ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δύο επερωτήσεις κατέθεσε η “Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου” προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μπραϊμή.
Η πρώτη επερώτηση αφορά στην ρύπανση του ρέματος “Καρυδά” στην ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας που απασχολεί -δικαίως- την τοπική κοινωνία εδώ και αρκετές μέρες.
Η δεύτερη επερώτηση αφορά στην ανάγκη για δημιουργία μιας νέας ασφαλούς Εθνικής Οδού σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ηγουμενίτσα.
Όπως σημειώνουν στην επερώτηση ο επικεφαλής και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ Γιώργος Πρέντζας, Τίνα Ζέκα, Κώστας Κωτσαντής και Γιώργος Αλιφτήρας, πλέον εκτός από το νομό Πρέβεζας, η Ε.Ο. Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας εξυπηρετεί και το νομό Θεσπρωτίας, ιδιαίτερα το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και το νομό Κέρκυρας, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του αυξημένου φόρτου κυκλοφορίας να αφορά βαριά φορτηγά αυτοκίνητα.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ ζητούν από την Περιφερειακή αρχή να ενημερώσει:
1. Σε ποιες ενέργειες ουσιαστικές και όχι προπαγανδιστικού χαρακτήρα έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ενός ασφαλούς δρόμου στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
2. Στο βαθμό που οι δημόσιες ανακοινώσεις του υφυπουργού υποδομών κ. Νίκου Ταχιάου ότι το υπουργείο θα αναλάβει δράση για τον δρόμο αυτό, έχουν έστω κάποιο ψήγμα αληθείας, ζητάμε να ενημερωθεί το περιφερειακό συμβούλιο, σε ποιο σημείο εξέλιξης βρίσκονται οι μελέτες για το έργο αυτό και αν αυτές λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα.
2.Εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα και εάν μελετάται το ενδεχόμενο για την χρηματοδότηση του και εάν ναι, από ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Τέλος η “Λαϊκή Συσπείρωση” επαναφέρει το θέμα της ΑΕΝ Πρέβεζας, καθώς μετά την συζήτηση που προκλήθηκε στις 4-4-2022 στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την ΛΑ.ΣΥ. για τα προβλήματα της ΑΕΝ, υπήρξε πλήρης ακινησία. Με σημερινή επιστολή καταθέτει αίτημα και εισήγηση για συζήτηση στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο του παραπάνω θέματος.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που υπογράφουν τις επερωτήσεις είναι οι: Κωτσαντής Κωνσταντίνος, Πρέντζας Γεώργιος, Αλιφτήρας Γεώργιος, Ζέκα Πάσχου Κωνσταντίνα.