• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Αύριο η απολογία των κατηγορουμένων

από Συντακτική Ομάδα
11 Απριλίου 2023
σε Επικαιρότητα
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στις 9 το πρωί, έλαβαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το επεισόδιο της άγριας συμπλοκής με οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα στα Σεισμόπληκτα την περασμένη Παρασκευή.

Ο λόγος της νέας προθεσμίας ήταν το γεγονός ότι την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων και ενδεχομένως σε αυτούς να προστεθούν και οι άλλοι δύο, ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

H ταυτότητα  των κατηγορουμένων

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας, αργά το απόγευμα της Δευτέρας του τηλεφώνησε ζητώντας βοήθεια ο πατέρας των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, ο οποίος όπως είπε, είναι οδοντίατρος των Ιωαννίνων και επίσης ψάλτης σε μεγάλη εκκλησία της πόλης… Έκανε την έρευνά του ο δικηγόρος για την οικογενειακή κατάσταση των κατηγορουμένων και κατέληξε σε αυτά. 

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για συμπλοκή μεταξύ οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ολυμπιακού και τα δυο παιδιά που υπερασπίζεται πλέον κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αδικήματα περί βίας σε αθλητικούς χώρους, για οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Η βοήθεια ζητήθηκε γιατί οι δικηγόροι που είχε επιλέξει η οικογένεια δέχτηκαν απειλές και παραιτήθηκαν φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιτότητα.

“Θα μελετήσω τη δικογραφία και θα προσπαθήσω να συντάξω υπομνήματα ώστε να διευκολύνω τη διαδικασία. Είναι δύσκολη η θέση μου, γιατί δε γνωρίζω την προανακριτική διαδικασία” σημείωσε, ευχήθηκε ανάρρωση στον τραυματία που νοσηλεύεται βαριά στο νοσοκομείο και πρόσθεσε πως είναι θετικό υπερασπιστικά όπως του μετέφερε συνάδελφός του που παραμένει συνήγορος άλλου κατηγορούμενου, ότι πρόκειται περί συμπλοκής και αναγνωρίζονται οι συνθήκες εν βρασμώ ψυχής κάτι που προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας που δείχνουν κατά το γνωστό ποινικολόγο, ότι τα αυτοκίνητα των οπαδών του ΠΑΣ κυνηγούσαν τα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων.

Επίσης, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχουν αποδοθεί κατηγορίες κακουργηματικές και για τους φερόμενους ως θύματα, οι δύο εκ των οποίων απολογήθηκαν και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

“Ο χάρτης των επεισοδίων στα γήπεδα έχει αλλάξει, όταν ήμουν πρόεδρος στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπήρχαν τέτοια” σχολίασε ο κ. Κούγιας και εκτίμησε σχεδόν βέβαια πως είτε ο ένας είτε περισσότεροι κατηγορούμενοι θα έχουν εμπλακεί και στο παρελθόν σε επεισόδια.

Η προϋπηρεσία στον ΠΑΣ

Ερωτηθείς σχετικά με την προϋπηρεσία του στη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και την απόφασή του να αναλάβει μια υπόθεση στην οποία ως θύματα φέρονται οπαδοί του ΠΑΣ, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στο παρελθόν λέγοντας πως αναγκάστηκε να πουλήσει τον ΠΑΣ, γιατί ήρθε σε κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς, κόντρα που ξεκίνησε όπως υποστήριξε με έναν δάσκαλο, όταν ανακαλύφθηκε πως ανιψιά του έκλεβε από το ταμείο 140.000 ευρώ.

Εξέφρασε δε ξεκάθαρη θέση για τους οπαδούς σημειώνοντας: “δε θεωρώ οπαδούς των ομάδων αυτούς που πηγαίνουν στο γήπεδο για να κάνουν επεισόδια, δε θεωρώ οπαδούς των ομάδων αυτούς που βρίζουν μανάδες, που δε σέβονται ιερά και όσια και που πραγματικά στο γήπεδο πηγαίνουν με ρόπαλα… Εγώ στα Γιάννενα έζησα μόνο ευτυχισμένες στιγμές. Το να μπαίνω στη λογική επειδή κάποιοι οργανωμένοι του ΠΑΣ Γιάννινα με ρόπαλα και ξύλα, συνεπλάκησαν με κάποιους άλλους οργανωμένους του Ολυμπιακού με ρόπαλα και ξύλα και κάποιος χαροπαλεύει αυτή τη στιγμή, δεν έχω καμία αναστολή να συγχύσω την παλιά μου σχέση με τον ΠΑΣ και προσφορά μου εκεί και την αγάπη που έχω για την πόλη, με το καθήκον μου, το καθήκον μου είναι ιερό, είναι αυτό που με έκανε να πατάω στα πόδια μου και να αγοράζω μετοχές μεγάλων ομάδων”.

“Θα πρέπει να κινητοποιηθούν στα Γιάννενα γιατί τα Γιάννενα έχουν μια άλλη ποδοσφαιρική κουλτούρα και να αποβάλουν από τις τάξεις τους αυτό το κομμάτι των οπαδών του ΠΑΣ που με τις δικές του επιλογές συμμετείχε σε αυτή τη συμπλοκή και που παραλίγο να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος», κατέληξε επισημαίνοντας την πιθανότητα στην εντατική σήμερα να βρισκόταν ένας εκ των κατηγορουμένων.

Παραιτήθηκε ο συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων

Στο μεταξύ, την παραίτηση του από την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα, υπέβαλε ο δικηγόρος Παναγιώτης Κατσάνος.

«Η νομική παιδεία και οι ποινικοί δικονομικοί κανόνες επιβάλλουν το τεκμήριο της αθωότητας καθενός των κατηγορουμένων να γίνεται σεβαστό από όλους και ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την ορθή νομική αξιολόγηση μίας κατηγορίας είναι το Δικαστήριο. Παρά ταύτα προσωπικές μου αναφορές, βιώματα, αρχές και αξίες καθώς και η πλήρης αντίθεση μου σε συμβάντα βίας, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το αληθές νόημα του αθλητισμού, απ’ όπου αυτά και αν προέρχονται, καθώς και η επαγγελματική μου ευσυνειδησία καθιστούν αδήριτη και επιτακτική – ως άλλωστε και ο Κώδικας περί Δικηγόρων προβλέπει- την ανάγκη αποχώρησης- παραίτησης μου από την υπεράσπιση του εντολέα μου ενώπιον της κ. Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατά την απολογία του την Μ. Τρίτη, 11η.4.2023, για τα φερόμενα συμβάντα, που έλαβαν χώρα την 7η4.2023 στην περιοχή των Ιωαννίνων», αναφέρει σε δήλωσή του.

Η Νεολαία Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νεολαία Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της τονίει μεταξύ άλλων:

«Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, βλέπουμε την υποκρισία της πολιτείας και την απάθεια και αδράνεια των ΠΑΕ του Ελληνικού ποδοσφαίρου που συναντιούνται για να “λύσουν” τα προβλήματα αυτού, αλλά έχουν αφήσει τους οπαδούς των ομάδων τους να δρουν ανεξέλεγκτοι.

Το σημαντικό αυτή την ώρα είναι ότι ο 30χρονος Δημήτρης δίνει μάχη για την ζωή του και ελπίζουμε και ευχόμαστε να τα καταφέρει. Απαιτούμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Να μπει ένα τέλος στις δολοφονίες οπαδών και στην έξαρση της οπαδικής βίας. Να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την δολοφονία του Άλκη και τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη και να γίνει σαφές το μήνυμα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό».

Η ΚΝΕ

Η ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ καταγγέλλει το περιστατικό στα Σεισμόπληκτα και εύχεται στους τραυματίες καλή ανάρρωση.

«Η δολοφονική επίθεση φέρνει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία. Η αγνή αγάπη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων της πόλης για τον αθλητισμό, ανεξαρτήτου ομάδας προτίμησης, δεν έχει καμία σχέση με τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα» συμπεραίνει η ΚΝΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Το αιματηρό επεισόδιο στα Γιάννινα, είναι άλλη μια οδυνηρή στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο που παραμένει μια μικρογραφία της κοινωνίας, που ανατροφοδοτείται με τη βία ως συνήθεια, αυτή που ζούμε καθημερινά παντού, ειδικά τα τελευταία 12 χρόνια: στη δουλειά, στην καθημερινότητα, στις απεργίες».

Προηγούμενο άρθρο

Ωπα και νάμαι…

Επόμενο άρθρο

Περιοδεία Κ. Γάτσιου και συναντήσεις με πολίτες

Επόμενο άρθρο

Περιοδεία Κ. Γάτσιου και συναντήσεις με πολίτες

Πρόσφατα νέα

Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Η μάχη με τις αφαιρέσεις βαθμών συνεχίζεται

16 Απριλίου 2026
noi-718x375

                                    Τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στη μάχη του  92ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος!                                   

16 Απριλίου 2026
Τον ορεινό τουρισμό στην Ήπειρο εκθειάζει το Bloomberg

Τον ορεινό τουρισμό στην Ήπειρο εκθειάζει το Bloomberg

16 Απριλίου 2026
Σεμινάριο βιολοντσέλου και συναυλία

Σεμινάριο βιολοντσέλου και συναυλία

16 Απριλίου 2026
Η φοιτητική μέριμνα θα το κάνει πιο ελκυστικό

Η φοιτητική μέριμνα θα το κάνει πιο ελκυστικό

16 Απριλίου 2026
Επανασχεδιασμό της άρδευσης στον κάμπο της Λαψίστας προτείνει η παράταξη  “Ήπειρος Όλον-Τόπος να Ζεις”

ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας: “Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί…”

16 Απριλίου 2026

Δημοφιλή

Διαβεβαίωση Σιόντη ότι το -3 θα είναι προσωρινό, αλλά οι αντοχές του τελείωσαν!

Στο χέρι του Σιόντη αν θα εμφανίσει επενδυτή ή συμπαίκτη

31 Μαρτίου 2026
E-65: Μόνο η διαγράμμιση έμεινε στο Καλαμπάκα – Οξύνεια

E-65: Μόνο η διαγράμμιση έμεινε στο Καλαμπάκα – Οξύνεια

23 Μαρτίου 2026
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟΥΣ Ν.Α.: «Τους καλώ να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι πορευόμαστε αυτόνομα χωρίς προστάτες και χωρίς συμβιβασμούς»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟΥΣ Ν.Α.: «Τους καλώ να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι πορευόμαστε αυτόνομα χωρίς προστάτες και χωρίς συμβιβασμούς»

26 Μαρτίου 2026
Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Η μάχη με τις αφαιρέσεις βαθμών συνεχίζεται

16 Απριλίου 2026
Μικρή περιπέτεια για μαθητές από τα Ιωάννινα σε εκδρομή στην Αθήνα – Σύγκρουση λεωφορείου με αστικό

Μικρή περιπέτεια για μαθητές από τα Ιωάννινα σε εκδρομή στην Αθήνα – Σύγκρουση λεωφορείου με αστικό

23 Μαρτίου 2026
Διάσταση απόψεων στην Ογκολογική του ΠΓΝΙ

Διάσταση απόψεων στην Ογκολογική του ΠΓΝΙ

17 Μαρτίου 2026
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Η μάχη με τις αφαιρέσεις βαθμών συνεχίζεται

16 Απριλίου 2026
noi-718x375

                                    Τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στη μάχη του  92ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος!                                   

16 Απριλίου 2026
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ
  • Πρώτα οι μελέτες, μετά οι αποφάσεις