παρασκευή 26/1, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.
Στηρίζει και αναδεικνύει τα δίκαια αιτήματά τους, που μπορούν να τους εξασφαλίσουν αξιοπρεπή ζωή, για:
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.
Αποζημιώσεις στο 100%, για τις ζημιές σε παραγωγή, αγροτικό κεφάλαιο, μηχανήματα, αποθήκες, πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.
Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων (χωρίς ΣΔΙΤ) καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
“Με την κινητοποίησή τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι και στα Γιάννενα έδωσαν απάντηση στα όσα λέει η κυβέρνηση για «υποκινητές των αγώνων» αλλά και στην καταστολή που χρησιμοποίησε στους αγρότες της Θεσσαλίας” τονίζει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.














