• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Πρόοδος εργασιών στο νέο γηροκομείο

από Συντακτική Ομάδα
8 Σεπτεμβρίου 2025
σε Επικαιρότητα
Πρόοδος εργασιών στο νέο γηροκομείο
Share on FacebookShare on Twitter

Ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς ακολουθούν οι εργασίες για την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» και τη δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, στο παρακείμενο κτίριο που ήταν για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο. Ταυτόχρονα  στο νέο κτίριο θα λειτουργήσει και μια άλλη δομή, για το Αλτσχάιμερ η οποία θα διαθέτει και τρεις κινητές μονάδες για επισκέψεις σε σπίτια και τη φροντίδα ηλικιωμένων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στάθηκε στη σημασία του έργου και στην ανταπόκριση της κοινωνίας: «Δεν είναι ότι το θέλω εγώ, είναι ότι το θέλει ο τόπος. Και όταν λέω ότι το θέλει ο τόπος δεν εννοώ ότι σηκώθηκαν οι άνθρωποι και απαιτούσαν και έλεγαν θέλουμε να κάνετε αυτό. Εννοώ ότι έχουμε ανάγκη από τέτοιες δομές και έχουμε ανάγκη διότι δεν υπάρχουν αυτές οι δομές και μάλιστα δεν υπάρχουν σύγχρονες δομές. Ούτε για τους παππούδες, για τους γονείς μας δηλαδή, αύριο μεθαύριο και για εμάς, αλλά ούτε και για ειδικές ασθένειες όπως είναι η Άνοια, το Alzheimer κτλ.».

Βλέποντας αυτή την αναγκαιότητα, επέμενε ο ίδιος να γίνει αυτό το έργο. Όπως ωστόσο τόνισε, δεν είχε από την αρχή την υποστήριξη που αναμένονταν  ένα τέτοιο  εγχείρημα, “όμως εμείς δεν το βάζουμε κάτω όταν έχουμε δυσκολίες”, όπως είπε. «Κάνουμε το σταυρό μας και προχωρούμε και αν είναι δίκαιο και σωστό αυτό που κάνουμε, το ευλογεί ο Θεός. Αν δεν είναι, αποτυγχάνουμε. Έχουμε αποτύχει και σε πράγματα και δεν φοβόμαστε να αποτύχουμε, διότι είμαστε άνθρωποι και μπορεί να κάνουμε και λάθος επιλογές. Αυτή φαίνεται ότι είναι σωστή η επιλογή, γιατί την έχει ανάγκη ο τόπος μας, η κοινωνία μας και γι’ αυτό έχουμε και ιδιαίτερη ευλογία από το Θεό» σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στην οικονομική στήριξη που λαμβάνει το εγχείρημα μιλώντας για συγκεκριμένα πρόσωπα, γνωστούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές που έχουν συνδράμει ή έχουν υποσχεθεί να στηρίξουν το έργο. «Βλέπετε ότι εγώ πίεσα αρκετά να βοηθήσουν και οι άνθρωποι εδώ και με τις λαχειοφόρους αγορές και με τους εράνους που κάναμε και θα κάνουμε. Όταν βλέπουν οι άνθρωποι ότι γίνεται κάτι καλό, κάτι αναγκαίο, σιγά σιγά και αυτοί ευαισθητοποιούνται και βοηθούν, αλλά βάζει και ο Θεός στον καλό λογισμό και στο νου και στην καρδιά των ανθρώπων και ανταποκρίνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε δε πως υπάρχουν πλέον πολλές δωρεές, πάρα πολλά χρήματα για να συνεχίσουν οι εργασίες. Τώρα ήδη θα αρχίσουν να γίνονται όλα τα μπάνια, 100 μπάνια, τα οποία θα τα πληρώσει με δωρεά που ήδη αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού που έχει ο ο Θανάσης Μαρτίνος. Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος εφοπλιστής και η σύζυγός τους βοηθούν στο γηροκομείο αυτά τα χρόνια που χτίζεται. Ήδη βοηθά επίσης πάρα πολύ και ο εφοπλιστής Λαιμός. Προχθές επίσης με την ευκαιρία της παρουσίας του για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της P&I ο κύριος Ρόκενχόιζερ από τη Γερμανία υποσχέθηκε να στηρίξει τη Μητρόπολη όταν το ζητήσει. Κι αυτοί έχουν βοηθήσει πολύ και θα βοηθήσουν κι άλλο, είπε.

«Και βέβαια ευελπιστούμε και στην ευαισθητοποίηση όπως είπα και των τοπικών ανθρώπων άλλοι από το περίσσευμα, άλλοι από το υστέρημα, να βοηθήσουν γιατί αυτή είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Πρέπει να πω επίσης ότι βοήθησαν αρκετά, με πολλά χρήματα και κάποιες ενορίες που είχαν τη δυνατότητα» όπως συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως οι εργασίες όχι μόνο προχωρούν με ταχύτητα, αλλά βρίσκονται και μπροστά από το χρονοδιάγραμμα: «Όχι μόνο προχωρούν οι εργασίες, αλλά είμαστε και μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε βάλει και μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν πάρα πολλά πράγματα, δηλαδή και πάλι θα αλλάξει εντελώς η εικόνα αυτή που βλέπουμε σήμερα. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό, ευχαριστώ και το Θεό, ευχαριστώ και τους ανθρώπους και ευελπιστώ ότι γρήγορα θα μας αξιώσει ο Θεός να κάνουμε και τα εγκαίνια και να χαρούμε ένα ακόμα Ίδρυμα το οποίο, επαναλαμβάνω, το έχει μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας».

Ιδιαίτερη αναφορά τέλος έκανε και σε μια νέα δομή που έρχεται να λειτουργήσει. Ήδη έχουν βγει τα αποτελέσματα ενός διαγωνισμού που αφορά τη λειτουργία μιας δομής για το Αλτσχάιμερ, η οποία εμπεριέχει και τρεις κινητές μονάδες. Δηλαδή, οι τρεις μονάδες που θα πηγαίνουν οι ειδικοί σε σπίτια να επισκέπτονται ανήμπορους και ηλικιωμένους ανθρώπους. Η Μητρόπολη προκρίθηκε σε αυτόν τον διαγωνισμό. Έχει βγει επίσης και ανάδοχος, ο οποίος θα αναλάβει ένα κομμάτι, μια μικρή πτέρυγα αυτού του νέου κτιρίου, έτσι ώστε να λειτουργήσει αυτή η δομή. «Πιστεύω ότι, αν όχι μέχρι τέλος του χρόνου, στις αρχές του επόμενου χρόνου θα λειτουργεί και αυτή» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθρο

Πώς μπορείτε να κάνετε μια ιδανική και οικονομική ανακαίνιση στην κουζίνα σας;

Επόμενο άρθρο

Πρωτιά  για τον Γιαννιώτη φοιτητή Λευτέρη Δήμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Επόμενο άρθρο
Πρωτιά  για τον Γιαννιώτη φοιτητή Λευτέρη Δήμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Πρωτιά  για τον Γιαννιώτη φοιτητή Λευτέρη Δήμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Πρόσφατα νέα

Νίκη επί της Καβάλας για τη φανέλα και το γόητρο!

Τέλος εποχής την Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα με ελπίδα να ξεκινήσει νέα

24 Απριλίου 2026
ioannina-psila

Πρόγραμμα  “In Loco” για την ένταξη μεταναστών

24 Απριλίου 2026
“Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα” από την Ομάδα Τέχνης “βορείως”

«Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα» ξανά την Κυριακή

24 Απριλίου 2026
giatros-

Γιατί έμεινε εκτός επαναληπτικών εκλογών στον Π.Ι.Σ. εξηγεί ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων

24 Απριλίου 2026
Εγνατία της μιας λωρίδας και των αυξημένων διοδίων…

Σοβαρές οι επιπτώσεις, αλλά περιορισμένες οι δυνατότητες παρέμβασης

24 Απριλίου 2026
Από φυσικά αίτια ο  θάνατος ψαριών στην Παμβώτιδα

Από φυσικά αίτια ο  θάνατος ψαριών στην Παμβώτιδα

24 Απριλίου 2026

Δημοφιλή

Διαβεβαίωση Σιόντη ότι το -3 θα είναι προσωρινό, αλλά οι αντοχές του τελείωσαν!

Στο χέρι του Σιόντη αν θα εμφανίσει επενδυτή ή συμπαίκτη

31 Μαρτίου 2026
«Βγάζει μάτι» υπόθεση κομμώτριας στα Γιάννενα με 472.200 ευρώ αδήλωτη περιουσία

«Βγάζει μάτι» υπόθεση κομμώτριας στα Γιάννενα με 472.200 ευρώ αδήλωτη περιουσία

21 Απριλίου 2026
Ο Θέμης Πατρινός τελευταία μεταγραφή στον ΠΑΣ, αμφίβολος για Ν. Βόλου ο Δόσης – Μπαίνει ο Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Η μάχη με τις αφαιρέσεις βαθμών συνεχίζεται

16 Απριλίου 2026
Διάσταση απόψεων στην Ογκολογική του ΠΓΝΙ

Στα άκρα η κόντρα για την Ογκολογική

20 Απριλίου 2026

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟΥΣ Ν.Α.: «Τους καλώ να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι πορευόμαστε αυτόνομα χωρίς προστάτες και χωρίς συμβιβασμούς»

26 Μαρτίου 2026
Όταν το κλίμα αλλάζει, το τραπέζι αδειάζει

Όταν το κλίμα αλλάζει, το τραπέζι αδειάζει

3 Απριλίου 2026
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Νίκη επί της Καβάλας για τη φανέλα και το γόητρο!

Τέλος εποχής την Κυριακή για τον ΠΑΣ Γιάννινα με ελπίδα να ξεκινήσει νέα

24 Απριλίου 2026
ioannina-psila

Πρόγραμμα  “In Loco” για την ένταξη μεταναστών

24 Απριλίου 2026
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ