Παράπονα και αιχμές για τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής.
Ο λόγος είναι η διαφαινόμενη άρνηση της πολιτείας να βοηθήσει τα Γιάννενα για να κρατήσουν εδώ την ομάδα των Vikos Φalcons που στην επόμενη αγωνιστική περίοδο θα παίζει στην μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ, αλλά που με τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι αναγκασμένη να ξενιτεύεται για τους αγώνες της, αφού στην πόλη μας οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις κλειστών γυμναστηρίων (Λιμνοπούλα, Νέο Κλειστό “Σωκράτης Καραδήμας”) δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.
Το θέμα έθεσε στον Περιφερειάρχη ο Στέφανος Ζούμπας στην αρχή της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, επικαλούμενος μια δήλωση στελέχους της ομάδας μπάσκετ της πόλης που είπε ότι “ο Βλάχος θα βοηθήσει”…
Ο Περιφερειάρχης απαντώντας είπε γενικά πως θα βοηθήσει η Περιφέρεια χωρίς να προσδιορίσει το πώς και με τι.
Μιλώντας όμως για την επίσκεψη του Γιάννη Βρούτση στην πόλη ο κ. Καχριμάνης άφησε σαφείς αιχμές για το εύρος των ανακοινώσεων και για το γεγονός ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που θα επέτρεπαν στους Vikos Φalcons να αγωνιστούν στην έδρα τους.
Όπως ανέφερε, ο ίδιος δεν συμμετείχε στην (προ) χθεσινή φιέστα στο Πανηπειρωτικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «καλύτερα που είχα δουλειά και δεν ήμουν εδώ». Για τα έργα που ανακοινώθηκαν από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, σχολίασε ότι μπορεί να είναι χρήσιμα, ωστόσο δεν απαντούν στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει για την πόλη μετά την άνοδο της ομάδας.
Ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρξει στήριξη για τις μετατροπές που απαιτούνται στις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, λέγοντας ότι την ημέρα που ο Βίκος κέρδιζε την άνοδο, θα περίμενε από την πολιτεία «περίσσευμα ψυχής». Όπως είπε, δεν ακούστηκε η φωνή που θα έπρεπε για το θέμα, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχει γραπτή δέσμευση προκατόχου του κ. Βρούτση για χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα του μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου παραμένει κρίσιμο για τα Γιάννενα και την Ήπειρο, και μια τέτοια υποδομή θα αποτελέσει το νέο κλειστό της ξιφασκίας που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα είναι «επανάσταση» για την περιοχή.














