Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στους «Ζωσιμάδες» επί του Καμπανιακού με 3-0, όχι γιατί «σκότωσε» κάποιο ποδοσφαιρικό μεγαθήριο, αλλά γιατί τη δεδομένη στιγμή τα περιθώρια άλλου αποτελέσματος είχαν εξαντληθεί. Ο ΠΑΣ έπρεπε να προστατεύσει την ιστορία του και την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία και χρειαζόταν νίκη, έστω κι αν θα ήταν με μισό μηδέν. Το γεγονός, όμως, ότι ήρθε ένα ξεκούραστο και χαλαρό 3-0, τον κάνει να ελπίζει ότι θα αρχίσει τη μεγάλη αντεπίθεση που θα τον βγάλει από τους μπελάδες.
Καθοριστικό ρόλο στην τόσο κρίσιμη αναμέτρηση έπαιξε το πολύ γρήγορο γκολ του 7ου λεπτού που έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Νίκου Κούστα. Για πρώτη φορά φέτος ο ΠΑΣ μπήκε μπροστά στο σκορ, όταν ο Αριγίμπι πήρε την πάσα του Ναούμη από αριστερά, έκανε έξοχη ατομική ενέργεια με αλλεπάλληλες προσποιήσεις και με υπέροχο διαγώνιο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασαπίδη για το 1-0!
Ο Καμπανιακός αν και πήρε στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας, ήταν ακίνδυνος επιθετικά και μόνο ο Νίκος Καθάριος που κινούταν στον άξονα είχε κάποιες απειλητικές διαθέσεις στον τρόπο που έπαιζε, αλλά η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σε Δερμιτζάκη ή Ρόβα, αφού οι γραμμές του ΠΑΣ ήταν καλά τοποθετημένες και ακόμα κι αν χρειάζονταν αλληλοκαλύψεις, παρενέβαιναν έγκαιρα και τελείωναν τις φάσεις.
Ο ΠΑΣ είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 28’ όταν ο δραστήριος Κρυπαράκος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπουλάρι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας κοντά στη μικρή περιοχή, αλλά ο Κασαπίδης μπλόκαρε.
Το δίλεπτο 37’-38’ ήταν το σημείο «κλειδί» του αγώνα, αφού ο Καμπανιακός είχε δοκάρι με τον Νίκο Καθάριο και αμέσως μετά ήρθε το 2-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα από μια φανταστική ατομική ενέργεια του Κοντονίκου που τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή. Ο βραχύσωμος επιθετικός την κατάλληλη στιγμή είδε το ανέβασμα του Ναούμη από αριστερά, του σέρβιρε το έτοιμο γκολ κι έτσι έγινε το 2-0 από τον Γιαννιώτη αριστερό μπακ-χαφ που έδειξε την οξυδέρκειά του με το να βρεθεί στη συγκεκριμένη θέση, να πατήσει δηλαδή βαθιά στην αντίπαλη περιοχή δίνοντας λύση στον Κοντονίκο.
Στο 43’ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε διπλή ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα, όταν ο Μπουλάρι ελευθερώθηκε και σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Κασαπίδη να έχει χάσει αρχικά τη θέση του, αλλά να διορθώνει το λάθος με έξοχη απόκρουση και στην εξέλιξη της φάσης ο Δόσης βρέθηκε ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή, αλλά έπιασε ένα σουτ που σταμάτησε στα σώματα.
Και κάπως έτσι έκλεισε ένα ημίχρονο που ο ΠΑΣ είχε ουσία και γινόταν επικίνδυνος, χωρίς να έχει την κατοχή μπάλας ή χωρίς να παίζει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο για να είναι αυτονόητη υπόθεση η δημιουργία φάσεων.
Στο β’ ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι εντυπωσιακά, ο Καμπανιακός κρατούσε μπάλα, αλλά δεν ήξερε πώς να αξιοποιήσει την εδαφική του υπεροχή, ενώ ο ΠΑΣ έχασε κι άλλη τρομερή ευκαιρία, με τον Πρεκατέ να σουτάρει στο 64’ μετά από κόρνερ από τη μικρή περιοχή και τον Κασαπίδη να κάνει την απόκρουση του αγώνα!
Τελικά στο 78’ ήρθε και το 3-0 με τον Μπιρικάλιατσα να βγάζει την κάθετη πάσα στον Αριγίμπι, ο οποίος πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, βρήκε την μπάλα στον βηματισμό του και σκόραρε προλαβαίνοντας την έξοχο του Κασαπίδη.
Το τρίτο γκολ των Ηπειρωτών ήταν κάτι σαν «λύτρωση», αφού απελευθέρωσε τα πόδια τους, όπως φάνηκε από τις φάσεις που ακολούθησαν. Στο 81’είχαμε την κεφαλιά του Δούμα μετά από κόρνερ του Μπρικάλιατσα, στο 82’ και το 86’ είχαμε δύο επικίνδυνα σουτ ο Φλόρες και άλλο ένα έκανε ο Πατρινός στο 86’.
Ανακούφιση στο τέλος του αγώνα, με τον πάγκο και τους παίκτες να γίνονται ένα και στη συνέχεια όλοι μαζί αποθεώθηκαν από τον κόσμο που ούτε την Κυριακή είχε ογκώδη παρουσία, αλλά τουλάχιστον υπήρχε παλμός κι αυτό μετράει. Καλώς ή κακώς τα αποτελέσματα είναι αυτά που φέρνουν ή κρατάνε κόσμο στα γήπεδα και ο ΠΑΣ που έχει κρίσιμα παιχνίδια στην έδρα του ως τα τέλη Νοεμβρίου, πρέπει να κάνει τους «Ζωσιμάδες» «κόλαση» για να έρθουν κι άλλες νίκες.
ΠΑΣ Γιάννινα (Κούστας): Βρακάς, Κρυπαράκος, Πρεκατές, Παναγιώτου (80′ Φλόρες), Δούμας, Ναούμης, Δόσης (67′ Λύγκας), Συμεωνίδης (67′ Μπρικάλιατσα), Κοντονίκος, Αριγίμπι (80′ Τουρκοχωρίτης), Μπουλάρι (67′ Πατρινός).
Καμπανιακός (Αποστολίδης): Κασαπίδης, Παντεκίδης, Π. Καθάριος (46′ Ανανιάδης), Παπαστεριανός, Ντουμάνης, Παπακωνσταντίνου, Πολύζος, Ν. Καθάριος (60′ Χατζηκυριάκος), Γαρύφαλλος, Α. Δερμιτζάκης (46′ Τσαπακίδης), Ρόβας.