Από τις πιο καθοριστικές θέσεις στο ποδόσφαιρο, εκεί που πρέπει να βγάζεις «τα κάστανα από τη φωτιά» και δεν μπορείς να «κρυφτείς», είναι η θέση του φορ περιοχής. Όσο πιο εύκολα σκοράρει μία ομάδα τόσο πιο εύκολα μπορεί να υπηρετήσει τον στόχο του πρωταθλητισμού και στον ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνουν τον κατάλληλο παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, διευρύνοντας πλέον τη στόχευσή τους και εκτός συνόρων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο περιπτώσεις επιθετικών από την Σερβία που εξετάζονται ενδελεχώς από Ράπτη, Ντάσιο και διοικούσα επιτροπή, αλλά πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει στην ομάδα να είναι πολύ σίγουροι για την επιλογή τους. Μιλάμε για την ακριβότερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού και το «λάθος» είναι απαγορευμένη λέξη φέτος, όχι γιατί δεν μπορεί να διορθωθεί με άλλη επιλογή, αλλά γιατί δεν υπάρχουν τα τεράστια χρηματικά ποσά που απαιτούνται να δαπανηθούν για αποζημιώσεις, αλλά και νέες συμφωνίες.
Εκτιμάται, πάντως, ότι ως τον Δεκαπενταύγουστο θα έχει προκύψει συμφωνία με κάποιον επιθετικό, χωρίς να αποκλείεται να βρεθεί και από την εγχώρια αγορά, αν προκύψει κάτι απρόοπτο σε μία ομάδα, όπως είχε προκύψει με τον Μάντζη προ διετίας.
Στην περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα, βέβαια, δεν μπορεί να παίξει κάποιος με τις πιθανότητες για το αν θα μείνει κάποιος ελεύθερος στο παρά πέντε για να γίνει κίνηση για μια τόσο κρίσιμη θέση. Απλά υπάρχουν ανοιχτές «κεραίες», ώστε αν προκύψει κάτι καλό και είναι μέσα στα οικονομικά δεδομένα, να αποκτηθεί ως επιπλέον επιλογή.
Η μεταγραφική ενίσχυση δεν θα σταματήσει εκεί, βέβαια. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ έχει 18 παίκτες επισήμως και αναμένεται να κλείσει από μέρα σε μέρα και ο τερματοφύλακας Γιάννης Μπότσαρης που ανήκε πέρυσι στο ρόστερ του ΑΟ Τρικάλων. Απομένουν τουλάχιστον 5-6 μεταγραφές για να φτάσει η ομάδα στον επιθυμητό αριθμό παικτών και το βάρος έχει πέσει και στην ανεύρεση ενός ψηλού χαφ, που θα δώσει και περισσότερο ύψος στην ομάδα, καθώς λείπουν οι ψηλοί, που είναι και κομβικοί στις στημένες φάσεις.
Προπονήσεις με μεγάλη διάθεση
Όσον αφορά το πρόγραμμα των προπονήσεων, χθες είχε μόνο απογευματινή, με τον κ. Ράπτη σε πρώτη φάση να επιμένει αρκετά σε ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας σε ζώνες, θέλοντας να αυξήσει σιγά-σιγά την ταχύτητα εναλλαγής στις πάσες μεταξύ των παικτών, ενώ δίνεται και έμφαση στην τεχνική, αλλά και στη φυσική κατάσταση.
Σήμερα θα υπάρχει διπλή προπόνηση, το πρωί στις 9:15 και το απόγευμα στις 18:30.















