Παράσταση διαμαρτυρίας, κόντρα στις καιρικές συνθήκες, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες των Ιωαννίνων, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, έμποροι και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, ένωσαν τη φωνή τους για να αποσυρθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το φορολογικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση και για το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εμφανίζεται αποφασισμένη να το περάσει, με λίγες αλλαγές και χωρίς να αλλάξει η φιλοσοφία του.
Το πλήθος κρατώντας πλακάτ και πανό διαμαρτυρήθηκε για τη “φοροληστεία” όπως χαρακτηριστικά είπαν οι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και την κάλεσαν να αποσύρει το νομοσχέδιο.
Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες από σχεδόν όλους τους κλάδους καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί καλέσματα συμμετοχής από τον Δικηγορικό Σύλλογο, το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, τον Σύλλογο Φοροτεχνικών-Λογιστών, τον Οδοντιατρικό Σύλλογος, το Σύλλογο Συμβολαιογράφων και τον Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών, ενώ την παράσταση διαμαρτυρίας στήριξαν με ανακοινώσεις τους τόσο η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, όσο και το τοπικό ΚΚΕ.













