• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Ήπειρος

Δημήτρης Παπαγεωργίου ο νέος Δήμαρχος

από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ
28 Φεβρουαρίου 2023
σε Ήπειρος
papageorgiou_
Share on FacebookShare on Twitter

Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Η διαδικασία εκλογής ολοκληρώθηκε απόψε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή».

Ο κ. Παπαγεωργίου έλαβε ωστόσο 8 από τις 11 ψήφους, αφού δεν ψήφισαν το νέο Δήμαρχο απέχοντας οι Γιάννης Λυκογιώργος, Βαγγέλης Πήχας και Νατάσα Τύρου.

Η σύγκλιση της δημοτικής ομάδας έγινε από τον Γιάννη Τσίμαρη, τον δημοτικό σύμβουλο που είναι ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο νομικό σκέλος της διαδικασίας ενώ έκανε και μία εκτενή και συγκινητική αναφορά στον Μωυσή Ελισάφ.

«Βρισκόμαστε απόψε ενώπιον μιας ιστορικής στιγμής για την πόλη. Μιας στιγμής που κανένας δεν φανταζόταν όταν βρισκόμασταν στα πρώτα βήματα της «Νέας Εποχής», μιας στιγμής που κανένας δεν ήθελε να πιστέψει μέχρι και πριν από λίγες μέρες.

Ο Δημαρχός μας , ο  Μωυσής  Ελισάφ  της προσφοράς, του πνεύματος του πολιτισμού και της ευθύνης , ο οποίος  πριν τέσσερα χρόνια περίπου ξεκίνησε την πορεία για την αναγέννηση του Δήμου μας δεν είναι πια μαζί μας.

Δίπλα του βρεθήκαμε όλοι όσοι είμαστε εδώ απόψε και εκατοντάδες άλλοι που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτιά μας σε όλο το Δήμο.   Μαζί του   και  οι πολίτες που τον ανέδειξαν  Δήμαρχο τους.

Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Μωυσής δεν είναι ανάμεσά μας.

Δυσκολευόμαστε να δεχθούμε ότι δεν βρίσκεται στο γραφείο του, δεν δίνει οδηγίες, δεν ρωτάει για κάθετι μικρό και σημαντικό.

Γράφτηκαν πολλά για τον δήμαρχο Ιωαννίνων τις προηγούμενες ημέρες.

Θέλω να πω τούτο..

Η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ άνοιξε ένα νέο παράθυρο στην πόλη των Ιωαννίνων. Ήταν μία κορυφαία στιγμή για την ιστορία της πόλης. Ο θάνατός του δεν θα πρέπει να κλείσει το παράθυρο αυτό… Είναι δικό μας χρέος να το κρατήσουμε διάπλατα ανοιχτό και να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τα Γιάννενα της Νέας Εποχής.

Του το οφείλουμε..» ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίμαρης η εκλογή νέου δημάρχου γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 60 του Νόμου 3852/2010 όπως σήμερα ισχύει .

 «Το πράττουμε  με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα, την οποία πάντα και  εκ πεποιθήσεως επιδίωκε  και προσπαθούσε να  διασφαλίσει   ο  Δήμαρχος  και  η παράταξή μας.

  Οι πολίτες το 2019  επέλεξαν την παράταξη Νέα Εποχή και τον προταθέντα  από αυτή  Μωυσή Ελισάφ για Δήμαρχό τους . Η παράταξη μας Νέα Εποχή και  ο Μωυσής Ελισαφ ως  ο επικεφαλής συνδυασμού που πλειοψήφησε, έλαβαν  από τους πολίτες την  εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος που εξήγγειλαν.

   Η παράταξη αυτή  επιλέγει κατά νόμο σήμερα τον αντικαταστάτη του  Δημάρχου μας, δικαίωμα που το έχει  και νομικά και ηθικά . Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στην βούληση  του  εκλογικού σώματος.

   Επιδιώκοντας  την  τήρηση της νομιμότητας ο Δήμαρχος  απευθύνθηκε  έγκαιρα από την 10/1/2023 εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών  παραθέτοντας και μάλιστα   απολύτως  τεκμηριωμένα  την δική του άποψη , χωρίς να έχει υπάρξει έως σήμερα καμία απολύτως διαφορετική άποψη.

    Να είστε   βέβαιοι  ότι  η παράταξή μας, όλοι μας, μετά την ολοκλήρωση της  εκλογικής μας διαδικασίας, θα συνεχίσουμε   με ενότητα να εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε της  δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών  με αίσθημα ευθύνης προς την παρακαταθήκη του Δημάρχου μας» κατέληξε ο κ. Τσίμαρης.

Οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι με μυστική ψηφοφορία ανέδειξαν τον Δημήτρη Παπαγεωργίου ως νέο Δήμαρχο των Ιωαννίνων.

Ο ίδιος συγκινημένος απεύθυνε τις ευχαριστίες του και δεσμεύτηκε για σκληρή και επίπονη δουλειά με βάση τις αρχές και το έργο του Μωυσή Ελισάφ.

«Η σημερινή ήταν μία πραγματικά  δύσκολη διαδικασία.  Και ήταν δύσκολη επειδή η δημοτική μας ομάδα συνήλθε για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του  ηγέτη και δημάρχου μας Μωυσή Ελισάφ.

Η απουσία του είναι δυσαναπλήρωτη.

Ταυτόχρονα   καθιστά  τις δικές μας ευθύνες απέναντι στους δημότες  ακόμη μεγαλύτερες.

Δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω με  συνέπεια το πρόγραμμα της παράταξής μας, τις προτεραιότητες και τους στόχους που είχαμε θέσει, το όραμα του Μωυσή Ελισάφ για μία πόλη που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και έναν Δήμο που θα βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών.

Με διάθεση για συνεργασία, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη και  με σκληρή δουλειά θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα επιδιώκοντας το καλύτερο.

Η  παράταξη μας τιμώντας τις δεσμεύσεις της θα είναι παρούσα  στην επόμενη  ημέρα.  Με σεβασμό στη μνήμη  και στην παρακαταθήκη του δημάρχου μας  θα  εργαστούμε με ενότητα  και  αίσθηση καθήκοντος  για να ολοκληρώσουμε το έργο μας  για το οποίο και  θα κριθούμε .  Στην  πορεία αυτή  δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές.

Θέλω να ευχαριστήσω  από καρδιάς  όλους τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Παπαγεωργίου με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής.  

Αντιδράσεις

‘Η παράταξη “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία” με ανακοίνωσή της, έκανε σαφές πως δεν θα αμφισβητήσει τις δρομολογημένες διαδικασίες, παρ’ ότι διαφωνεί με την ερμηνεία του νόμου που επέλεξε ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι περί αυτόν, κι ενώ και νέα δεδομένα προστίθενται στην όλη συζήτηση που αποδεικνύουν πως έχουν πάρει το λάθος δρόμο… Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης αποτελεί ένα δεδικασμένο που δε μπορεί να μη το λάβει υπόψιν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία απευθύνθηκε ήδη καταθέτοντας ερώτημα για τον ορθό τρόπο επιλογής του νέου Δημάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσόλης. Με την ανακοίνωση της παράταξής του, ο Ν. Γκόντας επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ερασιτεχνισμοί των… “μαθητευόμενων μάγων” του Δημαρχείου, για τη λειτουργία του Δήμου εν γένει αλλά επέλεξε στη φάση αυτή να παραμείνει μέλος της ενιαίας δημοτικής αρχής.

Από τη μεριά της η Όλυ Τσουμάνη έκανε το πιο κάτω σχόλιο:

«Αφού η δεύτερη παράταξη (Ελισαφ), η τέταρτη παράταξη (Γκόντα) και η πέμπτη παράταξη (Μπαρτζώκα) , όπως αναδείχτηκαν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, συνδιοίκησαν το Δήμο για 4 χρόνια και σε αγαστή συνεργασία ψήφισαν ομόφωνα όλα τα σοβαρά θέματα όπως το ΣΔΙΤ για τα led, η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, η ρουφιανοέξυπνη πόλη, η απόλυση των 40 συμβασιούχων καθαριστριών, η απόλυση των 10 μουσικών της φιλαρμονικής κλπ, τώρα άρχισαν οι γκρίνιες για την εκλογή του Δημάρχου. 

Η συζήτηση για το ποιοι πρέπει να ψηφίσουν για Δήμαρχο (μόνο η παράταξη του Δημάρχου ή η σύμπραξη των 3 δημοτικών παρατάξεων) τη στιγμή μάλιστα που “ορκίζονται” ότι θα σεβαστούν την απόφαση της παράταξης του Δημάρχου, είναι προσπάθεια δημιουργίας αντιπολιτευτικού κλίματος που στόχο έχει να “σκεπάσει σαν τη γάτα”, τη στήριξη που παρείχαν οι παρατάξεις τόσο καιρό. 

Ο λαός της πόλης πρέπει να έχει καθαρό ότι με τις ίδιες δοκιμασμένες αντιλαϊκές δημοτικές παρατάξεις και με την ίδια αντιδημοκρατική συνταγή των νομοθετημάτων Θεοδωρικάκου, διοικώντας με το ίδιο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, είτε όλοι μαζί ψηφίσουν είτε μόνο η παράταξη του Δημάρχου ψηφίσει, η συνέχεια της δημοτικής θητείας δεν θα αλλάξει από την μέχρι τώρα πορεία της. 

Το μόνο που θα αλλάξει την μέχρι τώρα πορεία είναι οι λαϊκοί αγώνες στους οποίους ηγήθηκαν και στην πόλη μας και πανελλαδικά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ. Ούτε άλλοθι, ούτε συγχωροχάρτι : ισχυρό ΚΚΕ!» 

Προηγούμενο άρθρο

Τα ψηφοδέλτια της… οργής

Επόμενο άρθρο

Εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη

Επόμενο άρθρο
tempi-trena

Εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη

Πρόσφατα νέα

panelladikes

Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα στα ΕΠΑΛ

1 Ιουνίου 2023
antiplimmyrika-erga

Εγκρίθηκαν 10,8 εκ. ευρώ για έργα υδροδότησης

1 Ιουνίου 2023
THEMELIS-SPYROS

Για δες ποιοι μιλάνε

1 Ιουνίου 2023
kounoupia

Μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια

31 Μαΐου 2023
Frenti-Mpeleri-

Την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη ζητάει η ΚΕΔΕ

31 Μαΐου 2023
POLITIKI-PROSTASIA-πολιτική-προστασία

Κινητό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και στην Ήπειρο

31 Μαΐου 2023

Δημοφιλή

εδρες

Το παράδοξο με τις έδρες στα Γιάννενα

21 Μαΐου 2023
γατσιος-κωστας-συνέντευξη

«Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται ως πρωταγωνιστής»

11 Μαΐου 2023
αμυρασ-ηπειροσ

«Στόχος για τα Ιωάννινα περισσότερες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας»

16 Μαΐου 2023
THEMELIS-SPYROS

Στην τελική ευθεία

17 Μαΐου 2023
κεφαλα 2023

Μ. Κεφάλα: «Μαζί με τους πολίτες κερδίζουμε μικρές και μεγάλες μάχες για τον τόπο μας»

9 Μαΐου 2023
καλπεσ-παραβαν-kalph

Με βήμα ταχύ για νέες εκλογές

24 Μαΐου 2023
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

panelladikes

Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα στα ΕΠΑΛ

1 Ιουνίου 2023
antiplimmyrika-erga

Εγκρίθηκαν 10,8 εκ. ευρώ για έργα υδροδότησης

1 Ιουνίου 2023
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Home 2
  • Home 3
  • Home 4
  • Home 5
  • Home 6
  • Δείγμα σελίδας
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ