Η “Θεατρική Συμπαιγνία” παρουσιάζει την παράσταση «Διάβολος Μέσα» του Αυστριακού συγγραφέα Καρλ Σένχερ, σε σκηνοθεσία της Μαρία Καραμήτρη. Η πρεμιέρα δόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου στη “Σκηνή 125” (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.). Μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2026 Θα ακολουθήσουν άλλες δυο παραστάσεις στις 10, 11 Ιανουαρίου (21:00).
Το έργο
Τι συμβαίνει όταν η επιθυμία δεν μπορεί να ειπωθεί;
Όταν ο έρωτας δεν χωρά σε λέξεις, αλλά μόνο σε βλέμματα, σιωπές και πράξεις που δεν παίρνονται πίσω;
Το “Διάβολος Μέσα” (Der Weibsteufel) του Καρλ Σένχερ ανεβαίνει σε μια σύγχρονη σκηνοθετική ανάγνωση, όπου τρία πρόσωπα παγιδεύονται σε έναν κλειστό κόσμο σχέσεων, ελέγχου και φόβου. Ένας σύζυγος. Ένας ξένος. Μια γυναίκα στο κέντρο. Και τίποτα δεν είναι αθώο.
Σε ένα σκηνικό νουάρ, όπου το φως κόβει τα σώματα και οι σκιές λένε περισσότερα από τον λόγο, η παράσταση ξεδιπλώνει έναν εφιάλτη που μοιάζει οικείος. Η βία δεν φωνάζει, κυκλοφορεί υπόγεια. Η επιθυμία δεν λυτρώνει, απαιτεί. Και η σιωπή γίνεται ο πιο σκληρός συνομιλητής.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Μαρία Καραμήτρη
Σκηνικά – κοστούμια: Αγγελική Βασιλική Σιδέρη
Κίνηση: Γιάννης Τσάκαλος
Video projection, video trailer, φωτογράφιση: Κωστής Εμμανουηλίδης
Μουσική: Ευθυμία Μηλιώνη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Εβελίνα Παπαδημητρίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βόσιος
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Τσάκαλος
Διεύθυνση επικοινωνίας: Βανέσσα Μπίντου
Οργάνωση παραγωγής: Γιολάντα Καπέρδα, Βανέσσα Μπίντου
Παραγωγή: Θεατρική Συμπαιγνία
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)
Γιολάντα Καπέρδα, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σιάφης
Τιμές εισιτηρίων: 14€ γενική είσοδος | 11€ μειωμένο (φοιτητές, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι και θεατρικές ατέλειες)
Τηλέφωνα Κρατήσεων: 26513 12830, 6945533242
Προπώληση: ταμείο του θεάτρου και online στο more.com













