Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στη «Σκηνή 125» και να παρακολουθήσουμε την παιδική μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Σταχτοπούτα» από την «Θεατρική Συμπαιγνία».
Μια παράσταση που δεν πέφτει στην παγίδα του «εύκολου» ή του «ευκαιριακού», όπως δυστυχώς κάνουν πολλές παραστάσεις που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά.
Αντίθετα, όλοι οι συντελεστές της, όχι μόνο οι ηθοποιοί δηλαδή, φαίνεται ότι έχουν επενδύσει ώρες δουλειάς προκειμένου να υπάρξει ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα το οποίο κερδίζει πόντους φυσικά και από τις ερμηνείες που είναι, αναπόφευκτα, το βασικό κριτήριο για έναν θεατή.
Ωστόσο, στην παράταση αυτή δεν υστερεί ούτε το κείμενο, που είναι πού καλογραμμένο, ούτε η σκηνοθετική άποψη, η οποία κατορθώνει να ζωντανέψει μέσα σε μια μικρή θεατρική σκηνή τις εικόνες που έχουμε όλοι λίγο πολύ στο μυαλό μας από το πασίγνωστο παραμύθι.
Είναι ευτύχημα για τα Γιάννενα η ύπαρξη τέτοιων καλλιτεχνικών ομάδων οι οποίες παρουσιάζουν υψηλού επιπέδου παραστάσεις στο κοινό, γιατί μικροί, αλλά και μεγάλοι, τις έχουμε πραγματικά ανάγκη.
*Η Σταχτοπούτα ανεβαίνει κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. και τις 5 μ.μ. στη «Σκηνή 125», στο ΚΕΠΑΒΙ.












