Με ανακοίνωσή της η παράταξη “Νέα Πορεία” στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα, εκφράζει την αντίθεσή της στην ενδεχόμενη κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού της Κόνιτσας, μεταφέροντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Το ίδιο ζητά και για το στρατόπεδο Φιλιατών. Τα μέλη της παράταξης και ο επικεφαλής της, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, όπως έπραξαν στο παρελθόν, όταν υπήρξαν παρόμοιες φήμες για άλλα στρατόπεδα στο νομό Ιωαννίνων, έτσι και τώρα εκφράζουν την αγωνία τους και τον έντονο προβληματισμό τους προς κάθε αρμόδιο φορέα, τονίζοντας πως μια επικείμενη κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα, θα προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις, τόσο στην οικονομία της περιοχής η οποία θα δεχθεί ένα μεγάλο «πλήγμα», όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της.
Η «Νέα Πορεία» επαναλαμβάνει πως η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει, πριν προχωρήσει σε ειλημμένες αποφάσεις, να λάβει σοβαρά υπόψη της, την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η Ήπειρος και ο νομός Ιωαννίνων, μια περιοχή που συνορεύει με τη γειτονική Αλβανία.
«Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο κατάργησης του στρατοπέδου της Κόνιτσας, όπως την ίδια σταθερή άποψη έχουμε και για το στρατόπεδο στους Φιλιάτες, μια ακόμη ακριτική περιοχή της Ηπείρου. Στεκόμαστε δίπλα στους φορείς της Κόνιτσας και της Ηπείρου, στους εκατοντάδες κατοίκους και επαγγελματίες των περιοχών αυτών και ενώνουμε τις φωνές μας ζητώντας να διατηρηθεί το 583 Τάγμα Πεζικού στην Κόνιτσα ως έχει και παράλληλα η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει δημόσια γνωστές τις οριστικές αποφάσεις της», τονίζει ο κ. Γκίκας.