Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Βαλάνειος Σχολή» προχωρά σε συλλογική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 08:15, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό του σχολείου, με βασικό αίτημα την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του πέτρινου κτηρίου.
“Οι γονείς θα δηλώσουμε έμπρακτα ότι η ασφάλεια των παιδιών μας και η κατάσταση του σχολικού τους περιβάλλοντος δεν μπορούν να περιμένουν άλλο,
καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί άμεσα και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη σχολική κοινότητα”, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν μπορεί να γίνει χωρίς να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα την ασφάλεια και την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ο Σύλλογος ζητά από τον Δήμο Ιωαννιτών, να παρουσιάσει τις εργασίες και παρεμβάσεις που απαιτούνται, να ενημερώσει επίσημα για τα αποτελέσματα των τεχνικών ελέγχων και αυτοψιών, να γνωστοποιήσει τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι παραμένει σε εκκρεμότητα, να δεσμευτεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων εργασιών, και να διασφαλίσει την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων.
Παράλληλα, ο Σύλλογος έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση του σχολείου αντίγραφα της σχετικής αλληλογραφίας, τεχνικών εκθέσεων, πορισμάτων αυτοψιών και λοιπών εγγράφων, καθώς και συγκεκριμένες ημερομηνίες για όλες τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
“Η παράσταση διαμαρτυρίας, επισημαίνει ο Σύλλογος, αποτελεί θεσμική, συλλογική και ειρηνική δράση των γονέων. Δεν στρέφεται εναντίον προσώπων. Στόχος είναι να υπάρξουν, επιτέλους, συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις”,















