Το βιωματικό έργο που συγκινεί τρία χρόνια το κοινό, εντός κι εκτός σκηνής, ταξιδεύει για πρώτη φορά στα Γιάννενα. Κι από τις κατάμεστες βραδιές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την Αγγλικανική Εκκλησία στην Αθήνα, στο Θέατρο Αυλαία στην Θεσσαλονίκη, και το Λιθογραφείον στην Πάτρα, έρχεται να φωλιάσει στην “Σκηνή 125” (εντός ΚΕΠΑΒΙ) της Θεατρικής Συμπαιγνίας, στην καρδιά της άνοιξης. Δραματουργία – σκηνοθεσία, Νικόλας Ανδρουλάκης. Η συνέχεια στη σκηνή και στους δρόμους της πόλης. Οι παραστάσεις θα δοθούν Πέμπτη 23 & Σάββατο 25 Απριλίου στις 21:00
Ένας Ηλίθιος σημερινός, αληθινός.
Ζει ανάμεσά μας κι ασκείται καθημερινά να εκφράζεται με ορθό λόγο και ν’ αγαπάει άνευ όρων. Και μπορείς να τον καλέσεις κι εσύ. Να βοηθήσει σε κάποιο πρόβλημα, να συμφιλιώσει μια σχέση, να λύσετε έναν κόμπο, να στοχαστείτε, να ασκηθείτε μαζί. Να γίνει ο προβληματολόγος σου, που λέγαμε παιδιά. Στην ασκητική του πώς να γίνουμε όλοι μικροί Ηλίθιοι του Ντοστογιέφσκι. Όλοι οι άνθρωποι, όλα τα πλάσματα, όλες οι ψυχές. Αφού αυτό είναι το νόημα. Η ευτυχία στη συνύπαρξη. Ή ό,τι θες.
Κι ο Ηλίθιος αυτός ζει κι αναπνέει κανονικά, τρία χρόνια πια, σαν από πάντα. Προσφέρει την ποίηση, τις γνώσεις, τον μόχθο και τους στοχασμούς του. Εργάζεται ως καλλιτέχνης, παιδαγωγός, προπονητής, κασκαντέρ, ανιματέρ, συμφιλιωτής. Ή ό,τι χρειαστείς. Είναι ένας συνοδοιπόρος. Ένας φίλος σου από το μέλλον, στ’ αλήθεια. Γνωρίζεται με όλο τον κόσμο στον ενικό και βοηθάει όπως μπορεί. Μετέχει σε κοινωνικές δράσεις και κάνει παρεμβάσεις σε καταστάσεις, με κοστούμι ή με παντόφλες ή με γαλότσες ή όπως χρειαστεί. Να βρει το δίκαιο φωνή και λογική.
Κι ο Ηλίθιος αυτός δίνει το τηλέφωνό του χωρίς δεύτερη σκέψη, με πίστη κι υπομονή. Κι όσα υπόσχεται τα πραγματοποιεί.
Και να θυμάστε, Ηλίθιο τον έλεγαν οι άλλοι.
Ο Νικόλας Ανδρουλάκης μας καλεί σε μια παράσταση πραγματικότητας που ξεκινάει ως διάλεξη, σαν ένα παράξενο χωριάτικο TEDx των αρχών της δεκαετίας του ’90 και εξελίσσεται κάθε φορά σε μια προσωπική κατάθεση ψυχής, σε ένα εξομολογητικό σάλτο μορτάλε, μέχρι να λιώσει σαν κερί και να αναστηθεί, έτσι που βαθαίνει κι ανοίγει η ψυχή. Μες απ’ τα σκοτάδια, προς το φως κάθε μας ρόλου, κάθε χαρακτήρα. Έτσι που γράφουμε εαυτό. Κάθε μέρα, λίγο λίγο, απ’ την αρχή.
Στην πρώτη καθ’ ολοκληρίαν εφαρμογή της μεθόδου της καλλιτεχνικής ομάδας Ντουέντε, όπως εξελίσσεται τα τελευταία επτά χρόνια, φιλοσοφικά, δραματουργικά, ερμηνευτικά. Σε μια performance που ενώνει το ψυχόδραμα, το θέατρο ντοκουμέντο, την επινόηση, τον αυτοσχεδιασμό, σε μιαν αέναη θεατρική πραγματικότητα. Μετουσιώνοντας έτσι τον ήρωα, από σκηνικό χαρακτήρα, σε ρόλο ζωής. Παρακολουθήστε το ζωντανό ημερολόγιο του Ηλίθιου όπως ανακαλύπτει το TikTok, σαν εξωγήινος μες στον χαμό εκεί, @the_idiot_of_dostoyevsky
Για το έργο αυτό βοήθησαν όλοι οι συνεργάτες κι οι συνοδοιπόροι της ζωής του Ηλίθιου
Την παράσταση την ερμηνεύουμε ήδη όλοι μαζί
Τιμή εισιτηρίου: 18€, 14€ (μειωμένο – διαθέσιμο για όσους συμπολίτες θεωρούν ότι το έχουν ανάγκη).
Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830 & 6945533242
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/theatriki-sympaignia-o-ilithios-tou-dostoevsky/?lang=el














