• Προφίλ
  • Επικοινωνία
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
Click4web - Κατασκευή ιστοσελίδων Ιωάννινα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
No Result
View All Result
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Στον Εισαγγελέα η επικινδυνότητα της αυλής στην Ακαδημία

από neoiagones
12 Φεβρουαρίου 2024
σε Επικαιρότητα
proavlio akadimia
Share on FacebookShare on Twitter

Στον Εισαγγελέα έφτασαν την υπόθεση της ανάπλασης της σχολικής αυλής της Ζ.Π.Α. τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ακαδημίας (8ο, 12ο, 1ο πειρ, 2ο πειρ, 5ο Νηπ.) καθώς επίσης και το Σχολικό Συμβούλιο ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων καθώς θεωρούν ότι πλέον η αυλή έχει γίνει επικίνδυνη για τα παιδιά.

Την καταγγελία τους μάλιστα έκαναν γνωστή τόσο στην Περιφέρεια όσο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Ιωαννιτών, Στέφανο Σίντο, με τον οποίο συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων που αφορούν από κοινού τα συστεγαζόμενα σχολεία.

Αναλυτικά το έγγραφο που κατατέθηκε σε Περιφέρεια και Εισαγγελία είναι το ακόλουθο:

«Απευθύνουμε αρμοδίως την παρούσα μας, αφενός το πρώτο εξ ημών, το οποίο απαρτίζεται από τις Διευθύνσεις του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, του 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων και του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Και οι υπόλοιποι ως Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και του 5ο” Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, τα οποία στεγάζονται στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία. Ο αύλειος χώρος του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας βρίσκεται ακόμη σήμερα υπό κατασκευή, στο πλαίσιο εκτέλεσης έργου ανάπλασης που εποπτεύεται από την Υπηρεσία σας.

Οι εργασίες ανάπλασης ξεκίνησαν περί τις αρχές του περσινού σχολικού έτους (2022-2023) και συνεχίστηκαν με την έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς, δυσχεραίνοντας τη χρήση της αυλής από εκατοντάδες μικρούς μαθητές, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Με την ελπίδα της έγκαιρης αποπεράτωσης και παράδοσης ενός έργου, ασφαλούς προς χρήση, δείξαμε όλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, τη μέγιστη υπομονή και ανοχή.

Σταδιακά διαπιστώνουμε ότι τμήματα της αυλής ολοκληρώνονται και παραδίδονται προς χρήση – ίσως ανεπίσημα, αλλά σίγουρα πρακτικά – στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που στεγάζονται στο συγκρότημα.

Ανεξάρτητα από την ημερομηνία της επίσημης παράδοσης – παραλαβής του έργου από τις αρμόδιες προς τούτο υπηρεσίες και τα πορίσματα αυτών, η χρήση της αυλής εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι καθημερινή, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

‘Ετσι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς παρατηρούν καθημερινά, μετά την παράδοση σε χρήση του χαλαζιακού δαπέδου, ότι αυτό παρουσιάζει προβλήματα λόγω του υλικού του. Το χαλαζιακό δάπεδο, άλλωστε, καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση του αύλειου χώρου, όπου κυρίως κινούνται στα διαλείμματα και γυμνάζονται στις ώρες της φυσικής αγωγής οι μαθητές. Αμέσως μετά την παράδοσή του – στα μέσα περίπου του Οκτώβρη -, είχε μεγάλη ολισθηρότητα, ειδικά στις κίτρινες λωρίδες του. Στη φάση εκείνη είχαν καταμετρηθεί πολλές πτώσεις μαθητών εξαιτίας της ολισθηρότητας αυτής και από τύχη δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Μια πρόχειρη λύση «καθαρίσματος» της επιφάνειας ήταν προσωρινή. Με τις βροχές και τη χρήση του, έκτοτε, παρουσιάζει συνεχή φθορά, σαν να αποσυντίθεται σε κόκκους άμμου, οι οποίοι κολλούν στα παπούτσια των μαθητών και μεταφέρονται και στο εσωτερικό του σχολικού κτιρίου και τις σκάλες,προκαλώντας κι εκεί αστα0ές και ολισ0ηρό δάπεδο.

Παράλληλα με την ολισθηρότητά του, παρατηρείται πως λιμνάζουν τα όμβρια  ύδατα σε διάφορα σημεία και γονείς έχουν δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις από εκπαιδευτικούς να παραλάβουν τα παιδιά τους πριν τη λήξη του ωραρίου, γιατί γλίστρησαν και έπεσαν σε λιμνάζοντα νερά στην αυλή.

Η επίσημη παράδοση της σχολικής αυλής προς χρήση στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, που πρωτίστως δικαιούνται να την απολαμβάνουν πλήρως αποπερατωμένη και ασφαλή, δεν έχει ακόμη γίνει. Μεγάλο μέρος της αυλής προς τη Λεωφ. Δωδώνης, εκείνο που φαίνεται να προορίζεται για γήπεδο ποδοσφαίρου, δεν έχει ακόμη υποστεί διαμόρφωση, αλλά χρησιμοποιείται υπό τους μικρούς μαθητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κατόπιν των ανωτέρω, εκφράζουμε την αγωνία μας για την καθημερινή ασφάλεια και ακεραιότητα των παιδιών μας/μαθητών, πρώτο και κύριο μέλημα κάθε γονέα και εκπαιδευτικού.

Επειδή έχετε την ευθύνη και επίβλεψη της καλής εκτέλεσης του έργου, αλλά και της ασφάλειας των παιδιών μας κατά τον χρόνο διεξαγωγής των εργασιών.

ΖΗΤΟΥΜΕ

1. Να προβείτε άμεσα:

-στον ενδελεχή έλεγχο και στην αυτοψία των άνω τμημάτων της αυλής,

– στη λήψη και εφαρμογή όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται βάσει της κείμενης νομοθεσίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις,

-στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διορθωθεί μόνιμα το πρόβλημα ολισθηρότητας/φθοράς στην επιφάνεια του χαλαζιακού δαπέδου, από όποια αιτία κι αν αυτή προέρχεται.

2. Να μας ενημερώσετε επίσημα για τον χρόνο αποπεράτωσης του έργου, καθώς η
επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση και αόριστη παράδοσή του, αποβαίνει πολλαπλά εις βάρος των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας».

Προηγούμενο άρθρο

Απορρίφτηκε και η προσφυγή για τα ασφαλτικά

Επόμενο άρθρο

Δεν αρκούν οι ισοπαλίες στον ΠΑΣ

Επόμενο άρθρο
Δεν αρκούν οι ισοπαλίες στον ΠΑΣ

Δεν αρκούν οι ισοπαλίες στον ΠΑΣ

Πρόσφατα νέα

Πώς θα κινούνται τα τουριστικά λεωφορεία

Πώς θα κινούνται τα τουριστικά λεωφορεία

29 Ιουνίου 2026
Ο Κολιοφούκας βασικός υποψήφιος για την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Κολιοφούκας βασικός υποψήφιος για την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα

26 Ιουνίου 2026
9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου  με πλούσιο πρόγραμμα

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου με πλούσιο πρόγραμμα

26 Ιουνίου 2026
9ο Φολκλορικό Φεστιβάλ  από τον ΧΟΙ  στην πλατεία Μαβίλη

9ο Φολκλορικό Φεστιβάλ  από τον ΧΟΙ  στην πλατεία Μαβίλη

26 Ιουνίου 2026
Έμεινε εξαγγελία o δρόμος Καλπάκι-Κόνιτσα

Εκδηλώσεις  Μνήμης και Τιμής  για τον εθνικό ευεργέτη Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο στην Κόνιτσα

26 Ιουνίου 2026
sxedia

Ο  Κώδικας Αυτοδιοίκησης… κλείνει τα Κέντρα Πρόληψης

26 Ιουνίου 2026

Δημοφιλή

pas-giannina

Επίκειται συνάντηση δικηγόρων Καλαμάρη και ΠΑΣ Γιάννινα

4 Ιουνίου 2026
Αναγκαστικά μένουν όλα «παγωμένα» στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αναγκαστικά μένουν όλα «παγωμένα» στον ΠΑΣ Γιάννινα

29 Μαΐου 2026
H αρχή της επόμενης μέρας του ΠΑΣ Γιάννινα

Η φιέστα της ΑΕΚ στα Γιάννενα έφερε αντιδράσεις από οπαδούς του ΠΑΣ

19 Ιουνίου 2026
zosimades-genikh-

 «Καυτή» η ατζέντα του ΠΑΣ Γιάννινα την τρέχουσα εβδομάδα

9 Ιουνίου 2026
Οι ελπίδες αλλαγής σελίδας ξεθωριάζουν καθώς ο Καλαμάρης θα περιμένει την εκκαθάριση της ΠΑΕ

Οι ελπίδες αλλαγής σελίδας ξεθωριάζουν καθώς ο Καλαμάρης θα περιμένει την εκκαθάριση της ΠΑΕ

25 Ιουνίου 2026
Αναβολή σε Γ’ Εθνική και στα γυναικεία πρωταθλήματα λόγω κορωνοϊού

 Ένας μήνας στη διάθεση του ΠΑΣ για να προετοιμαστεί

5 Ιουνίου 2026
NEOI AΓΩΝΕΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι «Νέοι Αγώνες Ηπείρου» εκδίδονται εδώ και 28 συναπτά έτη συμβάλλοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και σχόλια.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 6 Ιωάννινα
Τηλ: 2651027627, 2651077466
Email: info@neoiagones.gr

Follow Us

Κατηγορίες

  • Αθλητισμός
  • Διάφορα
  • Επικαιρότητα
  • Ήπειρος
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Πρόσφατα Νέα

Πώς θα κινούνται τα τουριστικά λεωφορεία

Πώς θα κινούνται τα τουριστικά λεωφορεία

29 Ιουνίου 2026
Ο Κολιοφούκας βασικός υποψήφιος για την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Κολιοφούκας βασικός υποψήφιος για την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα

26 Ιουνίου 2026
Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Ήπειρος
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Προφίλ

© 2020 ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδας Click4Web

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Accessibility by WAH
  • Νέοι Αγώνες Ηπείρου
  • Όροι χρήσης – πολιτική απορρήτου
  • Προφίλ