• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Αθλητισμός

Οι δρομείς ψηφίζουν Ioannina Lake Run και φέτος

από Συντακτική Ομάδα
7 Σεπτεμβρίου 2023
σε Αθλητισμός
Share on FacebookShare on Twitter

Γιάννενα και Ioannina Lake Run ψηφίζουν και αυτόν τον Σεπτέμβριο οι κορυφαίοι δρομείς της χώρας, που ετοιμάζονται να τρέξουν τα 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδας, μαζί με δεκάδες εκατοντάδες δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων και οι αγώνες, που τον πλαισιώνουν, θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου, με μεγάλο χορηγό την εταιρεία Βίκος Α.Ε. και επίσημο χορηγό τη bwin. Η διοργάνωση να συμπληρώνει φέτος 17 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στα δρομικά δρώμενα της χώρας, αποτελώντας την πρώτη επιλογή για την πλειονότητα των δρομέων, παρά το ότι την ίδια περίοδο είναι στο καλεντάρι πολλοί ακόμη αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων.

Το παρών αναμένεται να δώσουν φέτος ο νικητής των τεσσάρων τελευταίων Γύρων Λίμνης και τρίτος στον περσινό Μαραθώνιο της Αθήνας Κωνσταντίνος Σταμούλης, ο νικητής του περσινού Μαραθωνίου και δεύτερος στον Γύρο Λίμνης το 2022 Χαράλαμπος Πιτσιώλης και ο τέταρτος στον Μαραθώνιο Παναγιώτης Καραΐσκος, ενώ στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι παρουσίες της περσινής νικήτριας του Μαραθωνίου και του Γύρου Λίμνης Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου, της νικήτριας του Μαραθωνίου και του Γύρου Λίμνης το 2021 Γκλόριας Πριβιλέτζιο, καθώς και της δεύτερης στον περσινό Μαραθώνιο της Αθήνας Κατερίνας Ασημακοπούλου.

«Η παρουσία των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο Ioannina Lake Run, όπως ψήφο εμπιστοσύνης αποτελεί και ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών, που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο φέτος σε ό,τι αφορά τον αγώνα των 30 χλμ. Κάτι, βέβαια, που δεν το έχουμε καταφέρει μόνοι μας, αλλά με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αλλά και με την τεράστια βοήθεια των εθελοντών και τη στήριξη των χορηγών», τόνισε ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης, στο πλαίσιο της κεντρικής συνέντευξης τύπου.

Ζητούμενο για τη διοργάνωση αποτελεί και η πιο ενεργή παρουσία των θεατών στη διαδρομή, με τον κ. Σπυριούνη να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε συλλόγους, σχολεία και ομάδες να δώσουν το παρών και να ενθαρρύνουν τους αθλητές σε κάθε μέτρο της διαδρομής και όχι μόνο στην αφετηρία και τον τερματισμό, όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός θεατών.

Ένα επιπλέον ζητούμενο έχει να κάνει με τη φέρουσα ικανότητα των ξενοδοχειακών υποδομών, καθώς διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των αναγκών για τις μέρες του αγώνα. «Δεν μπορούμε να ανέβουμε σε αριθμό συμμετοχών ψηλότερα, καθώς δεν υπάρχουν κλίνες. Προτρέπουμε όσους θέλουν να συμμετέχουν στο Ioannina Lake Run για φέτος, να εξαντλήσουν τα περιθώρια αναζήτησης, έστω και σε γειτονικές περιοχές, τις λίγες ημέρες που είναι ακόμη ανοιχτές οι συμμετοχές», υπογράμμισε ο κ. Σπυριούνης.

Περιουσιακό στοιχείο για το Δήμο Ιωαννιτών 

Πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τον Δήμο Ιωαννιτών χαρακτήρισε το Ioannina Lake Run ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές. Όπως ανέφερε, αποτελεί πλέον μια πολύ σημαντική διοργάνωση σε πανελλήνιο επίπεδο, που εξυψώνει και αναδεικνύει την πόλη, με τον Δήμο Ιωαννιτών να τον στηρίζει «ψυχή τε και σώματι», συνδράμοντας σε ό,τι του ζητηθεί.

Για μια διοργάνωση που κάθε χρόνο ξεπερνά τις προσδοκίες, έκανε λόγο από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Λαζάνης, δηλώνοντας υπερήφανος που η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί συνδιοργανωτή. Όπως σημείωσε, ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά τα τελευταία χρόνια, με την Περιφέρεια να είναι αρωγός σε όλα τα επίπεδα, καθώς πιστεύω της είναι ότι ο αθλητισμός αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης.

Χρηματικά έπαθλα

Και φέτος προβλέπονται χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ., με αθλοθέτη τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία από πέρυσι είναι αθλοθέτης και του ρεκόρ διαδρομής.

«Η τράπεζα του τόπου μας δε θα μπορούσε να λείπει από τον αγώνα του τόπου μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Ιωάννης Βουγιούκας, σημειώνοντας, βέβαια, πως το Ioannina Lake Run πλέον αποτελεί από τις σημαντικότερες διοργανώσεις και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στη σημασία του Γύρου Λίμνης για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αναφέρθηκε, από την πλευρά του εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Βασίλειος Τσουκανέλης, ενώ σημείωσε και την κοινωνική διάσταση, καθώς αποτελεί ένα κίνητρο υγείας για τους νέους ανθρώπους.

Παράλληλοι αγώνες και ξεχωριστές δράσεις

Εκτός από τον αγώνα των 30 χλμ. την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, που τον πλαισιώνουν ο αγώνας των 10 χλμ. την ίδια μέρα και των 5 χλμ. μία ημέρα νωρίτερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και φέτος τους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα Μαμά – Καρότσι, Family Run, Παραλίμνιο Δρόμο ΑμεΑ και το Kids Race για μαθητές των τελευταίων τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού, με δωρεάν συμμετοχή.

«Είναι μια προσπάθεια να καλλιεργήσουμε την έννοια της συμμετοχής και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τους αυριανούς δρομείς του Γύρου Λίμνης», τόνισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ioannina Lake Run Αγνή Δρίμτζια, η οποία αναφέρθηκε και σε δύο άλλες δράσεις της φετινής διοργάνωσης.

Η πρώτη αποτελεί συνέχεια της φωτογραφικής έκθεσης Stills in Motion, με τα φωτογραφικά έργα των Άγγελου Ζυμάρα, Δημήτρη Τοσίδη και Κωνσταντίνου Τσακαλίδη να παίρνουν μια άλλη διάσταση από τα χέρια των μελών του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου. Κάθε εικαστικός θα αναλάβει να ξαναζωντανέψει το κάθε έργο, δίνοντάς του μια νέα μορφή, με κεντρική ιδέα την ανακύκλωση.

Η δεύτερη δράση είναι η συμμετοχή της διοργάνωσης στη φετινή εκστρατεία για τον Παγκόσμιο Μήνα Alzheimer.Μια ομάδα δρομέων που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – ΕΨΕΠ θα πάρει μέρος στον αγώνα των 5 χλμ. διαδίδοντας το μήνυμα «Ποτέ πολύ νωρίς, ποτέ πολύ αργά».

«Νιώθουμε προνομιούχοι που γίναμε μέρος αυτής της διοργάνωσης», τόνισε ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΨΕΠ, ψυχίατρος Βαγγέλης Παππάς, αναφερόμενος και στην επιτυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών και προηγούμενα χρόνια. Όπως ανέφερε, η άνοια αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και η άσκηση είναι το φάρμακο και για να προλάβει προβλήματα υγείας και για να τα θεραπεύσει.

To Ioannina Lake Run διοργανώνουν η ΑΜΚΕ Limni και ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Μεγάλος χορηγός είναι η εταιρεία Βίκος Α.Ε., επίσημος χορηγός η bwin και χορηγοί η Τράπεζα Ηπείρου και η Puma. Επίσημοι υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Energean, Volton, Garmin, Conferre SA και Wapp. Χορηγοί μετακίνησης είναι η Cupra και η Autolinea Ioannina, και επίσημος χορηγός αερομεταφορών η Aegean. Υποστηρικτές τροφοδοσίας οι Γιολδάσης, Dole, Αλλατίνη, Nomad και Maurten.

Προηγούμενο άρθρο

ΑΔΕΔΥ: Προετοιμασία για τη ΔΕΘ και πανελλαδική συνδιάσκεψη στα Γιάννενα τον Οκτώβρη

Επόμενο άρθρο

Aκυρώνεται η ομιλία και η συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Επόμενο άρθρο
MITSOKATKIS

Aκυρώνεται η ομιλία και η συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Πρόσφατα νέα

Νίκη επί της Καβάλας για τη φανέλα και το γόητρο!

Τέλος εποχής την Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα με ελπίδα να ξεκινήσει νέα

24 Απριλίου 2026
ioannina-psila

Πρόγραμμα  “In Loco” για την ένταξη μεταναστών

24 Απριλίου 2026
“Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα” από την Ομάδα Τέχνης “βορείως”

«Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα» ξανά την Κυριακή

24 Απριλίου 2026
giatros-

Γιατί έμεινε εκτός επαναληπτικών εκλογών στον Π.Ι.Σ. εξηγεί ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων

24 Απριλίου 2026
Εγνατία της μιας λωρίδας και των αυξημένων διοδίων…

Σοβαρές οι επιπτώσεις, αλλά περιορισμένες οι δυνατότητες παρέμβασης

24 Απριλίου 2026
Από φυσικά αίτια ο  θάνατος ψαριών στην Παμβώτιδα

Από φυσικά αίτια ο  θάνατος ψαριών στην Παμβώτιδα

24 Απριλίου 2026

Δημοφιλή

«Βγάζει μάτι» υπόθεση κομμώτριας στα Γιάννενα με 472.200 ευρώ αδήλωτη περιουσία

«Βγάζει μάτι» υπόθεση κομμώτριας στα Γιάννενα με 472.200 ευρώ αδήλωτη περιουσία

21 Απριλίου 2026
Διαβεβαίωση Σιόντη ότι το -3 θα είναι προσωρινό, αλλά οι αντοχές του τελείωσαν!

Στο χέρι του Σιόντη αν θα εμφανίσει επενδυτή ή συμπαίκτη

31 Μαρτίου 2026
Νίκη επί της Καβάλας για τη φανέλα και το γόητρο!

Τέλος εποχής την Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα με ελπίδα να ξεκινήσει νέα

24 Απριλίου 2026
Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Η μάχη με τις αφαιρέσεις βαθμών συνεχίζεται

16 Απριλίου 2026
Διάσταση απόψεων στην Ογκολογική του ΠΓΝΙ

Στα άκρα η κόντρα για την Ογκολογική

20 Απριλίου 2026
Όταν το κλίμα αλλάζει, το τραπέζι αδειάζει

Όταν το κλίμα αλλάζει, το τραπέζι αδειάζει

3 Απριλίου 2026
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Νίκη επί της Καβάλας για τη φανέλα και το γόητρο!

Τέλος εποχής την Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα με ελπίδα να ξεκινήσει νέα

24 Απριλίου 2026
ioannina-psila

Πρόγραμμα  “In Loco” για την ένταξη μεταναστών

24 Απριλίου 2026
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ