Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων Β.2 «Γευστικά Ταιριάσματα» και Β.3 «Τοπική δικτύωση και γαστρονομικές κοινότητες», του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας “Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός” του προγράμματος LEADER/CLLD, Μέτρο 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, προσκαλεί τους επαγγελματίες του αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου (εστίαση, μεταποίηση, παραγωγή, φιλοξενία) που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων να λάβουν μέρος στο εισαγωγικό σεμινάριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός».
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 5 Μαΐου, στις 10:00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων (Πράμαντα).
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας, καθώς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ένταξη και ενεργό συμμετοχή στο δίκτυο συνεργασίας και προβολής της τοπικής γαστρονομίας.
Θεματολογία Σεμιναρίου:
- Σύντομη ιστορία της Γαστρονομίας των Τζουμέρκων (30 λεπτά) – Σπυριδούλα Δούκα, ιστοριοδίφης γαστρονομίας και μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης»
- Η τέχνη της αφήγησης (storytelling) για την προώθηση τοπικών προϊόντων (45 λεπτά) – Θοδωρής Αλεξίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης»
- Ψυχολογία και marketing πελάτη – τουρίστα (45 λεπτά) – Ιωάννα Νάκη – Ψυχολόγος
- Διαχείριση Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (30 λεπτά) – Αλεξία Βοτάνη, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
- Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων (30 λεπτά)
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 3 ώρες και θα προσφερθεί εκπαιδευτικό υλικό, ενώ θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Πληροφορίες Συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως και το Σάββατο, 3 Μαΐου 2025, μέσω email στο epirus.gastronomy@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 694 624 4408.